به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از واشنگتن تایمز،سه شنبه هفته گذشته بمب افکن های Tu-95روسیه مشهور به «خرس وحشی» بر فراز آسمان «گوام» که یکی از مناطق خودگردان در ایالات متحده آمریکا است به پرواز در آمدند.
این اقدام که فقط چند ساعت قبل از سخنرانی سالیانه باراک اوباما،رئیس جمهوری آمریکا در کنگره انجام شد یکی از بزرگترین مانورهای نظامی روسیه در حریم های هوایی غرب از سال 2007 میلادی بود که توسط بمب افکن های استراتژیک انجام شد.
این آزمایش های نظامی به ویژه در حریم های هوایی انگلیس و آمریکا در شش سال گذشته انجام شده برای آن است که به این کشورها نشان دهد اگر آنها جنگ جدیدی را به بهانه مبارزه با تروریسم در جهان به راه انداخته اند و به آن مشغول هستند روسیه هنوز ظرفیت ها و توانایی های دوران جنگ سرد را برای ارائه تسلیحات اتمی در هر زمان و به هر جایی که بخواهد ،حفظ کرده است.
این در حالی است که با تاکید پرزیدنت اوباما بر استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در سراسر جهان،سیاستگذاران آمریکایی شیوه دفاعی روسیه بر اساس بازدارندگی هسته ای و استراتژیک را شیوه ای منقضی شده متعلق به جنگ سرد می دانند که واشنگتن مدت هاست آن را رها کرده است.
اما آنچه در اینجا قابل توجه است استانداردهای دو گانه احزاب آمریکا در قبال مسئله امنیت هسته ای و دفاع ملی در این کشور است.
وقتی ایران در پی تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا تهدید به مستقر کردن قایق هایی در تنگه هرمز برای بستن این تنگه کرد،مقامات آمریکایی از هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات واکنشی بسیار خشمگینانه نسبت به این مسئله نشان دادند و این موقعیت را بسیار حساس و بحرانی توصیف کردند.
اما هنگامی که بمب افکن های Tu95 روسی بر فراز گوام به پرواز درآمدند سیاستمداران،متخصصان و حتی عوامل نیروی دریایی آمریکا در رسانه ها به کوچک نمایی سیستم های تسلیحاتی روسیه در رسانه ها پرداخته و آنها را قدیمی و از تاریخ گذشته توصیف کردند.
آنها این اقدامات روسیه را خنده دار خواندند و مدعی شدند که مسکو برای مطرح شدن در جهان دست به این گونه مانورها می زند.
این در حالی است که روسیه در حال حاضر بیش از مجموع آمریکا و اروپا دارای کلاهک های هسته ای است و در طول هشت سال آینده بیش از 720 میلیارد دلار را برای دستیابی به جنگنده های جدید هزینه خواهد کرد.
روسیه و چین در حال حاضر به این نتیجه رسیده اند که باید سرمایه گذاری عظیمی بر روی تسلیحات استراتژیک خود انجام دهند و ایالات متحده آمریکا باید تعهد کنونی خود به جنگ علیه تروریسم را مورد ارزیابی دوباره قرار دهد و به این حقیقت توجه کند که اگر یک حمله غافلگیر کننده از سوی روسیه و چین علیه نیروهای آمریکایی انجام شود موجودیت نظامی این کشور به خطر خواهد افتاد.
حتی اگر روسیه و چین با سلاح های اتمی خود به آمریکا حمله نکنند قدرت دیپلماتیک در حال افزایش هر دو کشور موجب نگرانی واشنگتن و حامیانش خواهد بود.
واشنگتن در حال حاضر به قدرت تو خالی اش می نازد که نه می تواند تروریست ها را شکست دهد و نه می تواند در مقابل سیستم های نظامی قدیمی از خود دفاع کند.
در این میان این سوال مطرح می شود که آیا آمریکا می تواند همچنان خود را قدرت برتر در توانایی های نظامی و هسته ای بداند یا نه؟
بمب افکن های روسیه بر فراز آسمان گوام در آمریکا وحشت و نگرانی از ضعف هسته ای و نظامی را بر مقامات واشنگتن مستولی کرده است.
کد خبر 229385
نظر شما