روزهای فرهنگی ترکیه در غیاب مولانا برگزار می شود

سفیر ترکیه در ایران تعاملات فرهنگی کنونی دو کشور را ناکافی دانست و گفت: با توجه به تاریخچه فرهنگی غنی دو کشور باید تعاملات فرهنگی فراتر از نقطه‌ای باشد که اکنون در آن قرار داریم.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست روزهای فرهنگی ترکیه در تهران با حضور امیت یاردم، سفیر ترکیه در تهران، احمدت یاکوب ارکلیچ، رایزن فرهنگی ترکیه و مجید سرسنگی، مدیر عامل خانه هنرمندان و خبرنگاران ظهر امروز یکشنبه 29 بهمن در تالار  امیرخانی خانه هنرمندان برگزار شد.
 

 روزهایی فرهنگی ترکیه در ایران با برنامه های متنوع فرهنگی و هنری از چهارشنبه 2 اسفند تا جمعه 4 اسفند در خانه هنرمندان برپا می شود.

 

در ابتدای حضور امیت یاردم، سفیر ترکیه در تهران با بیان اینکه موضوع فرهنگی و ارتباطات فرهنگی احتیاج به زمان زیادی برای ارزیابی و صحبت دارد، گفت: یکی از مهم‌ترین بخش‌های همکاری بین کشورها فضای فرهنگی است، وقتی صحبت از فرهنگ، هنر و ادب دو کشور ترکیه و ایران می شود باید به تاریخچه طولانی این ارتباطات که به هزاران سال پیش برمی‌گردد، نگاه کرد، این ارتباطات با این عمق را باید فراتر از ارتباطات فعلی فرهنگی دو کشور در یک جغرافیای محدود با توجه به جغرافیای وسیعی که در قبل وجود داشته است، ارزیابی کرد.

 

وی افزود: وقتی صحبت از ادبیات، فرهنگ و هنر ترکیه و ایران می‌شود، خیلی این دو مقوله را نباید جدا از هم دید، این دو عنصر فرهنگی در ایران و ترکیه در طول تاریخ با یکدیگر در تعامل بودند و همواره از هم تأثیر پذیرفته اند.

 

سفیر ترکیه در تهران همچنین با اشاره به سوابق پانصد ساله تعاملات فرهنگی دو کشور، اظهار داشت: درباره تعاملات گذشته حداقل می‌توانم بگویم از تعاملات فرهنگی امروز ما ضعیف‌تر نبوده است، اگر کتابی در این جغرافیا چاپ می‌شده در ایران مطالعه می‌شده است  ویا بالعکس و این تعامل را در حوزه‌های دیگر هنر هم می توان دید.

 

وی تاکید کرد: اگر ارزیابی کلی از فعالیت‌های فرهنگی ایران و ترکیه در دوره کنونی شود می بینید این فعالیت ها خیلی کافی نیست، زیرا با توجه به تاریخچه فرهنگی غنی در کشور باید این تعاملات فراتر از نقطه‌ای که الان قرار دارد باشد، به همین دلیل من در صحبت‌هایم اشاره به فعالیت‌های سمبلیک فرهنگی داشتم، امیدوارم(برگزاری روزهای فرهنگی ترکیه) ما را برای حرکت‌های عمقی بین دو کشور تشویق کند.

 

 در ادامه این نشست مجید سرسنگی، مدیر عامل خانه هنرمندان نیز در سخنانی گفت: امروزه برای اینکه یک کشور توسعه‌یافته‌ای به نظر برسد صاحب‌نظران مؤلفه‌ هایی را تعریف می‌کنند، به اعتقاد من کشور توسعه‌یافته، کشوری است که از نظر فرهنگی توسعه‌یافته باشد. در دنیای پیشرفته امروز کشور توسعه‌یافته می‌تواند در عرصه تبادلات فرهنگی موفق باشد برگزاری هفته‌های فرهنگی در جمهوری اسلامی می‌تواند به این هدف کمک کند.

 

مدیر عامل خانه هنرمندان افزود: همکاری فرهنگی با کشورهای همسایه از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران است. اگر ما امروز با ترکیه ارتباط نزدیک داریم به خاطر مرز جغرافیایی نیست، بلکه به خاطر اشتراکات و مناسبات فرهنگی و روابط خوب است. ارتباطات فرهنگی ترکیه و ایران به سال‌های خیلی دور برمی‌گردد، مناسبات ما در گذشته‌ دور یک نوع پیوستگی فرهنگی میان ایران و ترکیه برقرار کرد به طوری که اگر کسی به ترکیه می‌رود فکر می‌کند در خانه خودش است و یک ترک هم در ایران احساس غربت نمی‌کند و این به پیوستگی فرهنگی ما برمی‌گردد. متأسفانه در سال‌های اخیر ما نتوانستیم روابط را به آن سطح شایسته برسانیم، ارتباط دو ملت به قدری است که حوزه فرهنگ و هنر نمی‌تواند آن توقع را برآورد کند، برنامه‌های متنوعی برای این روزهای فرهنگی ترکیه در خانه هنرمندان تدارک دیده شده است.

 

 در ادامه این نشست احمدت یاکوب ارکلیچ، رایزن فرهنگی ترکیه در ایران با اشاره به برنامه های  روزهای ترک در خانه هنرمندان گفت: از جمله برنامه‌هایی که قرار است در روزهای ترک  برپا شود روزهای فیلم ترک است که در آن سه فیلم «روزی روزگاری در آناتولی»، «عسل»و «قوطی پاندورا» به نمایش در ‌آید.

 

 وی افزود: همچنین در این روز فرهنگی  5 نمایشگاه عکس از شهرهای مرزی با ایران، نمایشگاه  جاده ابریشم با گرایش ایران و ترکیه برپا می شود  و دو نمایشگاه لباس فولکلور از 27 منطقه ترکیه و نمایشگاه صنایع دستی ترکیه برگزار می شود ودر این روزها کنسرت موزیکال عبدالقادر مراغه‌ای و گروهش  نیز برگزار خواهد شد.

 

در ادامه سفیر ترکیه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر نبودن برنامه ای در خصوص مولانا در روزهای فرهنگی ترک در تهران گفت:  مولانا فردی است که در عرش قرارداد ما  در این زمان محدود نمی‌توانیم درباره مولانا صحبت کنیم، ما در ارتباط با مولانا در جایگاه‌ها و سطوح مختلف برنامه‌های مختلف داشته‌ایم اما چشم‌انداز روزهای فرهنگی ترکیه چشم‌انداز متفاوتی است و در کل نادیده گرفتن مولانا چیزی است که حتی در جهان پذیرفتنی نیست. مولانا آن‌قدر بزرگ است که پرداختن به ایشان زمانی بیشتر از سه روز می‌طلبد.

 

سرسنگی نیز در تایید این صحبت ها گفت: در دو کشور فعالیت‌های زیادی در حوزه مولانا‌پژوهشی انجام شده است و در طول سال هم در مراکز فرهنگی برنامه‌هایی درباره مولانا انجام می‌شود، عدم حضور مولانا در این برنامه‌ به این معنا نیست که نادیده گرفته شود، تأثیر اشعار مولانا در تمامی جنبه‌های فرهنگی و هنری مشهود است. ما یک عمدی در برنامه‌‌ها در هفته‌های فرهنگی  داریم  و آن اینکه در این برنامه ها به فرهنگ و هنر معاصر کشور‌های مختلف بپردازیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 229334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha