گفتگو در شرایط امروز جهان اجبار است نه انتخاب

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه رواج دیدگاه های رادیکال نیاز به گفتگو را صدچندان کرده است، گفت: امروز گفتگو انتخاب نیست بلکه اجبار است.

به گزارش خبرنگار شبستان، چهارمین دور از گفت‌وگوی دینی بین ایران و اتریش صبح روز یکشنبه 29 بهمن در محل سالن کنفرانس حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

بر پایه این گزارش، محمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی با بیان اینکه جهان پست‌مدرن، پساصنعتی و پست‌سکولار شده است، گفت: حتی جهان سوسیالیسم در حال حاضر در حال تجربه پسالیبرالیسم و پساکاپیتالیسم است و متأسفانه جهان رادیکالیسم را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: همه این موارد خصوصا رادیکالیسمی که امروز در جهان حاکم است نیاز به گفت‌وگو بین اندیشمندان جهان را دو صدچندان کرده است و در شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری برنامه‌ریزی برای گفت‌وگوی با هدف، سبب جلوگیری از خشونت می‌شود.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد: گفت‌وگو دیگر انتخاب نیست بلکه اجبار است چرا که اگر صورت نپذیرد تبعات متعددی را در پی خواهد داشت، ما در اسلام گفت‌گوی میان مذاهب را گرامی می‌داریم و از فقدان آن همواره نگرانیم،‌ بنابراین برپایی چنین نشست‌هایی از نظر ما سبب می‌شود تا جهل‌زدایی شود.

وی در ادامه به محور برپایی چهارمین دور از گفت‌وگوی دینی بین ایران و اتریش اشاره کرد و افزود: دین، اخلاق و حقوق قطعا از مؤلفه‌هایی است که به این پرسش پاسخ خواهد داد که اساسا دین چه سنخیتی با اخلاق و حقوق دارد چرا که مدرنیته با فردی‌کردن دین سبب دین‌زدایی و اخلاق‌زدایی از جامعه شده و اخلاق را در اجتماع از میان برد.

خرمشاد با بیان اینکه اسلام دینی واقع‌گرا است، ابراز کرد: در دین مبین اسلام بهره‌مندی از اخلاق مؤلفه‌ای تعالی‌بخش است چرا که اخلاق حوزه‌های مختلفی را در جهان مادی و معنوی تنظیم می‌کند و نقشه راه حیات است. 
وی تصریح کرد: دنیای مدرن با فردی کردن دین و به حاشیه راندن آن باعث دین زدایی و معنویت زدایی و اخلاق دینی زدایی از جامعه و فروکاستن اخلاق به حقوق و قانون شده است.

خرمشاد یادآور شد: از آنجا که اسلام دین ماده معناگرا است چند نکته در درون اسلام در پاسخ به این سوالات قابل عنایت است نخست اینکه اسلام تجویزگر اخلاقی تعالی بخش است. اخلاقی که از یکسو تنظیم‌کننده زندگی مادی و از سوی دیگر نقشه راهی برای حیات اخروی است. اسلام دینی بشدت اخلاقی و دینی حقوق گرا است.

وی خاطرنشان کرد: یقینا اخلاق در اسلام قابل پایین آمدن تا حد حقوق و قانون نیست، نکته دیگر آنکه اخلاق در اسلام معنویت زا است هم معنویت فردی و هم معنویت اجتماعی را به دنبال دارد. اسلام یک نظام فکری جامعه و متوازن است که فهم بخشی از آن بدون توجه به بخش دیگر فهم دین اسلام را دچار مشکل می کند.
پایان پیام/

کد خبر 229318

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha