مجلس با طرحی در رابطه با کاهش آلودگی هوای کشور مخالفت کرد

نمایندگان مجلس با دو فوریت و یک فوریتی طرحی مخالفت کردند که هدف آن کاهش آلودگی هوای کشور با موظف کردن وزارت نفت و وزارت صنعت و معدن و تجارت به انجام برخی امور بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 29 بهمن با دو فوریت طرح کاهش آلودگی هوای کشور با 107 رای موافق، 60 رای مخالف و 25 رای ممتنع از مجموع 217 رای مخالفت کرده اند و یک فوریت این طرح را با 106 رای موافق، 30 رای مخالف و 19 رای ممتنع از مجموع 217 رای به تصویب نرساندند و بدین ترتیب این طرح از دستور کار مجلس خارج شد.

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: علی رغم تلاش نهادهای زیربط در امر کاهش آلودگی هوا متاسفانه شاهد هستیم که روز به روز آلودگی هوا شدت پیدا می کند و از این راه خسارتهای جبران ناپذیر به کشور وارد می شود که برای کاهش این خسارتها این طرح با قید دو فوریت به مجلس تقدیم می شود.

در صورت تصویب این طرح که مورد مخالفت نمایندگان قرار گرفت وزارت کشور و شهرداری موظف می شدند ظرف 5 سال سهم حمل و نقل عمومی را در کلانشهرها به 75 درصد افزایش دهند و پرداخت هزینه های عمرانی حمل و نقل عمومی شامل زیرساختهای خرید واگن ها و اتوبوس ها با سهم مشارکت 50 درصد شهرداری و 50 درصد دولت باشد.

نمایندگان همچنین در این طرح علاوه بر مکلف کردن وزارت نفت، وزارت صنعت و معدن و تجارت را نیز موظف می کردند تمامی تولیدات خودرو در کشور را تا پایان سال 1391 مطابق با استاندار یورو 4 و تولید موتورسیکلت را مطابق با استاندار یورو 3 انجام دهند نیروی انتظامی نیز مکلف می شد از ابتدای سال 92 از شماره گذاری خودروهای با استاندار یورو 2 جلوگیری کند.

مخالفان این طرح معتقد بودند که این طرح به صورت جامع و باید برای همه استانهای کشور دیده شود.

سیدمهدی موسوی نژاد نماینده دشتستان در مخالفت با این طرح گفت: چرا فقط در این طرح کلانشهرها دیده شده است ما در روزهای گذشته شاهد وجود ریزگردهایی در مناطق جنوبی کشور بودیم که این ریزگردها باعث بیماریهای متعدد به دلیل آغشته بودن به مواد شیمیایی در زمان جنگ ایران و عراق در مناطق مرزی بودیم.

وی بیان کرد: این یک نوع تبعیض و بی عدالتی است متاسفانه ما شاهدیم در ایامی که این ریزگردها در مناطق جنوبی و مرزی کشور جان مردم را می گرفت آقایان حتی یک روز را تعطیل نمی کردند اما برای آلودگی در کلانشهرها فوراً برنامه ریزی می کنند و راهکار می اندیشند و تعطیل می کنند چرا این تمهیدات را برای دیگر شهرها نمی اندیشیم.

این نماینده مجلس یادآور شد: چرا استانهای محروم و جنوبی در این طرح دیده نشده اند مجلس محل قانونگذاری است و باید قانونی تصویب کند که حکیمانه باشد و برای رفع تبعیض در جامعه باشد.

وی تاکید کرد: این طرح یک جانبه و غیرجامع است و اگر می خواهیم جامع نگری کنیم باید آلودگی همه نقاط کشور را ببینیم و بعد تصمیم گیری کنیم.

ابراهیم نکو نماینده رباط کریم نیز در موافقت با این طرح گفت: ما هر روز شاهد آلودگی در کلانشهرها و به ویژه در استان تهران هستیم و در روزهای اخیر که به دلیل این آلودگی ها تعطیلاتی را دولت اعلام کرد شاهد بی نظمی ها در ارگانها و ادارات بودیم که خسارات جانی و مالی زیادی را به کشور وارد کرد.

وی با اشاره به وجود انواع امراض و بیماری های مختلف حاصل از آلودگی ها گفت: اگر ما خساراتی را که در پی آلودگی ها به کشور وارد می شود جمع ببندیم می بینیم اگر اعتباراتی را برای پیشگیری از این آلودگی ها انجام دهیم به نفع کشور است.

نکو گفت: این اعتبارات باید به صورت ویژه در نظر گرفته شود تا از آسیب ها و خسارات جدید جلوگیری کند.

کمال علیپور نماینده قائم شهر نیز در مخالفت با این طرح گفت: بسیاری از دوستان به من گفتند با توجه به اینکه شما جزو فراکسیون شهری هستید در مخالفت با این طرح صحبت نکنید اما ما می خواهیم قانونی تصویب کنیم که مشکل آلودگی کلان شهرها حل شود و ما دغدغه ما رفع آلودگی کلانشهرهاست اما این موضوع نیاز به ساماندهی و برنامه ریزی مدون دارد.

وی تاکید کرد: آیا می خواهید مشکل آلودگی هوا را ظرف 48 ساعت حل کنید چه موضوع قابل توجهی در این 6 ماده طرح وجود دارد آیا کاهش آلودگی هوا با یک ساعت بررسی حل می شود.

وی ادامه داد: ما در حال حاضر در شرایط تحریم هستیم آیا می توانیم تا پایان سال 91 خودروهایمان را به یورو 4 و موتورسیکلت را به یورو 3 تبدیل کنیم آیا این موضوع عملیاتی است.

موسی الرضا ثروتی نماینده بجنورد نیز در موافقت با این طرح گفت: این طرح در جلسات مکرر و با حضور مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری ها مدون شده است و نقاطی که در آن است دستورالعملهایی است که باید حتماً تبدیل به قانون شوند.

وی با اشاره به دلایل فوریت این طرح گفت: متاسفانه آلاینده هایی است که عمدتاً در کلانشهرها وجود دارد و ما اگر تمامی شهرهای کشور را در این باره مورد توجه قرار دهیم نیز باز هم در راستای کاهش آلودگی هوا در آن راستا گام برداشتیم.

ثروتی از دیگر دلایل فوریت این طرح را انتظار مردمی عنوان کرد و ادامه داد: مجلس به ما می گوید مردم و مردم به ما می گویند چرا مجلس فکر اساسی برای کاهش آلودگی ها انجام می دهد چرا هر روز ادارات و مدارس تعطیل می شوند و هزینه هنگفتی به جامعه وارد می شود.

پایان پیام/


 

کد خبر 229284

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha