به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسین طریقتمنفرد، در مراسم اولین یادواره شهدای زن جامعه پزشکی کشور که در محل سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، گفت: بحث تکریم بیماران و کسب رضایتمندی یکی از مواردی است که مطرح بوده که اقداماتی را در آینده در رابطه با آن شروع خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بهرهوری مطلوب و مناسب از امکانات و نیروی انسانی صورت نگرفته است، گفت: اگر بخواهیم از تکریم بیماران صحبت کنیم باید توجه کنیم که خدمتگزاران سلامت نیز جزء مردم هستند که اگر تکریم آنها رعایت شود نمیتوانیم ادای وظیفه کنیم، چنانچه در سالهای اخیر صدها هزار نیروی انسانی تربیت شده و امکانات خوبی به وجود آمده ولی هنوز به بهرهوری لازم نرسیدهاند.
وی افزود: علیرغم اینکه طب عمومی جزء اولویت اصلی در پزشکی است این افراد به عنوان طبیب جایگاه اجتماعی و اقتصادی مناسبی ندارند و به عناوین مختلف سعی دارند وارد دورههای تخصص شوند.
سرپرست وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه طب عمومی بدنه طب است، اظهار کرد: این بدنه در جامعه تقریبا به اضمحلال کشیده شده که مردم به دنبال تبلیغات به پزشکان عمومی اقبال ندارند و با تبعیض به وجود آمده بین آنها وضعیت نامطلوبی برای پزشکان عمومی به وجود آمده است.
تخصصگرایی بلای عظیمی در پزشکی به وجود آورد
طریقت با تأکید بر اینکه حقالزحمه پزشکانی که در حال گذراندن دوره فوق تخصص هستند توسط بعضی افراد مصادره میشود، گفت: حقالزحمه این پزشکان با وجود اینکه به بیمارستان نیز پرداخت نمیشود توسط افرادی به عناوین مختلف مصادره میشود، طبیعی است که در چنین اوضاعی انتظاراتی که از آنها میرود با اختلال مواجه شود.
به گفته وی، طب عمومی باید جزء اولویتهای اصلی در مراقبتهای اولیه و پزشک خانواده لحاظ شود.
سرپرست وزارت بهداشت ادامه داد: پزشکان عمومی دیدهبان سلامت هستند و باید از آنها حداکثر استفاده را کنیم و در آموزش پزشک عمومی و پزشک خانواده از ذخیره غنی طب اسلامی و بومی همراه با طب نوین بهره برده تا از حیف و میل شدن هزینهها جلوگیری شود.
وی در ادامه با اشاره به حضور داوطلبانه پزشکان در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: امروز به جای اینکه پزشکان و متخصصان به اجبار به مناطق کمبرخوردار اعزام شوند باید با ایجاد انگیزه آنها را به صورت داوطلبانه به این نقاط اعزام کنیم و برای تأمین کادر درمان به این نقاط از ایجاد انگیزه برای حضور پزشکان بهره ببریم.
اجرای دقیق پزشک خانواده نیاز مغفولمانده 17 سال اخیر
طریقت در ادامه اظهار کرد: امیدواریم تا سال آینده نیاز 17ساله مغفول کشور که همان اجرای دقیق طرح پزشک خانواده است، محقق شود چرا که امکان آن وجود ندارد تا با سرانه 500 دلاری مانند کشورهای توسعهیافته ولخرجی شود.
وی خاطرنشان کرد: خدماتی همچون آنژیوگرافی، سیتیاسکن و امثال آن به مقدار بسیار زیادی غیرضروری است و به یک تجارت تبدیل شده که در آینده نزدیک نمیتوانیم برای چنین خدماتی بیتالمال را هدر دهیم.
طریقت ادامه داد: امروز تخصص و فوقتخصصگرایی بلای عظیمی را به وجود آورده که بدنه آن که طب عمومی است در جایگاه خود قرار ندارد.
25 هزار میلیارد تومان هزینه سلامت پرداختشده از جیب مردم
سرپرست وزارت بهداشت با اعلام اینکه هزینه در بخش بهداشت و درمان طی سال گذشته 40 هزار میلیارد تومان بوده، گفت: از این میزان 15 هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات عمومی و بیمهها تأمین و 25 هزار میلیارد تومان دیگر به مردم تحمیل شده است که در زمان تحریمها و فشار اقتصادی برای مردم قابل تحمل نیست چرا که بیشترین آثار اجتماعی از طریق فشار برای دسترسی به درمان به افراد وارد میشود.
پایان پیام/
نظر شما