پرورش روحیه قناعت در کودکی مانع از پرخاشگری آنان در بزرگسالی است

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: باید فرزندان را از کودکی قانع تربیت کرد تا در بزرگسالی دچار پرخاشگری در روابط اجتماعی نشوند و در مقابل هر آنچه که با طبعشان خوش نیامد، برخورد تند و ناملایم نداشته باشند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در خصوص یکی از پرسش 20 گانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد سبک زندگی اسلامی که "علت برخی پرخاشگری ها و نابردباری ها در روابط اجتماعی چیست؟"مطالبی بیان کرد.


حجت الاسلام علی توکلی در مقدمه ورود به بحث اصلی با بیان اینکه سبک زندگی هر فرد نشانه ای از روحیات، نیازها، تمایلات و تربیت خانوادگی اوست، بیان داشت: شکل گیری سبک زندگی را نباید در اختیار نوع روابط اجتماعی قرار داد.


وی گفت: اگر قرار باشد تسلیم فضای حاکم بر روابط اجتماعی باشیم نه می توان شخصیت ثابتی برای خود تعریف کرد؛ نه می توان آرامش مورد نیاز خود را تأمین و نه می توان در اعتقادات و تقیدات مذهبی خود پایبند باشیم.


نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان ادامه داد: قصور و تقصیر قشر وسیعی از افراد در این است که نخواسته اند زندگی خود را بر مبنای باورهای دینی و روحیات و داشته های خود تنظیم کنند؛ اینگونه افراد نه تنها نمی توانند بر اشخاص پیرامونی خود اثرگذار باشند بلکه خود نیز در روابط اجتماعی دچار بحران و سردرگمی می شوند.


وی افزود: افراد چون نمی توانند در تعامل با اجتماع، افراد، فامیل، دوستان و همکاران همانند آنان شوند و نیازهای درونی خود را تأمین نشده می بینند، دچار یک نوع سوءظن و بدبینی می شوند که در بسیاری از موارد نتیجه این بدبینی؛ پرخاشگری و ناشکیبایی است.


رئیس کل دادگستری استان کرمان با تصریح به اینکه این افراد فشارهای درونی خود را اینگونه بروز داده و تخلیه می کنند، خاطرنشان کرد: اینها می خواهند همانند دیگران زندگی کنند و چون نمی توانند و قانع هم نیستند و به داشته های خود راضی نیستند، حدأقل کاری که می کنند در مقابل ناملایمات، نابردبار می شوند که امروز در ادبیات بسیاری از مردم به "کاهش سطح تحمل مردم" تعریف و توصیف می شود.


وی افزود: به نظر بنده ریشه این کاهش همه جا فقر نیست؛ بلکه توقعات زیاد و حرص و طمع است؛ به همین جهت در روایات دینی ما از قناعت به عنوان یک "سرمایه" نام برده می شود.


حجت الاسلام توکلی خاطرنشان کرد: فرد قانع اهل چشم و همچشمی نیست؛ دچار تلاش منجر به خستگی نمی شود؛ دروغ نمی گوید؛ همشه از خدا راضی و شاکر است و نگاهش به زندگی دیگران نیست.


وی گفت: بنابراین در ترسیم سبک زندگی باید به ارزش های اخلاقی و تربیت دینی توجه نمود و فرزندان را از همان دوران کودکی قانع تربیت کرد تا در بزرگسالی دچار پرخاشگری در روابط اجتماعی نشوند و در مقابل هر آنچه که با طبعشان خوش نیامد برخورد تند و ناملایم نداشته باشند.

 


پایان پیام/

کد خبر 229137

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha