به گزارش خبرنگار شبستان، مرتضی تمدن ،استاندار تهران در اولین نشست مشترک شوراهای فرعی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران گفت: امروزه دشمن هم با تحریم اقتصادی و هم با مواد مخدر به جنگ ما آمده است ، تحریم ها ما را قدرتمندتر، قوی تر و هوشمندتر از گذشته کرده و راه حل های جدیدی پیش روی ما گذاشته است اما حربه مواد مخدر برعکس تحریم اقتصادی، نیروی جوان ما را از پا درآورده و تخریب می کند.
وی ادامه گفت: تحریم اقتصادی ممکن است در یک مدت زمان معینی ما را تحت فشار قرار دهد ولی کارکرد مواد مخدر این است که یک نسل را به بیراهه می کشاند بنابراین آسیب مواد مخدر بسیار مخرب تر از تحریم اقتصادی است چرا که آثار و ضررهای ناشی از مواد مخدر دهها برابر آسیبهای ناشی از تحریمهای اقتصادی و حتی حمله نظامی است که دشمن به کار میبرد.
وی با تاکید بر استفاده از توانمندی های دستگاه قوه قضاییه ،ناجا، بسیج و دستگاههای مربوطه تصریح کرد: هر چقدر توانمندی های این دستگاهها را در این زمینه به کار بگیریم کم است.
تمدن خاطرنشان کرد: امروزه مواد مخدر به اشکال مختلف مانند مواد مخدر صنعتی تبدیل شده است و به راحتی می توان در هر جایی مبادرت به تولید آن کرد و اگر با این امر مبارزه و برخورد جدی نشود موجودیت ما را به خطر می اندازد.
استاندار تهران تصریح کرد: در حوزه مبارزه با مواد مخدر از جمعآوری معتادان تا مبارزه با قاچاقچیان و توزیعکنندگان و همچنین در حوزههای پیشگیری و فرهنگسازی باید اولویت کار، مبارزه با مواد مخدر باشد و تمامی شوراهای هماهنگی شهرستانهای استان موظفند برنامههای خود را تدوین و به شورای هماهنگی استان تهران اعلام کنند.هر چند ما برای معیشت مردم ،انتخابات آینده و برنامه های سال 92 برنامه ریزی می کنیم ولی با وجود این برنامه های مهم، مبارزه با مواد مخدر در اولویت برنامه های نظام قرار دارد.
وی افزود: جمع آوری معتادان ولگرد از سطح شهر، مبارزه سرسختانه با تولیدکنندگان و توزیع کنندگان مواد مخدر، آموزش خانواده ها، ارتقا مراکز درمان و بازپروری از جمله برنامه های مهمی است که در دستور کار ما قرار دارد.
تمدن در ادامه خاطرنشان کرد: از مسئولان تقاضا دارم همانطور که به موضوعات کلیدی می پردازند به بحث مبارزه با مواد مخدر نیز اهتمام ویژه بورزند.
استاندار تهران با اشاره به عدم توجه ستاد شهرستان ها برای مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: با وجود اینکه شهرستانها با مشکل اعتبار برای مبارزه با مواد مخدر مواجه نیستند ولی بودجه را بهانه کرده و توجه چندانی به امر مبارزه با مواد مخدر نمی کنند از این رو از ستاد شهرستان ها تقاضا داریم توجه ویژه ای به این امر موضوع مهم داشته باشند.
وی با بیان اینکه برای مبارزه با مواد مخدر و جمع آوری معتادان ولگرد از سطح خیابانها باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد افزود: برای جمع آوری معتادان ولگرد از سطح خیابانها انجام چند اقدام مهم ضروری است که در صورت به کارگیری بخش خصوصی می توان دراین امر موفق بود.
وی با بیان اینکه هر شهرستانی باید برای خود یک برنامه کاری معین در راستای جمع آوری معتادان ولگرد داشته باش،د تصریح کرد: ما به جز چند شهرستان، حرکت منسجم جهادی و بسیجی را در این راستا شاهد نبودیم، مراکز بازپروری مجاز و غیرمجازی در شهرستان ها وجود دارد که ما می توانیم تکلیف مراکز غیرمجاز را روشن کنیم و سپس به ساماندهی سریع این مراکز بپردازیم و همچنین از ظرفیت بخش خصوصی هم به راحتی در این راستا به کارگیری کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از برنامه های مهم ما این است که محلات و نقاط آلوده شهر را شناسایی کنیم و سپس برنامه پاکسازی برای آنها آماده کنیم که در این راستا شهرستان شهریار ورود خوبی داشته است و همچنین در روستای نصرتآباد در منطقه شمیرانات که به بیقولهای برای این کار تبدیل شده بود و با جایگزینی بیش از 80 مسکن مهر برای اهالی این روستا، انتقال روستاییان انجام و این محله پاکسازی شد.
تمدن با بیان اینکه در راستای مبارزه با مواد مخدر قشر روحانیون، آموزش و پرورش و رسانه ها، ورود خوبی داشتند، خاطرنشان کرد: باز هم در این راستا با کمبود مواجه هستیم.
تمدن با انتقاد از برخی دستگاههای ذیربط در امر مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: برخی از دستگاه های که مسئولیت مبارزه با مواد مخدر را دارند و باید در خط مقدم باشند در این امر ورود پیدا نکرده و باید به زور انها را وارد این میدان مبارزه کنیم .چرا بخشی از وزارت بهداشت خود را کنار کشیده است؟ آیا برای شما مهم نیست که جوانان مثل برگ خزان روی زمین میریزند، به گزارش شورای هماهنگی استان، شهرستانها عملکرد منظمی در این زمینه نداشتند. از این رو باید انها تدابیری بیاندیشند تا برای مبارزه با مواد مخدر همکاریهای لازم را با دستگاههای دیگر داشته باشند.
وی ختطر نشان کرد: جلسات شوراهای هماهنگی شهرستانها باید به طور مداوم و منظم برگزار شود، بکی از موضوعات، بحث جمعآوری معتادان ولگرد و درمان و بازگشت آنها به مسئله اشتغال است تا این افراد برای همیشه از معضل مواد مخدر و آسیبهای آن دور باشند که در این راستا شهرستانها باید برای اشتغالزایی بهبودیافتگان، برنامههای خود را اعلام کنند.
به گفته تمدن باید از مواد مخدر به گونهای بترسیم که فکر کنبم ممکن است روزی کنج خانههای ما را نشانه بگیرند و روزی به مدرسه و دانشگاه راه یابند، چرا که افعی اعتیاد به هر کجا که راه یابد، ورود پیدا خواهد کرد.
اولین نشست مشترک شوراهای فرعی هماهنگی مبارزه با مواد مخدر امروز 28 بهمن در وزارت کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما