معماری حرم مطهر رضوی برگرفته از اصالت و روح فرهنگ اسلامی است

فیضی با بیان اینکه معماری بی‌نظیر حرم مطهر رضوی بهترین الگو برای توسعه سبک معماری مبتنی بر هویت اسلامی و ایرانی است، گفت: معماری حرم مطهر رضوی برگرفته از اصالت و روح فرهنگ اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محسن فیضی، عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان کشور در بازدید از رواق مبارکه درالحجه(عج)، رواق بزرگ امام خمینی(ره) و اماکن متبرکه در حال احداث حرم مطهر رضوی اظهار کرد: معماری بی‌نظیر حرم مطهر رضوی بهترین و مناسب ترین الگو برای توسعه سبک معماری مبتنی بر هویت و اصالت اسلامی و ایرانی است.


عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان کشور با بیان اینکه معماری حرم مطهر رضوی برگرفته از اصالت و روح فرهنگ اسلامی است، اذعان داشت: توسعه حرم مطهر رضوی در نهایت ظرافت و دقت صورت گرفته است.


عضو کمیته تخصصی معماری وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: تلاش گسترده‌ای برای احیاء و گسترش معماری اصیل اسلامی و ایرانی در مجموعه آستان قدس رضوی انجام شده و بناهایی فاخر و درخور شان ساحت مقدس حضرت رضا(ع) ساخته شده است.


این استاد دانشگاه علم و صنعت مستندسازی هنرهای به کار رفته در حرم مطهر رضوی را بسیار ضروری دانست و بیان داشت: برای انتقال این هنرهای اصیل و توسعه سبک معماری الگوگرفته از معارف والای قرآن و اهل بیت(ع) بایستی ارتباط موثری بین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با این آستان مقدس شکل بگیرد.


مهندس محمد رضا اسماعیلی، نایب رییس سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی نیز در این بازدید با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اشاعه معماری اسلامی در سیمای شهرهای کشورمان خاطرنشان کرد: بدون شک بهترین و مناسب‌ترین مکان برای الگوبرداری از هنر اسلامی و ایرانی حرم مطهر رضوی است که مایه مباهات و افتخار ما در دنیاست.
 

وی گفت: در حرم مطهر امام رضا(ع) معماری سنتی و تاریخی و استفاده از جدیدترین و مدرن ترین تکنولوژی‌ها در کمال دقت در کنار یکدیگر قرار گرفته و به لحاظ بصری نیز زیباترین و هنرمندانه‌ترین نماهای ممکن با استفاده از اسماء و صفات الهی و نام مبارک ائمه اطهار(ع) ساخته شده که احساس آرامش درونی را به زایران منتقل می‌کند.


وی تاکید کرد: هنرمندان آستان قدس رضوی را باید به جامعه معرفی کنیم تا جوانان و آیندگان بدانند که این آثار با چه عشق و ارداتی خلق شده است.


عضو کمیته معماری و شورای تدوین مقررات ملی ساختمان کشور با انتقاد از کپی برداری از سبک‌های هنری غربی در طراحی ساختمان‌های مسکونی و تجاری بیان داشت: اگر معماران و مهندسان ما از اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی با دقت بازدید نمایند، متوجه خواهند شد که ما در فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی‌مان چه داشته‌های غنی و درخور تاملی داریم که قابلیت ارائه به جهانیان را دارد.


در ادامه فرهاد آزرمی، استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز با اشاره به لزوم استفاده از عناصر اصیل معماری اسلامی خاطرنشان کرد: توسعه و ساخت و سازهای حرم مطهر رضوی بدون ایجاد مزاحمت و برهم زدن آرامش زایران صورت می گیرد که در دنیا بی‌نظیر است.


وی تصریح کرد: در این بازدید لایه‌هایی دیگر از اقدامات عمرانی آستان قدس رضوی را مشاهده کردم که بسیار قابل تامل و غرورآفرین بود.


بنابر گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، عضو کمیته تخصصی معماری شورای تدوین مقررات ملی ساختمان کشور ادامه داد: معماری حرم مطهر رضوی الگوی مناسب و جامعی است که حاصل تلاش و عشق بزرگان هنر ایرانبه اهل بیت(ع) و بهره‌مندی آنان از اندیشه های متعالی و مفاهیم عمیق اسلامی است.


وی در پایان با ابراز خرسندی از حمایت معنوی هنرمندان در مجموعه آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: امیدواریم با توجه بیشتر مسئولان و مدیران آموزش عالی کشور و فراهم شدن زمینه بازدیدهای تخصصی استادان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه‌های کشور بتوانیم از تجربیات ارزشمند و هنر فاخر و افتخارآفرین حرم مطهر رضوی برای انتقال دانش فنی به آیندگان استفاده کنیم. 

 

پایان پیام/ 

 

کد خبر 228956

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha