به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی امروز (5 اسفند) در هفتمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه با علمای سراسر کشور، ضمن تشکر از تشکیل این اجلاس گفت: معتقدم تصمیمات سرنوشت سازی که در این جلسه گرفته می شود در آینده نظام، دین و روحانیت موثر خواهد بود.
وی با اشاره به پیشرفت های مسلمانان تصریح کرد: مورخان قدیم و جدید در خصوص اینکه چه عاملی باعث رشد اسلام در حدود یک قرن و تصرف بخش عظیمی از جهان به دست مسلمانان شد، سخن به میان آورده اند اما با تمام تحلیل هایی که شده، عامل آن پیشرفت ها و سپس عقب گرد های مسلمین در قرون گذشته هنوز هم معماست.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: در احادیث آمده است که زهد و وارستگی دو عامل پیشرفت ملت هاست.
وی با اشاره به آیه 52 سوره توبه گفت: سرباز اسلام یقین دارد که یا پیروز است یا شهید می شود و هیچ وقت احساس شکست نمی کند و در هر صورت میان دو پیروزی قرار دارد، که در این آیه هم تاکید شده است که چنین احساسی عامل پیروزی مسلمین است.
آیت الله مکارم شیرازی، زهد و وارستگی شامل کسانی است که اسیر زرق و برق نمی شوند، تصریح کرد: این افراد خالی از تشریفات هستند و ایمان آنها توام با یقین است.
وی با تاکید بر معنای آیه 92 توبه گفت: عامل پیشرفت ما در جنگ تحمیلی و مراحل مختلف انقلاب همین یقین و وارستگی آنها بود که نوانستند چنین قدرت نمایی کنند.
آیت الله مکارم شیرازی، با اشاره به عوامل عقب ماندگی مسلمین گفت: در احادیث نیز اشاره شده که دو عامل شبهات و دلبستگی نسبت به زندگی مادی باعث ضعف ایمان می شود.
وی خطاب به روحانیت گفت: اولین رسالت ما پاسخ به این شبهات است و باید کاری کنیم که ایمان در دل جوانان مستحکم باشد و دنیازدگی را در گام اول از خودمان و سپس دیگران دور کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی، تصریح کرد: وابستگی به دنیا انسان را بیچاره می کند و دشمن نیز از این طریق وارد می شود به طوری که برای خرید یک لباس همراه با حجاب اسلامی مشکل داریم.
آیت الله مکارم شیرازی، با اشاره به اوضاع اخیر منطقه گفت: یک زلزله سیاسی کل منطقه را گرفته و این حرکت که سراسر منطقه را در انزجار نسبت به ظلم و استبداد فرا گرفته، در تاریخ بی نظیر است.
وی خطاب به روحانیت تصریح کرد: در این وضعیت وظایف تقویت وحدت اسلامی عموما، و تقویت وحدت جبهه داخلی خصوصا، بر عهده روحانیت است.
آیت الله مکارم شیرازی، با اشاره به لزوم تقویت حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: یکی از برنامه های دشمن ساختن مکاتب انحرافی است که جزو کثیف ترین برنامه های آنان است.
وی با تاکید بر نقش ائمه جماعات و علما در برخورد با این مشکل گفت: حوزه های علمیه ای که مسائل زمان، نیازها و شبهات در آن مطرح باشد، خروجی آن می تواند با این مخالفت ها و انحرافات به صورت منطقی برخورد کند.
آیت الله مکارم شیرازی، تاکید کرد: اگر حوزه های علمیه تقویت نشود جوانان از بین می روند و اگر اینچنین شود نظام از بین می رود.
وی با تاکید بر لزوم حضور طلاب و علمای حوزه در شهرستان های دیگر به جز قم گفت: عده ای تا آخر عمر در قم طلبه می مانند در حالی که علما باید به بلاد خود برگردند و به وظیفه خود عمل کنند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: مسائل اخلاقی در جامعه رو به انحطاط است و اگر حل نشود مشکلات دیگر هم حل نمی شود.
آیت الله مکارم شیرازی، متاسفانه ما خیال می کنیم مسائل اقتصادی، مهم ترین است اما مهم ترین مسئله، مسئله فرهنگی است و بالاخره باید این مساله در کشور متولیانی داشته باشد تا شاهد کاهش ازدواج، و افزایش طلاق و استفاده از مواد مخدر در کشور نباشیم.
وی خطاب به طلاب گفت: امیدواریم شما که متولیان فرهنگ اسلامی هستید نسبت به این مساله برنامه ریزی کرده و در مساجد و رسانه ها برنامه مند اقدام کنید.
آیت الله مکارم شیرازی، افزود: در پناه ایمان و اخلاق می توان نظام را نگه داشت و باید مساجد ما، مانند مساجد صدر اسلام در این خصوص عمل کنند و تنها وظیفه خود را در به پا کردن نماز خلاصه نکنند و برای اقشار مختلف برنامه داشته باشند.
وی در پایان تاکید کرد: ما باید کاری کنیم که حوره های علمیه و مرجعیت دارای استقلال باشند؛ دولت، دولتی اسلامی است اما وابستگی معنا ندارد و این مساله بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته که روحانیت باید استقلال داشته باشد و این در حالی است که برخی سعی دارند ایجاد وابستگی کنند.
پایان پیام/
نظر شما