ساخت سامانه آنالیز و نظارت بر آزمایشات کلرسنجی شبکه‌های آب اشامیدنی

سامانه ثبت، آنالیز و نظارت بر آزمایشات کلرسنجی و pH متری شبکه‌های آب آشامیدنی در مرکز رشد ابرکوه طراحی و ساخته شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، با حمایت مالی یکی از شرکت های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد ابرکوه انجام شده، تلاش شده است تا سیستمی بر پایه سخت‌افزار و نرم‌افزار طراحی و بومی‌سازی شود که قادر باشد با استفاده از شبکه‌های مخابراتی موجود دیتاهای حاصل از نتایج را ارسال، دریافت و آنالیز کند.

 

این پژوهش توسط محمدهادی فرح زادی، رضا علی فلاح زاده، محمد شهوازیان و محمد شهاب شهوازیان انجام شده ونتایج حاصل شامل ساخت یک برد فرستنده و گیرنده و همچنین نرم افزار مربوطه است که قادر است اطلاعات را بلافاصله پس از آزمایش ارسال، دریافت و آنالیز کند.

 

این محصول با شبکه‌های مخابراتی گوناگون موجود تطابق داشته وانعطاف‌پذیری آن در صورت قطع شبکه و یا ایجاد مشکل سخت‌افزاری و نرم افزاری، سرعت بسیار بالای ارسال، دریافت و پردازش اطلاعات و ارتقای فرایند نمونه‌برداری میکروبی از ویژگی‌های این طرح است.

گفتنی است در حال حاضرکلر به عنوان گندزدا جهت از بین بردن آلودگی‌های میکروبی به آب اضافه می شودوبا توجه به توزیع آب  آشامیدنی توسط شبکه‌های آب و احتمال نقص و درنتیجه آلودگی‌های ثانویه  ای که در مسیر شبکه‌های توزیع وجود دارد،  وجود کلر آزاد باقیمانده در شبکه ضروری است و باید به دقت پایش شود تا اطمینان از وجود کلر آزاد حاصل شود، چراکه در صورت نقص و عدم اقدام فوری، بیماری‌های منتقله از آب می‌تواند به سرعت اپیدمی شود.


نظارت بر شبکه از لحاظ مقدار کلر باقیمانده با آزمایشات کلرسنجی و pH متری و در نهایت بررسی نتایج صورت می‌پذیرد. در حال حاضر پس از انجام آزمایشات اطلاعات در قالب فرم‌های نوشتاری ثبت و در یک فرایند ارسال کاغذی اطلاعات با فاصله زمانی بیش از یک ماه برای آنالیز به شبکه‌های بهداشت ارسال می شود که عملا استفاده عملی از نتایج آنالیز را غیر ممکن می‌کند.


این سامانه در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به شماره 77815 به ثبت رسیده است.


 پایان پیام/

کد خبر 228034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha