مکتب امام صادق (ع)  به سبب سبک زندگی جعفری ماندگار شده است

آیت‌الله مهدوی کنی گفت: آنچه مکتب امام صادق (ع) را ماندگار کرده است به دلیل سبک زندگی و منش و همچنین رفتار و ادب جعفری است و بی‌گمان هیچ اثر یا آفرینشی بدون داشتن سبک زندگی ماندگار و مشخص، پایدار نمی شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، اولین جشن  کتاب دانشگاه امام صادق (ع) و مراسم رونمایی پانصدمین کتاب انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) عصر روز 24 بهمن ماه، با حضور «آیت الله مهدوی کنی» رییس دانشگاه امام صادق(ع)، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمد اللهیاری» مدیر کل اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اساتید و فرهیختگان دانشگاه، در سالن همایش‌های دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.
 

در این مراسم همچنین از سه کتاب «مبانی و روش اندیشه‌ علمی امام صادق (ع)»، «ابعاد زندگی و شخصیت امام صادق (ع)» به کوشش دکتر احمد پاکتچی و همچنین «پرتویی از زندگی امام صادق (ع)» نوشته حجت‌الاسلام نورالله علیدوست خراسانی، رونمایی به عمل آمد.

 

مکتب امام صادق (ع)  به سبب سبک زندگی جعفری ماندگار شده است

«آیت‌الله محمد‌رضا مهدوی کنی» رییس دانشگاه امام صادق (ع) که پس از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن گفت، در ادامه سخنان وزیر ارشاد درباره اینکه این دانشگاه، باقیات صالحات است، گفت: در برابر زحماتی که اساتید و دوستان و دانشجویان برای اعتلای فرهنگ و همچنین انتشار کتب ارزشمند کشیدند، صحبتی ندارم. خوشحالم که وزیر ارشاد در این جلسه حضور دارد، چرا که خود آقای حسینی هم مولود همین دانشگاه است.

 

وی بیان کرد: خداوند می فرماید "باقیات صالحات خیر است"؛ این بدان معنی است که چیزهایی که ماندگار می شوند، سرّی در آنها است که سرّ آنها، صالحات است.

 

آیت الله مهدوی کنی خاطرنشان کرد: آثار خلق شده با حکم باقیات و صالحات ماندگار می شوند و هر اثری تنها با داشتن سبک ویژه ماندگار می شود. مکتب زندگی امام صادق (ع) و سبک زندگی اسلامی در حوزه معلمی، شاگردی، تالیف کتاب، اقتصاد، معاشرت و تعلیم و تربیت ماندنی است.

 

وی به سبک زندگی و مکتب امام صادق (ع) اشاره کرد و افزود: آنچه مکتب امام صادق (ع) را ماندگار کرده است به دلیل سبک زندگی و منش و همچنین رفتار و ادب جعفری است و بی‌گمان هیچ اثر یا آفرینشی بدون داشتن سبک زندگی ماندگار و مشخص، پایدار نمی شود.

 

رییس دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه گفت: قرآن همواره ما را به سوی شایستگی دعوت می کند اما صالح بودن با حسن داشتن تفاوت دارد و صالح بودن یعنی شایستگی،متناسب با زمان و مکان و نیاز حاصل شود.

 

وی در پایان سخنانش به دانشگاه امام صادق اشاره کرد و گفت: دانشگاه امام صادق (ع)، چه من باشم و چه حضور نداشته باشم، باید باقی بماند و این مهم، به دلیل روش تربیتی مرسوم در آن است.

 

ظرفیت‌ها و توانمندی‌های پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) در حوزه نظریه مغفول مانده بود

«اصغر افتخاری» معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) در این مراسم گفت: توجه به ظرفیت‌های انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) همواره از دغدغه‌های معاونت پژوهشی بوده که امروز گوشه‌ای از فعالیت‌های این انتشارات که با الگوی آموزشی و تربیتی در عرصه علم تولید شده عرضه می شود. ظرفیت‌ها و توانمندی‌های پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) در حوزه نظریه مغفول مانده بود و به همین دلیل احیای نظریه و پژوهش در مکتب امام صادق (ع) با توجه به رسالت این دانشگاه نیاز به حمایت داشت و این برنامه در قالب طرح سه و پنج ساله دنبال شد.

 

وی با اشاره به این طرح، خاطرنشان کرد: این طرح چهار سال پیش با اصلاح و ثبت از سوی رییس دانشگاه با وجود محدودیت بودجه تصویب شد و بخش پژوهشی دانشگاه تنها بخشی بود که مورد حمایت ویژه قرار گرفت. آنچه امروز عرضه می شود،حاصل کار جمعی شبکه دانشگاهی امام صادق (ع) در داخل و خارج از سیستم است که در برگیرنده حوزه علم، کتاب،نشر و تولید علوم دینی در مطالعات میان رشته‌ای است. بهترین روش برای استفاده از ظرفیت فکری محققان و پژوهشگران توجه به ساختار علمی و پژوهشی دانشگاه بود و رسیدن به این حجم تولیدات علمی به طور حتم زحمت زیادی را طلب می‌کرد.

 

معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) اظهار کرد: یکی از طرح‌هایی که در این دانشگاه فعال شده، مربوط به شناخت مکتب و جایگاه علمی امام صادق (ع) است و امیدواریم این جشن کتاب که برای نخستین بار برگزار می شود با تبدیل شدن به صورت چند سالانه در حوزه تولید کتاب و فرهنگ و پژوهش به سمت مرجعیت علمی مکتب امام صادق (ع) گام بردارد.

 

به گزارش شبستان، سخنران دیگر، «رضا باقریان» مدیر کل پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) بود که طی سخنانی گفت: از سال 1388 تا کنون تصمیم گیری درباره اعتبار کتاب‌های علمی منتشر شده به عهده کمیسیونی علمی در دانشگاه گذاشته شد و اکنون حمایت و سرمایه‌گذاری از کتاب‌های متفاوت هنوز با برداشت مناسب در این کمیته پیگیری می شود. این انتشارات پس از 13 سال فعالیت، انتشار یک عنوان کتاب در سال را به 120 عنوان رسانده و تعداد کتاب‌های منتشر شده در سال‌های 90 و 91 باعث شد برخی آثار این انتشارات در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی برگزیده شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 227863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha