تفکیک فیلمها در جشنواره های مختلف، نگاه مثبتی به سینما نیست

شهرام مکری، کارگردان فیلم کوتاه "خام، پخته، سوخته" گفت: سینما یک فرم است که اگر این فرم در مدت زمان کوتاه بسته شود، با پدیده ای به نام سینمای کوتاه روبرو هستیم.

شهرام مکری که با فیلم کوتاه در جشنواره بیست و هفتم حضور داشت، با اعلام این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: فیلمهای ایرانی راه یافته به بخش مسابقات دارای ساختاری متفاوت تر از سالهای گذشته هستند و فیلمسازان جوان کشور به رشد قابل ملاحضه ای رسیده اند. اما در بخش سینمای بین الملل چون با محدودیت انتخاب روبرو هستیم، تعداد معدودی از آثار را می توان به عنوان آثار برگزیده نام برد.


وی با اشاره به هیات انتخاب جشنواره فیلم کوتاه تهران عنوان داشت: هر ساله اعتراضاتی در مورد نحوه انتخاب فیلمهای بخش مسابقه وجود دارد که امسال با تفکیک گروه داوران از یکدیگر، اتفاق مثبتی در روند انتخاب فیلمها افتاده است. اما خلاء برخی از فیلمهایی که در بخش کوتاه، جشن خانه سینما حضور داشته اند، احساس می شد.


مکری سیاست جدایی بخش کوتاه و مستند از جشنواره فیلم فجر را نادرست خواند و بیان کرد: تفکیک فیلمها در جشنواره های مختلف نگاه مثبتی به سینما نیست، چراکه این دیدگاه موضعی سبب ضربه به بخشهای نوپای سینمای ایران می شود.


وی ادامه داد: در جشنواره های خارجی نیز فیلمهای کوتاه و مستند در کنار سینمای بلند دیده می شود، که جدایی این دو بخش از یکدیگر رقابت میان فستیوالها را از بین می برد.


شهرام مکری، راه یافتن سینماگران کوتاه را به فیلم بلند بلامانع دانست و گفت: به صورت طبیعی سینمای کوتاه مقدمه ای برای سینمای بلند نیست، بلکه هویت خاص خود را دارد و دارای دنیای مستقل است، اما اگر کارگردانانی از سینمای کوتاه وارد سینمای بلند شوند، مشکلی به وجود نمی آید.


وی در پایان با اشاره به فرم در سینما اظهار داشت: سینما یک فرم است و باید در مدت زمان خاصی به پایان برسد. حال اگر این فرم در مدت زمان کوتاه به پایان برسد با فیلم کوتاه روبرو هستیم. البته در فیلمهای شبه بلند با قواعد سینمای بلند روبرو هستیم.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 2278

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha