تشویق به صرفه جویی آب کشاورزی تاکید صریح مقام معظم رهبری است

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، تشویق به صرفه جویی و مصرف بهینه آب کشاورزی را تاکید صریح مقام معظم رهبری عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین مجید نجفی شب گذشته (4 بهمن) در نشست « نقش برجسته روحانیان در ترویج کشاورزی و مصرف بهینه آب »، با اشاره به نقش روحانیت استان آذربایجان شرقی در توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی و نیز ترویج فرهنگ استفاده بهینه از منابع آب کشاورزی، گفت: بایستی رهنمودها و فرمایشات مقام معظم رهبری جهت استفاده بهینه از منابع موجود کشور به ویژه منابع آب جدی گرفته شده و از آب های موجود در استان استفاده‌ بهینه صورت پذیرد.


وی با اشاره به طرح‌ هدفمند سازی یارانه‌ها و نقش اساسی آن در کاهش مصرف آب و نهاده های سوخت، افزود: طبق فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب از آب کشاورزی در کشور استفاده‌ بهینه انجام نمی شود و اگر در کار کشاورزى ما، 10 درصد صرفه‌جویى صورت گیرد مقدار مصرف آب شرب و صنعت و امثال اینها به دو برابر فعلی خواهد رسید.


حجت الاسلام والمسلمین نجفی با اشاره به اینکه عمده ترین بحث ها بایستی ارایه راه حل برای مبارزه و کاهش اثرات خشکسالی احتمالی باشد، اذعان کرد: روحانیت معظم استان به عنوان مرجع و امید مردم و معتمدان کشاورزان می توانند در استفاده بهینه از آب کشاورزی و سوق دادن آنان به سمت آبیاری های نوین در قالب آبیاری تحت فشار نقش ویژه ایی داشته باشند.


وی با اشاره به اینکه با تحقق آبیاری نوین به جای غرقابی، سطح زندگی بهره برداران گروه های کم درآمد و مستضعف کشاورزی بهبود می یابد، ادامه داد: با ترویج این عمل همچنین سرمایه نسل های آینده دچار صدمه و زیان جدی نشده و شایسته است تا دستگاه ها و نهادهای اجرایی ذینفع از ظرفیت ها و توانمندی های روحانیت و علمای اسلام در جهت آگاه سازی جوامع و بهره برداران به نحو شایسته استفاده کنند.


مهندس سیدخلیل هاشمی، سرپرست مدیریت آب و خاک سازمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه دعوت مردم به حفظ آب های موجود و منابع طبیعی بدون استمداد از یک پشتوانه دینی، بی اثر و کم اثر خواهد بود، گفت: اگر توصیه های پایداری و توسعه ای نهادهای اجرایی متولی کشاورزی و منابع طبیعی بر اصول دینی بنا شوند از ضمانت اجرایی مستحکمی برخوردار می شود.

 

وی ادامه داد: صرفه جویی در مصرف آب و استفاده بهینه از آب کشاورزی نتیجه آموزش تعالیم دینی در این باره است لذا شایسته است از این نوع آموزش ها، بیشتر بهره گرفته شود.


هاشمی با اشاره به اینکه اهمیت آبیاری تحت فشار بایستی به کشاورزان و با زبان بهره برداران این بخش عنوان شود، گفت: مهم ترین بخش این موضوع ایجاد اعتماد بین کشاورزان بوده و در این روند روحانیان استان می توانند با زبان آنان، اهمیت آبیاری قطره ای و بارانی به جای غرقابی را برایشان تشریح کنند.


مهندس علی رخ افروز، مدیر دفتر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان نیز با اشاره به اینکه برای ایجاد یک نظام کشاورزی پایدار در استان، راهی بس طولانی در پیش داریم، گفت: ما باید رسالت ترویجی خود را برای ایجاد نظام کشاورزی پایدار به عنوان یک مروج واقعی موجبات ترقی و تعالی بخش را فراهم آوریم و در این فرایند روحانیان می توانند نقش محوری ایفا کنند.


وی بر همکاری عمیق بین علمای دینی و صاحبنظران کشاورزی و سیاسگذاران فعال در این حوزه تاکید کرده و افزود: با توجه به اهمیت موضوع در نظر داریم، در ماه های نخست سال آینده همایش استانی «نقش برجسته روحانیان در ترویج کشاورزی و مصرف بهینه آب» را با حضور 300 نفر از روحانیان استان برگزار کنیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 22779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha