بعد معنوی انقلاب را فراموش نکنید/اسلامی بودن مهمترین بعد انقلاب ایران

آیت الله مصباح یزدی با گرامیداشت ایام پیروزی انقلاب گفت: در این مدت به ابعاد مختلفی از انقلاب پرداخته می شود ولی باید در کنار این موارد به بعد معنوی انقلاب نیز پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی، رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) امروز (24 بهمن) در دیدار با جمعی از طلاب عقیدتی سیاسی با تاکید بر برکات انقلاب اسلامی گفت: امیدواریم خداوند متعال معرفت قدرشناسی از این نعمت عظیم را به ما عنایت کند.


وی ادامه داد: این انقلاب همانطور که همه می دانند، ابعاد فراوانی دارد؛ اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بین المللی و توانسته زمینه های پیشرفت های فراوانی را برای کشورمان فراهم کند.


اسلامی بودن، مهم ترین بعد انقلاب اسلامی ایران

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: اما در میان همه این ابعاد مهم ترین بعد انقلاب اسلامی ایران بعد اسلامیت آن است.


وی با اشاره به بسیاری از انقلاب ها که توانسته در جهان مبدائی برای تحولات شگرف و جهانی باشد، اضافه کرد: انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب اکتبر روسیه از این دست انقلاب هاست که توانست دگرگونی های عظیمی را سبب شود، مثلا پس از انقلاب اکتبر روسیه نیمی از جهان به مدت 70 سال به زیر سیطره کمونیست رفت.


وی در ادامه با بیان اینکه برخی ها می خواهند، انقلاب اسلامی را نیز هم تراز چنین انقلاب هایی بدانند، اظهار داشت: این انقلاب با هیچ انقلاب دیگری قابل مقایسه نیست چرا که مبتنی بر یک فرهنگ دینی است و بنیانگذار آن از ابتدای حرکت با یک برنامه فرهنگی به روشنگری و تبیین ابعاد اجتماعی سیاسی اسلام پرداخت.


پیش از انقلاب ورود به جریان های سیاسی از ارزش روحانی می کاست

آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: در عرف مذهبی دوران پیش از انقلاب سیاسی بودن و فعالیت سیاسی داشتن نقطه مثبتی نبود بلکه بسیاری آن را برای یک روحانی نقطه ای منفی می دانستند.


وی افزود: در آن دوران سیاسی بودن انگی بود که از ارزش روحانی می کاست ولی امام راحل در برنامه ای حکیمانه و تلاشی مخلصانه این نگاه را عوض کرد تا آنجا که مشارکت در فعالیت سیاسی را برای روحانیت مثل نماز واجب و حتی در مواردی آن را واجب تر از نماز نیز دانست.


رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: بر اساس این بینش زمینه برای یک تحول عظیم اجتماعی و سیاسی فراهم شد و امام بر موضوع تحول فرهنگ اسلامی تکیه کرد.


وی در ادامه با اشاره به مراحل موفقیت در رسیدن به فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این هدف باید مردم خود بخواهند و گرنه صرفا با خواسته یک شخص، دولت و مجلس و یا نیروی انتظامی نمی توان به این هدف رسید.


آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: بزرگترین کار امام راحل همین مسئله بود، "ایجاد تحول در نگرش مردم".


وی افزود: امام راحل در مدتی کوتاه توانست تحولی عمیق در میان مردم ایجاد کند البته همه می دانیم که مایه اصلی این اتفاق عشق ملت به امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) بود و وامام خمینی (ره) از این زمینه به خوبی استفاده کرد.


بعد معنوی انقلاب را فراموش نکنید// روحانیت به وظیفه خود در این خصوص عمل کنند

وی با تاکید بر لزوم توجه بیش از پیش بر این موضوع خاطرنشان کرد: این بعد به قدر کافی مورد توجه قرار نگرفته و بعد معنوی انقلاب و جریانات مربوط به آن به اندازه کافی برای عموم مردم بیان نمی شود.


رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: بار اصلی این رسالت بر دوش روحانیت است این ما هستیم که باید به مردم بفهمانیم که خداوند چه نعمت عظیمی به کشورمان عنایت کرده که البته من به عنوان سهم خودم اعتراف می کنم که در این بعد به اندازه کافی تلاش نکرده ام.


وی در ادامه با اشاره به برخی تفکرهای انسان محور از جمله اومانیسم (اصالت دادن به انسان) و مخاطرات آن برای سعادت بشر افزود: حقیقت این است که انسانیت انسان بدون دین فعلیت نمی یابد، انسان اگر دین نداشته باشد با سایر موجودات تفاوتی نداشته و حتی در مواردی از آن هم جنایتکارتر می شود.


آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: انسان از نظر اسلام یک موجود 2 سویه و به تعبیری 2 لبه یک شمشیر است که با انتخاب خودش می تواند چیزی را ترجیح داده و یا سعادت و کمال را غلبه داده و یا شقاوت و دوری از خداوند را به دست آورد.
 

اومانیسم با فرهنگ اسلام سازگار نیست

وی گفت: اگر انسان در مسیر کمال و سعادت حرکت کرد، آنگاه به خداوند نزدیک تر شده و به ارزشی می رسد که در مکاتبی همچون اومانیسم اصلا قابل تصور نیست، امانیسم با فرهنگ اسلام سازگار نیست چرا که در مکتب اسلام آنچه انسان را به فعلیت رسانده و ارزش ها را تحقق می بخشد، دین است.


وی با بیان اینکه "دین نهادی در عرض دیگر نهادها نیست بلکه فوق همه نهادهاست" ادامه داد: اگر به این درک برسیم، آنگاه می فهمیم که کدام بعد انقلاب ارزشمند تر است.


رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: به طور مثال بسیاری از کشورها امروز استقلال و آزادی دارند ولی به کمال نرسیده اند چرا که همین آزادی هم اگر در چارچوب ارزش های دینی نباشد، توان رسانیدن انسان به سعادت را ندارد و به عاملی در جهت سقوط انسان تبدیل می شود.


وی با تاکید بر وظیفه روحانیت در این خصوص تصریح کرد: دین را باید دین شناسان ترویج کنند و کسانی که می توانند در این مسئله وارد شوند در درجه اول روحانیت هستند که البته در این مسیر می توان از کمک های اندیشمندان، نویسندگان و یا هنرمندان نیز بهره گرفت.


آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: با این مقدمات می توان به این موضوع رسید که روحانیت بزرگترین نقش را در جامعه ایفا می کنند و با توجه به این مسئله حتی اگر امکانات هم فراهم نبود ما باید به وظیفه خود عمل کنیم.


وی گفت: البته برای ورود به این مسیر باید اول شناخت عمقی نسبت به اسلام پیدا کنیم، ما نباید خیال کنیم که این انقلاب واقع شد تا فقط استقلال مان را درست کند بلکه هدف انقلاب اسلامی در کنار همه این مسایل توجه به معنویات است.


اسلام فقط عزاداری و سینه زنی نیست

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: متاسفانه برخی ها اسلام را فقط عزاداری و سینه زنی می دانند، نباید بیش از حد بر یک بعد تکیه کرده و دیگر ابعاد را فراموش کرد.


وی خطاب به جامعه روحانیت خاطرنشان کرد: بالاترین و سنگین ترین مسئولیت اجتماعی بر دوش ماست و باید با آمادگی و شناخت به این عرصه وارد شویم.


پایان پیام/

 

کد خبر 227780

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha