به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست عمومی مجمع مجالس کشورهای عضو اکو با بیان اینکه من باید در اینجا از پارلمان پاکستان به ویژه خانم فهیمه میرزا برای برگزاری و مدیریت سنجیده این اجلاس تشکر کنم گفت: امیدوارم تلاش مقامات پاکستانی برای همگرایی کشورهای اکو نتایج خوبی را برای منطقه داشته باشد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه هم اکنون شرایط خوبی برای برگزاری اجلاس مجمع مجالس کشورهای عضو اکو است افزود: تجربه نشان می دهد قدرتهای بزرگ نه توانایی و نه اراده حل مشکلات منطقه را دارند بلکه تنها به دنبال منافع خودشان هستند.
وی با تأکید بر اینکه حضور آمریکا در منطقه تنها به دنبال تسلط بر انرژی و منابع نفتی است یادآور شد: به طور حتم غرب به سردمداری آمریکا در آینده به دنبال مدیریت جهانی است لذا در شرایطی این کنفرانس برگزار شده است که تجربه تاریخی نشان داده که کشورهای قدرتمند برای حل مشکلات نه قدرت و نه اراده ای دارند.
لاریجانی ادامه داد: آنچه در عراق، افغانستان، لبنان و فلسطین رخ داده است نشان می دهد که حضور کشورهای غربی در منطقه نه تنها موجب حل مشکلات نمی شود بلکه بروز بحران در منطقه را به دنبال دارد.
وی افزود: از زمان حضور آمریکا در عراق تا کنون بر اساس آمارها بیش از یک میلیون کشته شده اند همچنین افغانستان بیش از یک دهه برای مبارزه با تروریست از سوی غرب اشغال شده است اما می بینیم که متأسفانه تروریست در کشور تشکیل شده است از طرفی دیگر در جنگ 33 روزه لبنان رژیم صهیونیستی با ناشی گری به مردم ضربه زد اما خوشبختانه شکست خوردند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مردم سوریه در چند سال اخیر در برابر رژیم صهیونیستی مقاومت کرده اند گفت: آن زمانی که رژیم صهیونیستی با کمک غرب عرب ها را می کشت سوریه در برابر این رژیم مقاومت می کرد.
لاریجانی با بیان اینکه ایران همانطور که از انقلاب مصر، تونس و لیبی حمایت کرد از اصلاحات دموکراتیک در سوریه حمایت می کند تصریح کرد: اما به طور حتم هیچگاه دموکراسی با توپ و تانک محقق نمی شود لذا هدف غرب از بحران سوریه تنها تضعیف مقاومت است همچنین مشاهده شد که در چند وقت اخیر زمانی که رژیم صهیونیستی فرصتی را به وجود آمد به سوریه حمله کرد.
وی با بیان اینکه به طور حتم غرب در برابر اراده ملل مسلمان تاب نمی آورد افزود: آمریکا متأسفانه مشکلی را ایجاد می کند ولی قادر به حل بحران نیست زیرا کشورهای منطقه باید با همگرایی مسائل را حل کنند و نیازی به دخالت قدرت ها نیست.
لاریجانی ادامه داد: از طرف دیگر ظرفیت کشورهای عضو اکو در انرژی به ویژه نفت، گاز، معادن، تکنولوژی های پیشرفته و نیروی متخصص در حدی است که با همگرایی می توان به یک مجموعه قوی تبدیل شد.
وی با بیان اینکه همگرایی فرهنگی مبنای اول برای تعامل بین کشورهای عضو اکو است یادآور شد: همه ما مسلمان و دارای یک دین و قرآن هستیم از طرفی دیگر غرب هم اکنون دچار نابسامانی اجتماعی شده است از این رو ما نباید دنباله رو غرب در این رابطه باشیم لذا توجه به تفکرات اسلامی موجب سعادت و حیات مادی و معنوی می شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رفتارهای تندروانه برخی از فرقه های اسلامی افزود: به طور حتم این فرق از سوی سرویس های اطلاعاتی غرب حمایت می شوند .
لاریجانی با بیان اینکه اقداماتی که هم اکنون در سوریه، افغانستان و پاکستان می شود نوعی برادرکشی است تصریح کرد: به طور حتم همه فرق اسلامی مسلمان هستند از این رو این اقدامات محکوم است از طرفی دیگر اقدامات تعدادی از فرق اسلامی یک اشتباه بزرگ است که این وحدت را تخریب می کند.
رییس مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه مبنای ایجاد مجمع مجالس کشورهای عضو اکو استفاده از ظرفیت این کشورها است افزود: به طور حتم در دنیای امروز باید از ظرفیت های اقتصادی یکدیگر استفاده کنیم از طرفی دیگر توجه به زیرساخت ها، راه آهن شمال به جنوب و غرب به شرق و توسعه خطوط مواصلاتی موجب توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو می شود.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از فناوری های تکنولوژی یکی از راه های توسعه اقتصادی است گفت: خوشبختانه کشور ترکیه در این رابطه از ظرفیت های خوبی برخوردار است از طرفی دیگر ایران و پاکستان هم در فناوری به ویژه در علوم هسته ای پیشرفت های بسیاری داشته است همچنین ایران در موضوعاتی مانند نانو تکنولوژی، سلول بنیادین و موضوعات دیگر پیشرفت کرده است از این رو ما می خواهیم این ظرفیت ها را در اختیار کشورهای عضو اکو قرار دهیم.
لاریجانی با یادآوری ظرفیت های بسیار افغانستان و تاجیکستان در حوزه دامپروری و کشاورزی یادآور شد: تعامل کشورهای عضو اکو در این امور موجب توسعه اقتصادی می شود.
وی افزود: از طرفی دیگر ایران و آذربایجان از ظرفیت های خوبی در حوزه انرژی برخوردار هستند که هم اکنون موجب شده است ایران به ترکیه و پاکستان گاز صادر می کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اجرای پروژه های زیرساختی نیازمند حمایت دولت های کشورهای عضو اکو است تصریح کرد: به طور حتم کمیته ای برای پیگیری و بررسی روند اجرای پروژه ها به وجود آید از طرفی دیگر در حوزه پارلمانی اموری است که می تواند مسائل را تسهیل کند که مقررات قوانین تجاری در کشورهای اکو یکی از این امور است از این رو ما می توانیم با تغییر قوانین مقررات تجارت این کشورها را به هم نزدیک کرده و سرمایه گذاری را تسهیل کنیم.
لاریجانی با تأکید بر تشکیل گروه تماس منتخب از پارلمان های کشورهای اکو برای پیگیری موضوعات در مجامع پارلمانی گفت: به طور حتم ایران می تواند پلی میان اکو و خاورمیانه باشد همچنین من پیشنهاد می کنم که برای اجلاس بعدی کمیته ای تشکیل شود و برنامه ای را برای کنفرانس بعدی مجمع مجالس کشورهای عضو اکو تنظیم کند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ملت های عضو اکو در منطقه به هم پیوند بسیار نزدیکی دارند تصریح کرد: به طور حتم پارلمان های این کشورها باید از ظرفیت های مردمی خود استفاده کرده و در جهت توسعه اقتصادی گام بردارند.
لاریجانی با یادآوری مشترکات فرهنگی بین کشورهای منطقه افزود: به طور مثال مرحوم اقبال لاهوری در ایران به عنوان یک روشنفکر که احیاگر فکر اسلامی است مشهور است اقبال لاهوری در زمان حیات خود می گفت که امروز غرب نمی تواند راهنمای ما باشد از این رو این نخبه اسلامی دارای تئوری مناسبی برای روابط اجتماعی در جامعه بود.
رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر استفاده از ظرفیت های همگرایی از سودهای مردمی یادآور شد: به طور حتم مقامات باید از راهی حرکت کنند تا تمدن اسلامی با مبنای جدید شکل گیرد.
پایان پیام/
نظر شما