به گزارش خبرگزاری شبستان،"سید محمد حسینی " روز سه شنبه در گفت وگوی با شبکه 6 سیما به تشریح برخی عملکردهای وزارت ارشاد در حوزه های مختلف بوِیژه جشنواره های فجر و مسائل روز فرهنگ و هنر پرداخت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدا با تبریک یوم الله 22 بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، از حضور ملت با بصیرت و همیشه در صحنه ایران اسلامی بدلیل حضور حماسی و تاریخی خود در راهپیمایی عظیم این روز فرخنده به نوبه خود تشکر و قدردانی کرد.
وی درابتدا از گستردگی فعالیت ها و حوزه های زیر مجموعه این وزارتخانه سخن گفت و افزود: امسال به رغم کمبود بودجه تلاش شد تمامی برنامه های فرهنگی و هنری بویژه جشنواره های فجر به نحوه احسن و در زمان مقرر با شکوه تر از هرسال برگزار شود .
حسینی به تعامل و از استفاده از نظر اندیشمندان، صاحبنظران و پیشکسوتان در پیشبرد امور و محقق شدن اهداف این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: براین باوریم مشارکت و همفکری همگانی در امور بویژه حوزه های فرهنگی و هنری به توسعه و رشد آثار تولیدی کمک فراوانی خواهد کرد.
بنابر گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وی با یادآوری اینکه ما از اعتراضات و انتقادات به عملکرد وزارت ارشاد و نقد های سازنده و منصفانه استقبال می کنیم، اظهار داشت: تاکید ما بر رعایت قوانین است؛ هر نهادی در هر زمینه فرهنگی و هنری همچون سینما، تئاتر و کتاب می تواند فعالیت کند اما در نهایت این وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در عرصه فرهنگ و هنر حرف آخر را می زند و باید پاسخگو باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به نقش پررنگ و تاثیر گذار رسانه ها در معرفی و تبلیغ جشنواره بین المللی فجر و سایر جشنواره ها و فعالیت های فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت : حاصل تمامی زحمات هنرمندان و مسوولان زمانی کامل می شود که رسانه ها از تمامی ابزار خود برای معرفی اقدامات بعمل آمده و دعوت عموم مردم برای حضور در این در برنامه ها و بهره مندی از آنها تلاش کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر که با اقبال و استقبال چشمگیر مردم روبرو شده بود اشاره و یادآور شد: خوشبختانه امسال در جشنواره فیلم فجر شاهد رشد کمی و کیفی در ارائه آثار بودیم که رقابت خوبی را نیز در این رویداد سینمایی رقم خورد.
به گفته حسینی کارگردانان کار اولی در جشنواره فیلم فجر امسال آثار قابل قبولی را ارائه کردند و تلاش ما بر این بوده که از اغلب سینماگران برای برگزاری این جشنواره کمک بگیریم.
نایب رئیس شورای عالی سینما یادآور شد: امروز سینمای ایران به اعتقاد بسیاری از کارشناسان در رتبه دهم دنیا قرار دارد از این رو باید از تمام ظرفیت های موجود به جهت ارتقاء این هنر در کشور استفاده کنیم.
حسینی گفت: امسال فیلم ها با موضوعات مختلف و با توجه به تنوع اقلیم در کشور تولید شدند و تنها به مسایل خاص پرداخته نشدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: زندگی شهیدان دوران دفاع مقدس، خاطرات شهدای مفقود الاثر و فرهنگ نماز از جمله موضوعاتی بود که در فیلم های امسال تجلی یافت.
نایب رئیس شورای عالی سینما در ادامه به برگزاری سومین کنفرانس بین المللی هالیوودیسم که با هدف بررسی اهداف و نقش هالیوود در پیشبرد اهداف سردمداران کاخ سفید اشاره و افزود: در این کنفرانس اندیشمندان و سیاستمداران آمریکایی و اروپایی به نقد پدیده هالیوودیسم پرداختند.
حسینی در ادامه به جنگ نرم و رسانه ای غرب، آمریکا و رژیم صهیونیستی اشاره و توضیح داد: در این راستا دهها شبکه تلویزیونی فارسی زبان راه اندازی و به ابزاری در خدمت نظام سرمایه داری تبدیل شده اند که در این راستا برخی از عوامل داخلی و نیز کسانی تشت رسوایی آنان از بام افتاده و امروز خارج نشین هستند، با این رسانه ها همراه شده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به تاسیس و راه اندازی معاونت قرآن و عترت در این وزارتخانه اشاره گفت: این اقدام با هدف توجه به فرهنگ اصیل اسلامی و بهره گیری از ظرفیت های قرآن برای خلق آثار فرهنگی و هنری صورت گرفت.
حسینی بهره گیری از قرآن را ضامن استمرار نظام اسلامی عنوان کرد و گفت: هنرمندان به جای تکیه بر فرهنگ و اندیشه غرب می توانند از این فرهنگ ناب اسلامی بهره گیرند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری جشنواره هنرهای قرآنی در 20 رشته، حمایت از بیش از 2 هزار موسسه قرآنی، افزایش تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد به 15 هزار کانون را ناشی از اهتمام این وزارتخانه به فرهنگ قرآنی دانست.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه همچنین به رشد انتشار کتاب در کشور و تلاشهای انجام گرفته برای افزایش سرانه مطالعه در کشور اشاره و گفت: در فاصله زمانی 1358 تا 84 در مجموع 340 هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شده بود که این رقم در فاصله زمانی سال های 84 تا 90 به رقم 415 هزار کتاب افزایش یافت که این رقم با گذشته قابل مقایسه نیست.
حسینی یادآور شد: تا حد ممکن سعی شده تمامی برنامه های با موضوع کتاب نیز کماکان بدون هیچ وقفه ای در کشور انجام شود و من هم تلاش کردم در تمامی این برنامه ها حضور داشته باشم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه برگزاری کتاب سال جمهوری اسلامی، تقدیر از نویسندگان و اندیشمندان دیگر کشورها را که در حوزه اسلام و ایران تالیفاتی داشته باشندرا از دیگر اقدامات این وزارتخانه برشمرد و افزود:تکریم و تجلیل از شاعران و برگزاری جشنواره شعر فجر نیز از اقداماتی است که با هدف پاسداری از زبان فارسی انجام می شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین به برخی از فعالیت های انجام گرفته در حوزه مد و لباس اشاره کرد و یادآور شد: در ابتدای قبول مسوولیت در این وزارتخانه تنها کارگروه مد و لباس قرار بود که فعال باشد لذا با تلاش های انجام شده بنیاد مد و لباس راه اندازی و هم اکنون برای تصویب در شورای انقلاب فرهنگی است.
حسینی یاد آور شد در تمامی نمایشگاهها و جشنواره های فرهنگی و هنری موضوع عفاف و حجاب نیز مورد تاکید بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برگزاری دومین سال جشنواره مد و لباس اشاره و گفت: امسال این جشنواره در بخش های مختلف و متنوع همزمان با تهران در چند استان کشور نیز برگزار خواهد شد.
وی راه اندازی کانون های فرهنگی و هنری مساجد، ارائه مجوز به راه اندازی موسسات قرآنی ، راه اندازی مجتمع های فرهنگی و هنری و خانه های دیجیتال ، تولید و ارائه بازی های رایانه ای فاخر و ارزنده، ارائه مجوز به فعالیت نشریات در سراسر کشور را نیز ازجمله فعالیت های این وزارتخانه برشمرد که بعلت کمبود وقت فقط فهرست بار به برخی از آنها اشاره کرد.
حسینی در خاتمه گفت:نگاه ما در جنس تولیدات نباید تنها معطوف به مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی باشد چرا که هنر ایرانی و اسلامی با وجود داشته های غنی فرهنگی و معرفتی خود در زمانه حاضر که تمامی دشمنان ایران وانقلاب کمر به نابودی فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی بسته اند می تواند بهترین ابزار و مانع در برابر کارشکنی های فرهنگی استعمارگران باشد.
وی از همگان خواست با تعامل، همدلی دست در دست هم برای پیشرفت و تعالی کشور در عرصه های مختلف تلاش کنند.
پایان پیام/
نظر شما