به گزارش خبرنگار شبستان، اعظم السادات فراحی در نشست امروز تبیین نقشه راه و میثاق حقوق زن در اسلام گفت: تامین حقوق انسان ها مستلزم تقسیم کار اجتماعی و تقسیم تکالیف اجتماعی است همانگونه که تامین نیازهای مالی انسان مستلزم تقسیم کار است.
وی گفت: هر کس باید مسئولیتی را در جامعه بپذیرد در غیر اینصورت حق تامین نیازهای اولیه انسان ها ادا نخواهد شد و این تقسیم کار به معنای نفی و یا نقص حقوق گروه های مختلف اجتماعی نیست.
فراحی با اشاره به اینکه تقسیم کار بین زن و مرد یکی از زیباترین و بنیادی ترین تقسیم کارها در آفرینش است، گفت: زن و مرد هر دو انسانند و به طور اصولی از حقوق کامل و مساوی برخوردارند اما تکالیف اجتماعی انها تفاوت هایی دارد و اگر نقش ها کاملاً یکسان تعریف شود موجب برهم زدن نظام اجتماعی و تعادل خواهد شد.
وی در ادامه اظهار کرد: زن و مرد مکمل یکدیگرند و بدون یکدیگر نمی توانند به حیات انسانی و اجتماعی ادامه دهند و رابطه این دو و حقوق و تکالیف متقابلشان از دقیق ترین و حساس ترین و اثرگذارترین روابط و حقوق تکالیف است.
فراحی تصریح کرد: اگر این مجموعه به شکل متعادل تنظیم شود جامعه احساس تعادل و اعتلا می کند و هر نوع عدم تعادل در آن به بی نظمی اجتماعی و اخلال در نظام حقوق و تکالیف اجتماعی و در نتیجه بروز نابسامانی ها می شود.
وی نقش زنان در تنظیم حقوق و تکالیف را بین زن و مرد حساس تر دانسته و عنوان کرد: از آنجا که اساس پایداری جامعه و بقای نسل انسان بر محبت و مهرورزی استوار است نقش زنان در این بین زیربنایی تر و ماندگارتر است و از حقوق اساسی زن باید به حق کرامت، مهرورزیدن، دوست داشته شدن، حق تاهل، مادری، خواهری و حق امنیت و آرامش اشاره کرد.
همسر رییس جمهور با اشاره به اینکه زن ذاتاً مهربان است گفت: برای این جنس مهربان تکالیفی وجود دارد که از آن جمله حفظ روحیه مهربانی و مهرورزی تقویت و نقش آن در جامعه و پاسخگویی به نیاز همسر و فرزندان در مهرورزی است و هر اقدامی که این مسئولیت اساسی را مخدوش کند باعث بر هم زدن تعامل جامعه شده و نتیجه آن تضییع حقوق آحاد جامعه است.
وی افزود: اولین موجودی که در عدم تعادل حقوق و تکالیف آسیب می بیند زن است زیرا لطیف و شکننده است و اکثریت زنان همواره تحت ظلم بوده اند.
فراحی با اذعان به اینکه نقش زنان به درستی تعریف نشده است گفت: متاسفانه به دلیل تعریف نادرست از نقش زنان و با فرض اینکه احیای حقوق زنان در گرو برابری کامل نقش آنان با مردان است عدم تعادلی در جامعه پدید آمد که اولین قربانی آن زنان بوده اند و عزت و کمال زن در این است که یک زن بوده و در حقوق و تکالیف زنانه تعادل ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه تدوین میثاق حقوق زنان کار بسیار مهمی بوده است عظمت و زیبایی و پایداری زن در آن است که زن باشد و کارکردهای ویژه و حیات خود را شناخته و بر آن پافشاری کند این مسیر بسیار سخت اما دقیقتر و ماندگارتر و در مسیر کمال انسانی است.
وی درباره اجلاس میثاق حقوق زن در اسلام گفت: این اجلاس از آنجا که به حقوق انسان ها و به ویژه زنان اختصاص دارد بسیار مهم است و از آنجا که از حقوق انسان سخن می گوید بسیار ارزشمند است ما معتقدیم انسان باید عزیز و با کرامت زندگی کند و به همین دلیل خودش مکلف است از اقداماتی که این کرامت را مخدوش می کند خودداری می کند و از سوی دیگر بر دیگر افراد جامعه تکلیف است که کرامت او را محترم بشمارند.
پایان پیام/
نظر شما