یزد شهر علم و فناوری/ ساخت قطعات هواپیما در یزد آغاز شد

چشم انداز توسعه استان یزد بر پایه های علم و فناوری نهاده شده است، اولین دفتر نخبگان و پارک علم و فناوری کشور در این استان راه اندازی و تاکنون بیش از 200شرکت دانش بنیان تاسیس شده است.

به گزاش خبرگزاری شبستان از استان یزد، پشرفت و توسعه یزد در قلب کویر ایران به دلیل ویژگی های خاص آب و هوایی با محدودیت ها و موانعی روبه رو است، کمبود آب و محدودیت دسترسی به منابع آبی پایدار روند توسعه بخش کشاورزی و صنعت را به کندی پیش می برد، به همین دلیل چشم انداز توسعه استان کویری یزد بر پایه های علم و فناوری بنا نهاده شده است.

بر اساس این چشم انداز اولین دفتر نخبگان و اولین پارک علم وفناوری کشور در استان یزد راه اندازی شد و تاکنون 2 هزار شرکت دانش بنیان در این استان راه اندازی شده است.

برای تکمیل روند رشد علم و فناوری در تحول دیگر اولین منطقه ویژه علم وفناوری کشور در استان یزد راه اندازی شده است و در ابتدای سال آینده سازمان عامل این منطقه در استان شکل می گیرد.

جشنواره های مختلف علم و فناوری نیز در استان نقش مهمی در پرورش ایده ها و تجاری سازی اختراعات داشته است، دبیرخانه جشنواره ملی ایده های برتر در استان یزد هر ساله پذیرای ایده های برتر کشور است و در حاشیه این جشنواره تشکیل بورس ایده نیز در برنامه قرار گرفته است.

جشنواره اختراعات و ابتکارات که چندسالی است با محوریت یزد برگزار می شود تکمیل پازل تجاری سای ایده هاست، اختراعا ت و ابتکارات برخی از استان های همجوار یزد در این جشنواره در معرض دید عموم  قرار می گیرد تا توسط 200شرکت دانش بنیان مراحل تجاری سازی را طی کنند.

 

دفتر نخبگان استان یزد نیز 680 نخبه این استان را  شناسائی و مورد حمایت قرار داده است  که ماحصل آن تجاری سازی ایده ها و اختراعات در 46 شرکت دانش بنیان این استان می باشد.
 

محمدعلی امراللهی، رئیس پارک علم و فناوری یزد در همین زمینه با اشاره به راه اندازی مراکز رشد در اکثریت شهرستان ها از همکاری با سازمان هوائی کشور خبر داد.

وی افزود: شرکت های دانش بنیان استان یزد با سازمان هوائی کشور برای ساخت قطعات هواپیما تفاهم نامه امضا کرده اند.

رئیس پارک علم و فناوری یزد از حمایت شرکت های دانش‌بنیان برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی به منظور جذب سرمایه‌گذار در راستای تجاری‌سازی ایده‌ها خبر داد.

وی اظهار داشت: یکی از اقدامات شاخص پارک علم و فناوری یزد، حمایت از شرکت های دانش‌بنیان برای شرکت در نمایشگاه‌‌های بین‌المللی است و در این راستا به تازگی چند شرکت یزدی در نمایشگاه اربیل عراق شرکت کرده‌ و سرمایه‌‌های خوبی نیز جذب کرده‌اند.

وی با اشاره به برخی برنامه‌های پارک علم و فناوری استان یزد، گفت: طرح جامع پارک علم و فناوری در یزد 10 ساله است و عمری بیشتر نسبت به سایر استان ها دارد.

امراللهی عنوان کرد: با توجه به تعهدی که دولت برای ایجاد 25 هزار شرکت دانش‌بنیان تا پایان برنامه پنجم دارد و 2 هزار مورد از این شرکتها نیز مربوط به استان یزد است، زمینی برای ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در یزد تخصیص یافته و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.


شهرام شکوهی، معاون فناوری پارک علم و فناوری یزد نیز از اخذ مجوز نخستین مرکز هوافضای نمونه کشور در پارک علم و فناوری استان یزد خبر داد و گفت: اخذ مجوز نخستین مرکز رشد نمونه کشور در یزد در دستور کار پارک علم و فناوری است و اقدامات اولیه برای اخذ این مجوز در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال انجام است و با حمایت استانداری یزد و مسئولان کشور، این مرکز در آینده ای نزدیک به طور رسمی راه اندازی می‌شود و نقش مهمی در راهبری و هدایت فناوری هوا و فضای کشور خواهد داشت.

شکوهی با اشاره به جایگاه مهم استان یزد در زمینه فناوری، افزود: با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت بالای علمی استان یزد، هفت شرکت با فناوری های هوا و فضا در پارک پذیرش شده و مشغول به فعالیت هستند و با در اختیار داشتن نیروهای انسانی فارغ‌التحصیل در رشته‌های مرتبط با هوا و فضا از دانشگاه‌های معتبر کشور، اقدامات مهمی در زمینه هوا و فضا در یزد انجام شده است.
 

جایگاه پارک علم و فناوری استان یزد در کشور


شکوهی با اشاره به پیشرو بودن پارک علم و فناوری استان نسبت به سایر استان ها، عنوان کرد: پارک علم و فناوری یزد به عنوان یکی از پارک های پیشرو و برتر کشور در سایه راهبری صحیح و تلاش موثر مجموعه مدیران و کارشناسان در طول قریب به یک دهه فعالیت به دستاوردهایی ارزشمند در حوزه‌هایی همچون توسعه تعداد موسسات دانش‌ بنیان، راه‌اندازی مراکز رشد به ویژه در شهرستان ها، تدارک زیرساخت های فیزیکی و سخت‌افزاری تربیت مدیران جوان در حوزه توسعه فناوری دست یافته، جایگاه و پایگاه استان یزد را به عنوان دارالعلم و دارالعباده در کشور پر آوازه‌تر کرده است.

وی یادآور شد: در بین ساختارهای موفق در مسیر توسعه فناوری، پارک های علم و فناوری به دلیل برخورداری از قابلیت هایی ممتاز و متمایز به طور ویژه مورد اهتمام و توجه سیاست‌کاران بوده‌اند به همین دلیل با گذشت حدود نیم قرن از راه‌اندازی نخستین پارک فناوری، هم‌اکنون بیش از یک هزار نمونه از پارک های متنوع در بیشتر کشورهای جهان مشغول به فعالیت هستند.

 

اقتدار فناوری کشور در منطقه


معاون فناوری پارک علم و فناوری استان یزد بیان کرد: در معادلات و مناسبات جهان نو، مبنای توسعه، بالندگی، اقتدار و استحکام فناوری است بر همین اساس، تلاش در مسیر نهادینه کردن نوآوری و فناوری در عموم فرآیندهای اقتصادی و اجتماعی و کلیه ساختارها و سازمانهای اداری و آموزشی از جمله نخستین اولویت‌های راهبردی در نظام سیاستگذاری کشورهای گوناگون محسوب می‌‌‌شود که خوشبختانه بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در تمام فناوری ها گام اساسی برداشت و هم‌اکنون شاهد موفقیت‌های دانشمندان در عرصه هوا و فضا، دارو، انرژی‌های نو هستیم و در منطقه در جایگاه نخست قرار داریم.
 


فناوری و دانش های نوین راهکار مهم اقتصاد مقاومتی

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به حمایت از بومی‌سازی دانش های نوین، گفت: در بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از نخبگان و شرکت های دانش بنیان همچنین نخبه‌پروری، تولید علم، جنبش نرم‌افزاری، تکمیل چرخه تبدیل ایده به محصول و تکمیل چرخه فناوری گویای اهمیت و اولویت موضوع فناوری است.

معاون فناوری پارک علم وفناوری افزود: در شرایطی که دشمن در زمینه‌های تحریم اقتصادی به کشور و ملت ما فشار آورده، با حمایت از نهال نوپای پارک های علم و فناوری، تمهیدات در راستای حمایت از ایجاد و توسعه شرکت های دانش‌بنیان و اقتصاد دانایی یا به عبارتی مقاومتی محور اتخاذ شده است، اندک ‌اندک به بار نشسته و شاهد ثمرات پر ارزش آن در حوزه‌های گوناگون اقتصادی و به ویژه فناوری‌های حساس و برتر هستیم.

شکوهی اظهار امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی و حمایت از ایده‌هایی که می‌توان از آن به سمت تجاری سازی قدم گذاشت و حمایت صاحبان صنایع، بتوان شاهد شکوفایی و رشد روزافزون فناوری در کشور به ویژه استان یزد باشیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 227548

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha