به گزارش خبرنگار شبستان، محمد مهدی نژاد نوری در نشست خبری که برای گزارش 12 امین جلسه شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد گفت: بودجه پژوهشی در بحث حاکمیتی مطرح شده و برای آن افزایش بودجه پیش بینی می شود.
وی با اشاره به ارایه گزارش دو طرح کلان ملی در دوازدهمین جلسه عتف گفت: مهمترین موضوع در این بخش طرح های کلان ملی بوده اند که 38 طرح کلان ملی مصوب شورای عالی عطف با همکاری 60 دانشگاه و پژوهشگاه در کشور در حال انجام است و اهمیت این طرح ها در این است که دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به صورت گروهی فعالیت می کنند موضوع دیگر تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت است و طرح های کلان ملی بهانه مناسبی برای استحکام این ارتباط است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات پیش روی طرح های ملی همکاری نکردن برخی دستگاه هاست، گفت: برخی از بخش های دولتی و دستگاه ها باور نکرده اند که ارتباط بین دانشگاه و صنعت می تواند مفید باشد و مشکلات زیربنایی را رفع کند.
مهدی نژاد تصریح کرد: تحریم ها باعث شد تا مشخص شود کدام صنایع به ظاهر مستقل وابسته به واردات بوده اند زیرا برخی از این صنایع پیش از این با وارد کردن مواد اصلی از خارج و تنها با اقدامات اندکی روی آن فراورده هایشان را وارد بازار می کرده اند و پس از تحریم بسیاری از انها از تولید باز مانده اند.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به طرح کلان ملی هواپیمای 150 نفره گفت: گزارش این طرح ارایه شد و مطالعات و طراحی های مفهومی آن انجام گرفته است و مشخصات قسمتهای مختلف مشخص شده است موضوع ساخت نمونه و انجام آزمایش نیز صورت گرفته و با استفاده از تجربیات داخل و جهانی امید است فعالیت های خوبی در این زمینه انجام گیرد.
وی در ادامه با اشاره به طرح خودروی ملی که توسط قرارگاه خاتم الاوصیاء به عنوان سومین سازنده خودروی سازنده کشور در حال انجام است ،گفت: این طرح در مرحله ساخت نمونه است نمونه دیجیتالی آن تهیه شده و در هفته پژوهش توسط معاون اول رییس جمهور رونمایی شد.
مهدی نژاد با اشاره به تداوم حرکت در زمینه دستاوردهای پژوهشی گفت: تداوم حرکت و تامین منابع مالی از جمله مهمترین موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح شد زیرا با توجه به حجم وسیعی که کارهای پژوهشی در حال انجام است نیاز به بودجه بیشتری است و دولت باید ردیف مستقل بودجه ای به این بخش اختصاص دهد از سایر مکانیزم های مورد نیاز نیز مانند سرمایه گذاری و استفاده از تسهیلات باید استفاده شود.
وی ضمن بیان این مطلب که باید 100 طرح کلان ملی در چارچوب نقشه جامع تعریف شود افزود: طرح های ملی جدید در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مهمترین بخش این قسمت بحث موتورهای کراسنیک یا موشکهای حامل ماهواره است که این موشک ها برای فرستادن ماهواره های 1 تا 3 تن به مدار ژئو موردنیاز است حضور این موتورها برای ما بسیار مهم است تا بتوانیم حضورمان در عرصه فضا را با اقتدار دنبال کنیم.
طی 5 سال آینده طراحی و ساخت این موتورها و سیستم های اندازه گیری آن در کشور انجام شده و در باشگاه پرتاب کنندگان با اقتدار حضور خواهیم یافت.
مهدی نژاد درباره پروژه دیگر گفت: در زمینه علوم انسانی نظام حکومتی الگو را به عنوان طرح برتر رونمایی شده و به دنبال این هستیم که براساس تجربیات جمهوری اسلامی نظریه هایی را ارایه کنیم که برای بهره برداری کشورهایی که می توانند استقلال و پیشرفت را بدون حضور کشورهای مستبد تجربه کند مفید خواهد شد.
وی افزود: این الگوها براساس حرکت انقلاب اسلامی تجربیات و سخنان مقام رهبری تدوین و با محوریت دانشگاه دفاع ملی و همکاری دانشگاه هایی مانند شهید بهشتی، فرهنگ و اندیشه اسلامی، امام صادق (ع) و علامه طباطبایی انجام خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما