رهبری تشیع به لحاظ ایدئولوژی ابرقدرت جهان محسوب می شود

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در حال حاضرسوسیالیست بخشی از اختلافات ملل مختلف است و جهان تشنه فرهنگ اسلامی است، گفت: رهبری تشیع به لحاظ ایدئولوژی ابرقدرت جهان محسوب می شود.

 به گزارش خبرگزاری شبستان در مشهد، دکترحسن رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته (4 اسفند) در همایش چالش های فراروی روحانیت در دهه چهارم انقلاب اسلامی در سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی مشهد با بیان اینکه رهبری تشیع به لحاظ ایدئولوژی ابرقدرت جهان محسوب می شود، تصریح کرد: عصرامروزی فرصت مناسبی برای بالابردن میزان آمادگی علمای دینی ما برای رهبری جهان اسلام است و این رهبری نیازمند تفکرات و روشنفکری علما و نخبگانی دینی است.


آماده سازی محتوایی روحانیت برای پاسخگویی به شبهات و توهمات فعلی


وی افزود: از دیدگاه اسلام شناسایی مرزها در عرصه های حاکمیت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و دسته بندی این عرصه ها و آمادگی تبیین صحیح فرهنگ اسلام در سطح جهان برای علمای دینی ضروری است و مسئله زبان به تنهایی کفایت نمی کند چرا که زبان یک ابزار است و مهمتر از آن آماده کردن محتوایی برای پاسخگویی به شبهات و توهمات فعلی است.

 

دکتر رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه مفاهیم اسلامی باید به موقع و در فرصت مناسب و به شکل صحیح با استفاده از سیره پیامبر(ص) به مخاطبان ارائه شود، اذعان داشت: طلبه هایی که ادعای روشنفکری می کنند با چشم و گوش بسته و یا با ترویج مفاهیم غیراسلامی اسلام را زیر سوال می برند که این توهم اسلام شناسی محسوب می شود.


آیا برای جوابگویی در شرایط کنونی جهان، کانون های اصلی تربیت نخبگان و علماء دینی آمادگی دارند یا نه؟


استاد دانشگاه با بیان اینکه در حال حاضرسوسیالیست بخشی از اختلافات ملل مختلف است و جهان تشنه فرهنگ اسلامی می باشد و آیا برای جوابگویی در شرایط کنونی جهان آمادگی داریم یا نه، گفت: حوزه های علمیه مشهد، قم و نجف کانون های اصلی تربیت نخبگان و علماء دینی هستند که در شرایط امروزی باید بیشترین آمادگی را برای ترویج فرهنگ اسلامی و رهبری آن در جهان اسلام را داشته باشند.

 

ازغدی ادامه داد: انقلاب ها کادر و ایدئولوژی می خواهد و علما باید در صف اول این انقلاب ها حرکت کنند تا بتوانندجهان اسلام را رهبری کنند وسقوط دو رژیم وابسته به آمریکا(تونس ومصر) و در خطر بودن همه رژیم های وابسته به این استکباردر شرایط کنونی در تاریخ بی سابقه است و توده های مردمی در جهان بیدار شده اند، اما نخبگان و علماء دینی در میدان نیستند.


هر انقلاب برای پیروزی و تداوم کادر و ایدئولوژی می خواهد


وی افزود: هر انقلاب برای پیروزی و تداوم کادر و ایدئولوژی می خواهد و با نبود یکی از این دو همچون انقلاب مشروطه پایدار نخواهد ماند چون در انقلاب مشروطه کادر و ایدئولوژی آماده نبود و رژیم نیمه وابسته را به تمام وابسته تبدیل کردن، سبب پایداری آن شد و این نوع آیین ها از جهاتی خطرناک و از جهاتی هم امید بخش است.

 

اولین چالش فراروی روحانیت در دهه چهارم انقلاب اسلامی نیاز به خودباوری


وی اولین چالش فراروی روحانیت در دهه چهارم انقلاب اسلامی را لحن ضعیف و شرمنده عنوان کرد و گفت: برای ترویج فرهنگ دینی روحانیت نیازمند آشنایی با زبان فکر است و ما نباید با لحن شرمنده با جهان صحبت کنیم چون کسی که خود را باور نداشته باشد دیگران هم اورا باور نخواهند کرد و شرایط کنونی جهان با 5دهه قبل فرق می کند و اگر حرف برای گفتن باشد فقر رسانه ای هم مانع پیشرفت نمی شود، در تونس با وجود 40 سال سابقه ممنوعیت حجاب و نماز جمعه اینگونه حرکت کردند.


وی افزود: رسانه هایی بر علیه ایران ساماندهی کردند که اگرچه از نظر فرهنگی ضرباتی به قشر جوان وارد شد ولی خودشان ضربه های سنگین تر ازآن را احساس کردند و اگر ماهواره و اینترنت نبود این انقلاب ها به این سرعت رخ نمی داد.


نبود کرسی نقد ثابت در حوزه های علمیه از دیگر چالش های فراروی روحانیت در دهه چهارم


ازغدی گفت: نبود کرسی نقد ثابت در حوزه علمیه از قبیل جامعه شناسی، علوم اقتصادی و علوم سیاسی خصوصا در حوزه علمیه مشهد چالش دیگری برای روحانیت است و با ارائه علوم اسلامی، تاریخ اسلامی، علوم سیاسی و اقتصادی و تاریخ اسلامی، نظام خانواده در دانشگاه ها می توانیم گام موثری درایجاد کرسی نقد ثابت برداریم.

 

وی پیام خبر و فهماندن معنای الفاظ و مراد متکلم به مخاطب را از دیگر چالش های روحانیت دانست و گفت: سخنگوی دینی با رعایت سیره و روش ترویج فرهنگ دین ائمه اطهار(ع)، باید توجه داشته باشد که در ارائه پیام دینی نباید مخاطب تنها معنای تحت الفظی را بگیرد و بقیه منظور را رها کند، باید عصر را اسلامی کرد نه اسلام را با عصر مطابق کرد.


شناساندن سفیدی های خطوط و اعتماد مخاطب چالش مهم دیگر در تبلیغ دین


عضو شورای عالی انقلاب‌ فرهنگی شناساندن سفیدی های خطوط را چالش مهم در تبلیغ دین دانست و اذعان داشت: مبلغان دینی با استفاده از ادبیات پیامبر(ص) و اهل بیت در مسیر ترویج دین حرکت کنند و اعتماد مخاطب نیز چالش دیگری می باشد که صداقت، درد دین و دغدغه مخاطب داشتن در این مسیربسیار کار ساز است.


وی افزود: گفتگوهای واقعی باید به سوالات اعتقادی، اجتماعی و اخلاقی مخاطب پاسخگو باشد و پاسخ ها نیز باید به صورت گام به گام و منطقی باشد و دیگر چالش نواندیشی اینست که این پاسخ هاباید برای دنیا نه در برابر دین باشد.

 

وی افزود: ما برای تفکیک علوم انسانی و علوم اجتماعی در دانشگاه ها و مراکز علمی نیازمند به نرم افزار اسلامی هستیم و این ظرفیت را باید حوزه فراهم سازد.


تشکیل تمدن اسلامی نیازمند برنامه ریزی دقیق روحانیت در عرصه های مختلف


رحیم پورازغدی تصریح کرد: تشکیل تمدن اسلامی نیازمند برنامه ریزی دقیق در عرصه های مختلف است و وظیفه روحانیت اینست که در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد که اگر روحانیت وارد صحنه نشود دنیا منتظر آن نخواهد ماند و زمانه عوض می شود.


بیداری عطش تمدن اسلامی نیازمند مدیریت جهانی است


وی در ادامه با اشاره به اینکه در عرصه نظام سیاسی روحانیت زیر نظر دوست و دشمن است، اظهار داشت: امروزه جهان تشنه افکار دینی و اسلامی است و عطش تمدن اسلامی در جهان بیدار شده و همه جوانان آمادگی پذیرش فرهنگ دینی را دارند و این یک فرصت مناسبی است تا با با حفظ بنیاد فکری و اعتقادی خودمان سعی کنیم تا مدیریت افکار در سطح جهان را به عهده داشته باشیم و باجنبشی جهانی ،فرهنگ اسلام را در دنیا نهادینه سازیم، چرا که زمینه اثرگذاری فراهم شده و تا کنون تاریخ شاهد چنین موقعیتی نبوده است.

 

وی افزود: باید در اطراف هر انقلاب حلقه هایی کار کنند تا آن انقلاب جهانی شود و سقل سامح برطرف شود و این زمان اولین بار است که شنیده می شود ولی گفته نمی شود باید علما و نخبگان با دست پر به میدان وارد شوند تا آینده همه چیز عوض شود و این عصر جدید جنبش شیعی جهانی دینی، احیای مجدد دین است.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه عطش مدرک گرایی در حوزه ها شایسته این مکان مقدس نیست، گفت: در عصر امروزباید هزینه فکری صورت بگیرد تا افکار دینی غالب بر دیگر افکار شود و دین روح حاکم بر همه نهادهای اجتماعی و سیاسی قرار گیرد و از نظر دشمن اگر دین شهروند باشد مشکلی با آن ندارند ولی اگر شهردار باشد با دین مشکل دارند و هدف آنها از بین بردن دین ودر نتیجه زدایی در جهان اسلام هستند.

 

 

 

 

 

پایان پیام/

 

 


 

کد خبر 22718

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha