خبرگزاری شبستان // همدان
کوچ نشینی کهن ترین شیوه زیست بشر است که پا برجا بودن آن تا عصر حاضر از بزرگترین جاذبههای این شیوه زیست می باشد که همین شیوه خاص زندگی سبب شده ایلات و عشایر دیدنیترین جاذبه عصر تکنولوژی لقب بگیرند.
عشایر جاذبه صنعت گردشگری همدان
عشایر به شیوهای جذاب و باورنکردنی در قرن ها و سال های طولانی اقدام به حفظ سنن و آداب و رسوم خود به عنوان اصالت تاریخ زنده ایران زمین یکی از جاذبههای صنعت گردشگری محسوب میشوند.
جمعیت عشایر کوچنده همدان
عشایر کوچنده استان همدان با جمعیت 11 هزار و 500 نفر در قالب هشت گروه متشکل از ایلات ترکاشوند، ترک یارمطاقلو، جمیر و طوایف مستقل (شاهسون، مگسه، بنفشه خزایی و زوله) مدت زمانی از بهار و فصل تابستان را در 72 منطقه ییلاقی استان سپری میکنند.
کوچ عشایر همدان
با فرا رسیدن پاییز از طریق ایل راه های سنتی و محورهای کوهستانی با پیمودن مسافتی بین 150 تا 650 کیلومتر استان را به سوی مناطق قشلاقی در لرستان، خوزستان، کرمانشاه و ایلام ترک کرده و سفر مشقت بار و پر خطری را از سر میگیرند.
طوایف عشایر همدان
دهنو ملایر، خوشکاخوره نهاوند، گشانی تویسرکان، همه کسی بهار، ینگیجه کرفس رزن، چیچک لو اسدآباد و کلک و تاریکدره همدان از مهمترین سامانههای ییلاقی عشایر کوچنده استان همدان است.
زندگی عشایر با طبیعت آمیخته و آنها به سادگی اجداد و شبکه عشایری خود، اعم از ایل، طایفه، تیره، اولاد و خانوار را میشناسند در جامعه عشایری حتی دام ها اسم دارند.
محل زندگی عشایر چادرهایی با عنوان «سیاه چادر» است که ساخت آنها از تکنیک خاصی تبعیت میکندعشایر اقوامی هستند که در گذر از قرنها زندگی دسته جمعی به شیوهای زیبا و باورنکردنی، ساختار فرهنگی و اجتماعی خود را حفظ کرده و در عصر تکنولوژی، عنوان دیدنیترین جاذبه را به خود اختصاص دادهاند.
موسیقی عشایر همدان
موسیقی عشایر با سایر انواع موسیقی متفاوت است در هنگام کوچ و در وقت اسکان در ییلاق و قشلاق، شیوههای ویژه برای ادامه حیات در پیش میگیرند.
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان به خبرنگار شبستان گفت: عشایر فرهنگ و آداب و رسوم غنی ای دارند که باید از این پتانسیل در راستای توسعه گردشگری و معرفی ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی استفاده کرد.
وی بر معرفی عشایر استان تاکید کرد و افزود: عشایر استان آداب و رسوم غنی ای دارند که باید از آن برای توسعه گردشگری استفاده کرد.
وی گفت: یکی از راهکاری توسعه گردشگری و جذب گردشگران در کشورهای مختلف استفاده از ظرفیتهای انحصاری و اختصاصی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان اظهار داشت: دیدنی های زندگی عشایر کشور میتواند جذابیتهای بسیاری برای گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد و به صنعت توریسم کشور کمک کند.
ایزدی گفت: بر همین اساس امسال میراث فرهنگی همدان همچون دیگر استان های کوچرو در تکاپو است تا کوچ عشایر در همدان را به ثبت برسانند.
پایان پیام/
نظر شما