تمام حرف‌های راعی در نشست فیلمش/ بلد نیستم فیلم دختر و پسری بسازم

نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «ترنج» با حضور مجتبی راعی نویسنده و کارگردان و عوامل این فیلم در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، مجتبی راعی، نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «ترنج» در نشست خبری این فیلم در برج میلاد طی سخنانی گفت: فکر می‌کنم ریل گذاری سینما به بیابان رفته است که فیلم ما بی کیفیت می‌شود. وقتی سیاستمداران مدیریت فرهنگی را برعهده می‌گیرند کیفیت فیلم بر اساس دستمزد ستارگان معین می شود و فرهنگ در مرتبه دهم قرار می گیرد باید متوجه شویم مدیریت فرهنگی با مدیریت سیاسی متفاوت است.

 

وی با اشاره به اینکه سیاسیون نمی توانند در عرصه فرهنگی موثر باشند، درباره ساخت این فیلم توضیح داد: فیلمنامه «ترنج» را در ابتدا بنیاد سینمای فارابی قبول نکرد، اما خوشبختانه با حمایت معاون برون مرزی صدا و سیما ساخت آن را شروع کردیم. متاسفانه فضایی وجود دارد که برخی معتقدند فیلم‌ها همگی باید از سینمای بدنه باشد و نوع دیگر سینما نباید وجود داشته باشد.

 

راعی، ساخت این فیلم بسیار سخت عنوان کرد و ادامه داد: خیلی از مسائل را در حین اجرا پیدا کردیم. من مجبور شدم با این موی سپیدم یک آی پد خریداری کنم و با یک نرم‌افزار دکوپاژ را کار کنم؛ ما با یک دکوپاژ کامل سر صحنه حاضر می شدیم. برای انتخاب نقش اصلی به رضا ناجی فکر کردم پس از چند روز کار متوجه شدم که او مانند یک موم در دست کارگردان قرار می گیرد به طوری که بتوانی از آن هر چه را که می خواهی، بسازی. او بازی غافلگیرکننده ای ارائه کرد. فیلمبرداری ترنج 75 روز در تهران، زنجان، همدان و یک سکانس در پاریس گرفته شد.

 

این کارگردان همچنین به بودجه یک میلیارد تومانی این فیلم اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی در این فیلم ها سرمایه گذاری نمی کند. وقتی فیلم «تولد یک پروانه» اکران شد به من گفتند فقط هزار نفر این فیلم را دیده اند در صورتی که من باورم نشد. برخی کارگردان‌ها ستاره‌ها را به فیلمشان می‌آورند و وام می گیرند و باز هم فیلمشان برگشت مالی ندارد. می توانید نگاهی به لیست بدهی های فارابی بیندازید.

 

وی در ادامه درباره ادامه فعالیت خود در این نوع فیلم سینمایی عنوان کرد: هر چقدر تلویزیون و سینما به تخریب ذائقه مخاطب در این سال ها کمک کرده است، اما من علی رغم این فضا بازهم راهم را در همین گونه سینمایی ادامه می دهم.

 

راعی در مورد شخصیت محمود پاک نیت در فیلم ترنج بیان کرد: این شخصیت فرعی و به نوعی خشک مقدس است؛ کسی که مسیر غلطی را رفته است قطعا به اینجا می رسد به نظر من منفی نیست در عین حال این شخصیت کاری به کسی هم ندارد. ممکن است برخی بگویند الهامات عرفانی معنایی ندارد اما همه دنیا قبول دارند هنرمندان مسائلی را درک می کنند که دیگران از درک آن عاجز هستند اگر فرمی در فیلم وجود دارد به این دلیل است که ما در فیلم شخصیت هنرمندانی را نشان می دهیم که الهاماتی دارد و به جهان مثالی بهشت و جهنم از این طریق می رویم.

 

کارگردان فیلم سینمایی «ترنج» درباره مخاطبان این فیلم توضیح داد: در این فیلم تلاش کردم که مخاطب در سالن بنشیند. قطعا پلان هایی را بعد از نمایش فیلم در جشنواره حذف خواهم کرد تا ریتم بهتر شود در چنین فیلمنامه هایی کار کردن سخت است امیدوارم روزی فیلمی با مخاطب وسیع در همین راه بسازم.

 

وی با اشاره به وضعیت فعلی سینما و چگونگی حل مشکلاتش گفت: سینما وقتی درست می شود که یکبار بگوییم چه چیزی می خواهیم یک دوره همه به سمت معنا گرا می روند در دوره بعدی همه به سمت سینمای بدنه حرکت می کنند انگار نمی دانیم سینما یک بدنه دارد که آن صنعت سینما است. متاسفانه با قاعده خود سینما جلو نمی رویم.

 

راعی تاکید کرد: من بلد نیستم فیلم دختر و پسری بسازم. بهتر است اجازه دهیم هر سینماگری کار خودش را انجام دهد. اجازه دهیم همه کار کنند با این نگاه کردن ها هنری متولد نمی شود.

 

 

به گزارش شبستان، محمود پاک نیت و رضا ناجی نیز در این نشست حضور داشتند. محمود پاک نیت در سخنانی با اشاره به اینکه فیلم ترنج هفتمین کارش با راعی است، گفت: آقای راعی سینمای مخصوص به خود را دارد و من از کار با او لذت می برم. وقتی شنیدم کار او در بخش مسابقه جشنواره نیست، دلم گرفت. امروز که فیلم را در جشنواره دیدم نسبت به دیگر فیلم های این دوره افتخار می کنم که در آن حضور دارم. راعی فکری دارد که خیلی ها در سینما ندارند فرهنگ جامعه برای او مهم است.

 

رضا ناجی نیز دیگر بازیگر این فیلم درباره چگونگی پذیرفتن این نقش گفت: من بعد از «آواز گنجشک‌ها» در این فکر بودم که باید در چه فیلمی حضور پیدا کنم دو سال تمام با هیچ فیلمنامه خوبی روبرو نشدم اما خوشبختانه مجتبی راعی برای حضور در این فیلم به من پیشنهاد داد. وقتی حضور در این فیلم به من پیشنهاد شد بعد از مدتی کار تعطیل شد اما خوشبختانه بیست روز مانده بود به سال 91 دوباره پروژه از سر گرفته شد البته باز هم 5 ماه طول کشید تا فیلمبرداری آغاز شد من فیلمنامه را خیلی دوست دارم جا دارد از مجتبی راعی تشکر کنم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 226738

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha