«حسن غفوریفرد»، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه سال 1390 به خبرنگار شبستان گفت: لایحه بودجه سال 1390 خلاصهتر از سایر لوایح بودجه شده است و تبصرههایی که در آنها نیاز به قانون دایمی باشد در این لایحه نیامده است و همین امر از نقاط قوت این لایحه است.
وی ادامه داد: شفافیت لایحه بودجه سال 1390 نسبت به لوایح بودجههای دیگر بیشتر است و همین امر باعث میشود که این لایحه سریعتر در مجلس بررسی شود.
غفوریفرد با انتقاد از حجم بودجه امسال تأکید کرد: حجم بودجه نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری دارد که البته این بیشتر مربوط به افزایش اعتبارات عمرانی است که در این لایحه اعتبارات عمرانی بیش از 47 هزار میلیارد تومان میباشد.
وی همچنین با اشاره به نحوه بررسی لایحه بودجه سال 1390 گفت: به نظر نمیرسد که راه قانونی داشته باشد که نمایندگان از حق قانونی خود برای بررسی این لایحه بگذرند تا بودجه قبل از عید نهایی شود و به دست دولت برسد زیرا طبق آییننامه نمایندگان کمیسیونهای تخصصی و همچنین کمیسیون تلفیق هر کدام دو هفته باید برای بررسی بودجه وقت بگذارند.
این نماینده تهران یادآور شد: در این شرایط بهترین راه برای بررسی بودجه بررسی یک دوازدهم یا دو دوازدهمی آن است که اگر نمایندگان و کمیسیونها از حق خودشان بگذرند احتمال دارد که بتوانیم این بودجه را در سال 1389 نهایی کنیم.
وی ادامه داد: هیئترییسه بحث نهایی شدن بودجه سال 1390 قبل از عید را مطرح کرده است که بعید است نمایندگان آن را بپذیرند.
غفوریفرد خاطرنشان کرد: اگر بودجه به صورت یک دوازدهم و دو دوازدهم بررسی شود برای اولین بار است که در تاریخ کشور این اتفاق میافتد زیرا در این 32 سال گذشته هیچ وقت بودجه به صورت یک دوازدهم و دو دوازدهم بررسی نشده است.
وی گفت: هیچ وقت لایحه بودجه اینقدر دیر به مجلس ارایه نمیشد و میبینیم که امسال لایحه بودجه سال 1390 دو ماه و نیم دیرتر از تاریخ ذکر شده در آییننامه به مجلس ارایه شد و این یک رکورد در تاریخ بودجهنویسی کشور است که لایحه بودجه در اسفندماه به مجلس ارایه شود.
وی با بیان اینکه اگر بودجه به صورت یک دوازدهم و یا دو دوازدهم بررسی شود دفع افسد به فاسد است، گفت: گرچه اگر بودجه به صورت یک دوازدهم و دو دوازدهم تثبیت شود مشکلاتی برای دولت در نحوه برنامهریزی و هزینهها پیش میآید اما مجلس نیز چارهای جز این ندارد.
غفوریفرد با انتقاد از اینکه برخی سخنان مبنی بر اینکه تأخیر مجلس در ارایه لایحه برنامه پنجم توسعه باعث ایجاد چنین مشکلی شده است، گفت: اینکه برخی میگویند لایحه برنامه پنجم توسعه از سوی مجلس دیر بررسی شد به دلیل استرداد این لایحه در یک فاصله زمانی بود که مشکلاتی را برای مجلس ایجاد کرد و نهایتا باعث شد مجلس این لایحه را دیرتر به دولت تحویل دهد.
پایان پیام/
نظر شما