پیشنهاد اختصاص 47 هزار میلیارد تومان به پژوهش در بودجه سال 90

مهدی‌نژاد نوری از افزایش بودجه پیشنهادی پژوهشی سال 90 خبر داد و گفت: این میزان در سال جاری 26 هزار میلیارد تومان بوده که امیدواریم امسال با افزایشی که پیشنهاد شده به 47 هزار میلیارد تومان برسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد مهدی‌نژاد نوری، معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم و دبیر شورای عالی عتف امروز در حاشیه پنجاه و چهارمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در جمع خبرنگاران گفت: نخستین موضوع، بحث، بودجه پیشنهادی سال 90 در مجلس شورای اسلامی بود که نسبت به سال گذشته یک رشد خوبی را شاهد هستیم.

وی تصریح کرد: این بودجه در سال 89 حدود 26 هزار میلیارد تومان بود، پیشنهاد امسال 47 هزار میلیارد تومان است که هزار میلیارد تومان از این میزان مربوط به صندوق نوآوری و شکوفایی می باشد که در قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان پیش‌بینی شده است.

مهدی‌نژاد نوری تصریح کرد: اگر این هزار میلیارد تومان را هم کسر کنیم، افزایش اعتبارات پژوهشی را شاهد هستیم هر چند ممکن است همه تکلیف برنامه پنجم را پوشش ندهد ولی امیدواریم با این افزایش، سطح عملکرد پژوهشی کشور را ارتقاء بدهیم.

دبیر شورای عالی عتف خاطرنشان کرد: افتتاح ابر رایانه ملی و ارتقاء یافته دانشگاه صنعتی امیرکبیر موضوع دیگری بود که در این جلسه به آن پرداخته شد، همان طور که می‌دانید نسل قبلی این ابر رایانه اکنون نیز مورد بهره‌برداری برخی از سازمان‌ها مثل سازمان هواشناسی است. همچنین نسل دوم با قابلیت و قدرت بالاتر است.

وی اظهار کرد: این‌گونه رایانه‌ها تحریمی است و آنها را در اختیار ما قرار نمی‌دهند که خوشبختانه پژوهشگران ما توانستند به این توانمندی برسند.

مهدی‌نژاد نوری در ادامه با اشاره به ارائه گزارش کمیسیون تخصصی صنعت در این جلسه یادآور شد: در این کمیسیون تمام اسناد بالادستی که تاکنون در زمینه اولویت‌های پژوهشی و فناوری در حوزه صنعت و ارتباطات دیده شده بود مورد بررسی قرار گرفت.

معاون پژوهشی وزیر علوم اضافه کرد: این مسائل برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان لازم و ضروری است، علاوه بر اینکه در دانشگاه‌ها و مراکز آ‌موزشی و پژوهشی کشور باید این موارد را با جدیت و دقت پیگیری کنیم و توسعه شرکت‌های دانش بنیان هدفمند بوده و جهت مشخصی داشته باشد، این نوع بررسی‌ها و استخراج اولویت‌ها می‌توانند کمک کننده باشد که خوشبختانه تا به حال پیشرفت خوبی داشته است.

دبیر شورای عالی عتف گفت: ارائه گزارش عملکرد پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی از جمله موضوعات مورد بررسی در این جلسه بود.

وی افزود: دانشگاه شهید بهشتی ظرف پنج سال گذشته از رشد کمی و کیفی قابل توجهی چه در تولیدات علمی و چه در اصلاح ترکیب جمعیتی دانشجویی برخوردار بود به طوری که اکنون حدود 50 درصد جمعیت دانشجویی 12 هزار نفری دانشگاه شهید بهشتی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری هستند که نسبت فوق العاده خوبی است.

مهدی‌نژاد نوری اظهار کرد: علاوه بر این موارد، دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه که در سطح بالایی بوده و نیازهای بخش‌های مختلف کشور از جمله بخش‌های انرژی هسته‌ای را پوشش داده اند، ارائه شد. همچنین در حوزه لیزر و گیاهان دارویی فعالیت های خوبی داشتند که مورد توجه اعضای کمیسیون قرار گرفت و قرار شد سایر مراکز و دستگاه‌ها نیز چنین گزارش‌هایی را داشته باشند تا شورا بتواند ارزیابی درستی را از عملکرد مراکز مختلف داشته باشد.

دبیر شورای عالی عتف تصریح کرد: در بخش دیگر جلسه، بحث شاخص‌های ‌طرح‌های کلان ملی مطرح و توضیحاتی توسط دبیر کمیسیون هماهنگی و سیاست‌گذاری ارائه شد و قرار شد در جلسه بعدی کمیسیون با اخذ نظرات اعضا این طرح را نهایی و سپس این شاخص‌ها در ارزیابی طرح‌هایی که داریم به عنوان سطح بندی ملی یا دستگاهی مورد استفاده قرار گیرند.

شایان ذکر است، پنجاه و چهارمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) امروز چهار شنبه، چهارم اسفند در سالن همایش های وزارت علوم برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

 

کد خبر 22642

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha