خمیری که پدر آماده می‌کند و نانی که داوودنژادها با هم می‌پزند

کارگردان فیلم کلاس هنرپیشگی گفت: من خیلی دوست داشتم فیلمی غیر متعارف در سینمای ایران بسازم که بالاخره به خواسته‌ام رسیدم و ساخت «کلاس هنرپیشگی» یک قدم من را به زندگی نزدیک کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست پرسش و پاسخ به فیلم سینمایی «کلاس هنرپیشگی» با حضور علیرضا داوودنژاد (کارگردان)، محمدرضا داوودنژاد، زهرا داوود نژاد، رضا داوود نژاد (بازیگران)، عباس رحیمی (مدیر فیلمبرداری)، کیومرث پوراحمد (تدوین‌گر)، علی تراکوئی (صدابردار) و محمد رضا شهیدی فر (مجری) در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.

در این نشست علیرضا داوود نژاد گفت: من خیلی دوست داشتم فیلمی غیر متعارف در سینمای ایران بسازم که بالاخره به خواسته‌ام رسیدم و  ساخت "کلاس هنرپیشگی" یک قدم من را به زندگی نزدیک کرد.

کیومرث پوراحمد هم در این نشست گفت: من خوشحالم که در این فیلم بین خانواده داوود نژاد دعوا نشد و آن‌ها الآن سالم هستند.

در ادامه این نشست علیرضا داود نژاد، بیان کرد: فیلم در 110 دقیقه ساخته شده و مشکلی برای اکران ندارد.سعی کردم در این فیلم خود هنرپیشه‌ها را در کار مشارکت دهم و این نکته کلیدی ما بود. همه در ساخت این کار هستیم بودند.بیشتر صداها ی فیلم هم با خود دوربین بود، ما جاهایی بیش از 20 هاش اف داشتیم و صدابردار و فیلمبردار ما خیلی در این کار اذیت شدند چون در وضعیت‌های کاملاً ناآشنایی قرار گرفته بودند و وقتی تمرین‌ها را می‌دیدند می‌گفتند در وقتی صحنه‌های تمرین را می‌گیرد توجیه دارد که با صدای دوربین باشد و الا نه و گفت من میکسر می‌آورم و 20 هاش اف باید داشته باشم و این کار برای همه ما خیلی سخت و تازه بود.

در ادامه این نشست علی تراکوئی صدابردار کار نیز توضیح داد : ممنونم که آقای داوود نژاد به من اعتماد کردند و ممنون از تعامل فیلمبردار و من از آقای علویان صداگذار ممنونم و تایم لاین ما حدود یک ساعت و خرده ای شد و تمام دوستان از ابتدای صحنه قبل تا فیلمبرداری همه هاش اف داشتند و برای من تجربه خیلی جدیدی بود و یکی دو شب از استرس این سکانس و پلان ها نخوابیده بودم و امیدوارم که نتیجه خوب از آب درآمده باشد من کاملاً از روز اول که صحبت کردم قرار شد صدا در راستای پیشبرد اهداف آقای داوود نژاد باشد و کاملاً همه چیز در این فیلم به صورت رئال بود و ایشان خواسته بودند صدابردار و یا بوم من اصلاً در صحنه حضور نداشته باشند تا بازیگران راحت در صحنه ایفای نقش کنند.

همچنین رحیمی مدیر فیلمبرداری کار نیز، گفت: ما تمام سعی‌مان را می‌کردیم که خواسته آقای داوود نژاد را برآورده کنیم و امیدوارم نتیجه خوب بوده باشد و ما بعضی موقع‌ها برداشت‌های زیاد تا حدود 40-50 برداشت هم داشتیم و خود من سجاد سپهری که فیلمبردار دوم بود همیشه در صحنه حضور داشتیم و توانستیم با هم خیلی خوب همکاری داشته باشیم.

داوود نژاد، کارگردان فیلم در ادامه این نشست درباره تکنیک های ساخت این فیلم گفت: برای نور هم ما یک نور کلی می‌دادیم و سعی کردیم گرایش آتلیه‌ای را از نورپردازی کم کنیم و ترجیح دادیم معلوم نشود که نورپردازی کرده ایم ولی تمام خانه را نور داده بودم اما نور بر اساس منابع بود اما باز هم در جاهایی مجبور به محو سایه‌ها شدم یکی از کارهای سخت این دو فیلمبردار این بود که در برخی از صحنه‌ها من آن را رها به کار خود می‌گذاشتم و می‌گفتم شما خودتان هیچ جا یک زاویه نداشته باشید و مراقب باشید که از یک زاویه نداشته باشید در برخی از صحنه ها مثل صحنه آخر بود که من می گفتم شما کجا بایستید و من می گفتم خوب گوش کنید و خوب ببینید و خوب احساس کنید.در مرهم دوربین دوم را گرفت و در این فیلم مدیر فیلمبرداری شد و فیلمبرداری دوم این فیلم را به سجاد سپهری سپردیم که در فیلم "مرهم" به عنوان عکاس حضور داشت.

محمدرضا داوود نژاد در خصوص کاراکترهای فیلم گفت: زمانی که آدم با علیرضا کار می‌کند نگرانی نیست چون اگر مشکلی هم باشد خیلی سریع حل می‌شود و استانیسلاوسکی هست که قواعد بازیگری را به من آموخته و من از نوجوانی بر اساس روش او کار کردم و علیرضا هم چون اشراف خوبی بر این سیستم دارد ما را خوب رهبری می‌کند و هر چند وقت یک بار احساس می‌کنم حالت زنگار روی حس و بازی‌ام گرفته شده که تنها علیرضا می‌تواند آن را صیقل دهد. من جاهای دیگر که بازی می‌کنم می بینیم خیلی بد است و علیرضا آدم را آماده کار می‌کند این کار خیلی خاص و نویی بود و در ایران این کار نشده بود و این فرم خاصی بود که کاراکتر از خودت باید تفکیک می شد و این رفت و برگشت را به غیر از علیرضا مطمئن هستم که کس دیگری نمی توانست کنترل کند. در مورد بداهه هم باید بگویم این سیستم می‌گوید جلوی احساسات را نباید گرفت و وقتی از تمرین‌ها استفاده شود ناخودآگاه می‌آید و دیگر دست من و دیگری نیست.

در ادامه زهرا داوود نژاد، گفت: من فکر می‌کنم پدرم خمیری را آماده می‌کند و می‌گذارد همه ما نان خودمان را بپزیم و در جریان این پخت و پز در کنار ماست و ما را هدایت می‌کند و در این حس و بازی آدم به یک صداقت کامل جلوی دوربین می رسد چه ما که نقش آفرینی می‌کنیم و چه قصه دیگر بازی نیست و نتیجه آن فیلم کلاس هنرپیشگی می شود. دریافت‌ها و تأثیرات و خلقیات آدم‌ها هم در این فیلم حضور دارد.

در ادامه علیرضاداوودنژاد در مورد کارکرد مصاحبه در فیلم توضیح داد: همه شخصیت‌ها هنگام مصاحبه از درون خود صحبت می‌کردند و ما به ارتباط شخصیت‌ها با یکدیگر می‌رسیم و مصاحبه‌ای که پردیس احمدی در آخر فیلم کرد جمع بندی او بود از کل فیلم و همه مصاحبه‌ها با معماری انجام می‌شدند.

در ادامه این نشست کیومرث پوراحمد در مورد تدوین این فیلم گفت: آقای داوود نژاد مونتاژ کرده بودند و من برای دیدن داستان سکه به شیراز رفته بودم که رضا را ببینم و آنجا فهمیدیم علیرضا فیلم ساخته و من پنهان نبودم و پنهانم کردند و بعد با من تماس گرفت و گفت: فیلم را ببین و من به شدت تحت تأثیر فیلم قرار گرفتم و من در دوره افسردگی و بیکاری بودم و این نعمتی بود که علیرضا به من ارزانی داشت که هم کار را دوست دارم و هم علیرضا را دوست دارم و همه خانواده‌اش را که از مصائب شیرین می‌شناسم دوست دارم.

 

به گزارش شبستان، در ابتدای این نشست محمدرضا شهیدی فر بابت برگزاری نشست شب گذشته از خبرنگاران عذرخواهی و از مناعت طبع اهالی رسانه تشکر کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 226142

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha