70 درصد مردم احکام وقف را نمی‌دانند// تلاش برای فرهنگ سازی وقف

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه حوزه‌های علمیه در ترویج فرهنگ وقف نقش موثری دارند، گفت: متاسفانه 70 درصد مردم از احکام وقف بی خبر هستند که باید در آگاهی دادن در این زمینه و ترویج فرهنگ وقف تلاش کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت‌الاسلام علی محمدی، سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه امروز (19 بهمن) در همایش ترویج فرهنگ وقف در سالن اجتماعات مدرسه دارالشفا قم گفت: وقف یک نهاد دینی است و رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر این نکته تاکید داشته‌اند.
 

وی تصریح کرد: احیای وقف و فرهنگ موقوفات یکی از مسایل مهمی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد زیرا مشکلات عدیده‌ای از این طریق گریبانگیر جامعه خواهد شد.
 

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه متاسفانه در جامعه کمتر کسی با احکام وقف آشنایی دارد، گفت: طی بررسی‌های صورت گرفته و همچنین نظر سنجی‌ها 70 درصد مردم از احکام وقف هیچ اطلاعی ندارند و دیگران هم که اطلاع دارند، اطلاعات مناسبی نیست.
 

حجت‌الاسلام محمدی بیان داشت: بیش از 800 سئوال و استفتا از مقام معظم رهبری در خصوص وقف جمع آوری شده و به صورت کتابچه در اختیار مردم قرار داده شده تا بتوانیم از این طریق احکام وقف را اطلاع رسانی کنیم.
 

وی گفت: در کشور نزدیک به یک میلیون و 295 هزار رقبه موقوفات وجود دارد و اگر بر اساس آن یک میلیون و 295 هزار مستاجر هم وجود داشته باشد که دارد، باید وضعیت وقف بهتر از این باشد.
 

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور بیان داشت: متاسفانه افرادی در جامعه هستند که مستاجر اوقاف بوده و هزینه‌ اجاره پرداخت نمی‌کنند و زمانی که به آنها می‌گوییم چرا این هزینه‌ها را پرداخت نمی‌کنید، می گویند ما پول نمی‌دهیم و هر چه بخواهید قرآن و فاتحه می‌خوانیم. اگر این گونه مدیریت کنیم که فاتحه وقف و موقوفات را هم باید خواند.
 

حجت‌الاسلام محمدی افزود: برخی موقوفات در کشور هستند که طرف 64 سال از آن استفاده می‌کنند و زمانی که به او می‌گوییم اجاره بده، می گوید چه عجب شما سراغ ما را هم گرفتید و اجاره نمی‌دهد.
 

وی تاکید کرد: برخی فکر می کنند که اوقاف هنوز همان اوقاف زمان طاغوت است که همه زمین‌ها را در راستای اصلاح عرضی تقسیم و به مردم دادند. در صورتی که وقف قانون مشخص خود را دارد و شرع مقدس اجازه چنین کاری را نمی دهد.
 

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: باید جلب اعتماد عمومی نسبت به وقف و موقوفات صورت گیرد تا در حق وقف جفا نشده و بتوانیم در گسترش این سنت حسنه تلاش کنیم.
 

حجت‌الاسلام محمدی بیان داشت: در مجموعه اوقاف بیش از 2 میلیون و 230 هزار، فراوانی نیت واقف وجود دارد که در برخی موارد سه مورد و در برخی موارد تا هزار مورد نیت شده است.
 

وی عنوان داشت: ما بررسی کرده‌ایم که کسانی که امروز بر سر سفره وقف، رقبه، موقوفه، امامزاده و غیره هستند بیش از 12 میلیون نفرند که باید احکام وقف برای آنها گفته شود و حوزه‌های علمیه در این زمینه نقش بارزی دارند.
 

سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: ‌از سال 88 به قبل هر سال 200 موقوفه در سطح کشور اضافه می‌شد که پس از کمی تبلیغات این را به پنج برابر و هفت برابر افزایش داده‌ایم و در این هفته وقف با کمی تبلیغات طی مدت یک هفته 350 موقوفه را به ثبت رساندیم.


پایان پیام/

کد خبر 226101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha