ازحاتمی کیاآموزش فیلمنامه نویسی فرا گرفتم/رسوایی عبور ازخط قرمزهانیست

ده نمکی با بیان اینکه مهمترین مطالبات مشترک مردم ما اخلاق است که درفیلم "رسوایی"به آن پرداخته می شود،گفت:رسوایی همان حرف هایی که بالای منبر می زنیم رابرای ما تصویرکرده است،بنابراین فیلم عبور از خط قرمزها نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، امروز صبح نشست خبری فیلم سینمایی "رسوایی" به کارگردانی مسعود ده‌نمکی در برج میلاد برگزار شد که در این نشست مسعود دهنمکی کارگردان، محمدرضا شریفی نیا و کامران تفتی بازیگران فیلم، علیرضا علویان صداگذار، مدیر تولید فیلم حضور داشتند.


محمد رضا شهیدی فرد مجری جلسه نیز در ابتدای نشست با گلایه از خبرهای رسانه ها و پرداختن به حاشیه‌های جشنواره در این چند روز عنوان کرد: ما آمدیم برای یکدیگر عزت کسب کنیم. حاشیه و جنجال کسی را به سعادت نمی رساند اگر به حاشیه ها بپردازیم در امانتی که به ما سپرده شده است خیانت کرده ایم. ده‌نمکی مهمان ما است امیدوارم که در این نشست خبری شرط مهمانی را به جا بیاوریم.


در ابتدای این نشست ده‌نمکی درباره دلیل ساخت این فیلم گفت: ایده اولیه "رسوایی" را قبل از "اخراجی‌ها" نوشته بودم و از فاصله زمانی بین "اخراجی‌های 3" به بعد مرحله دیالوگ‌نویسی را آغاز کردم که امسال وارد مرحله پیش‌تولید شد. برای تولید این فیلم شرایط سختی داشتیم چون در شهرک سینمایی نمی‌توانستیم کار را کلید بزنیم اما خوشبختانه با یک پیش‌تولید طولانی‌مدت توانستیم در کمتر از یکماه فیلمبرداری فیلم را به پایان برسانیم. این همکاری گروه تولید و بازیگران فیلم بود که فیلم با یک پیش‌تولید طولانی و زمان تولید کم به ثمر رسید.

 

او درپاسخ به سوالی درباره شعاری بودن دیالوگهای فیلم گفت: این سلیقه من است. مخاطب‌های من نیز توده‌های مردم هستند بنابراین باید طوری حرف بزنم که همه اقشار مردم حرف من را بفهمند. در این فیلم قصد پیچیده‌گویی ندارم. کسی که رسوایی را می‌سازد باید کمی هم شبیه شخصیت فیلمش شود بنابراین الان باید خیلی متین حرف بزنم اگر فیلم اخراجی‌ها بود می توانستم طور دیگری جواب این سوال را بدهم.اگر اطرافمان را نگاه کنیم امسال ابوترابی را می بینیم که هم نماینده مجلس بود و هم فقیرانه زندگی می کرد. عده ای به من می گویند شما توقع مردم را با این فیلم از روحانیون بالا می برید نظر ما هم جز این نبوده است. این فیلم یک تلنگر و آیینه ای در برابر خود ماست چه روحانیت و چه رسانه ها چون در این سال ها روحانیت با درگیر کردن خودش در سیاست از طبقات مختلف مردم دور افتاده است.

 

محمدرضا شریفی نیا در این نشست درباره حضورش در این فیلم گفت: من از همان ابتدا درگیر این فیلم بودم و دلبستگی خاصی نیز به این اثر پیدا کرده بودم. ابتدا قرار بود نقش آقا یوسف روحانی فیلم را برعهده داشته باشم اما چون ساخت سریال ده نمکی به تعویق افتاد و من هم باید راکورد نقشم را در مجموعه کلاه پهلوی حفظ می کردم و نباید لاغر می شدم این نقش را از دست دادم. همچنین علاقه ای به بازی در نقش آقا شریف هم نداشتم چون سال هاست که از فیلم "دنیا" به بعد به من نقش حاجی های زن‌باره و طمعکار پیشنهاد می شود.متاسفانه در جشنواره های دولتی به بازیگر جایزه نمی دهند بلکه این نقش است که جایزه می گیرد. 31 سال برگزاری جشنواره فجر ثابت کرده که به سراغ بازیگرانی که نقش منفی بازی کرده اند نمی روند چون متاسفانه فکر می کنند اگر از بازیگران نقش های منفی چون آقا شریف، عمر، عمروعاص و... تجلیل کنند، این شخصیت های منفی را بزرگ کرده اند.

 

 

 

در ادامه فیلم کامران تفتی یکی دیگر از بازیگران فیلم درباره نقشش عنوان کرد: قرار بود نقش مجتبی امینی را در این فیلم بازی کنم و در عین حال هم عاشقانه عاشق آقا شریف بودم اما هرچه اصرار کردم ده نمکی نگذاشت که برای یکبار هم که شده من جای شریفی نیا را بگیرم و چون سنم جوان بود نتوانستم در این نقش بازی کنم.

در بخشی از این جلسه نامه ای از طرف الناز شاکردوست که در این جلسه حضور نیافته بود خطاب به ده نمکی خوانده شد. شاکردوست که نامه اش را با این جمله برادر ده نمکی سلام علیکم آغاز کرده بود در بخشی از این یادداشت عنوان کرد من نقش افسانه را در این فیلم بازی که نه بلکه زندگی کردم. متاسفانه سیاست زدگی این روزها دلیل دین زدگی شده است.

وی در ارتباط با حضور نیافتن در نشست خبری در این یادداشت عنوان کرده بود: بعد از یک دهه تلاش نادیده گرفته شده در عرصه بازیگری خسته تر از آنم که در جمعی حضور یابم که تیزی قدم هایشان همیشه زخمی ام کرده است.

ده نمکی در ادامه نشست درباره تشکر از ابراهیم حاتمی کیا در تیتراژ پایانی فیلم گفت: حاتمی کیا از معدود آدم هایی در سینما بود که به جای اینکه مچ ما را بگیرد دست ما را گرفت. وی بعد از "اخراجی های 1" در جلسه ای فیلم را به درستی نقد کرد و در مورد فیلمنامه و تکنیک فیلمنامه نویسی بسیار به من کمک کرده است. من از حاتمی کیا آموزش فیلمنامه نویسی فرا گرفتم. بنابراین حاضرم در پرده بندی اصولی فیلم با کارشناسان سینمای بحث کنم.در سالن های سینما ازدحام جمعیت بسیار زیاد است پس وقتی یک فیلم گریه‌دار بتواند این طور مردم را به سینما بکشاند حتما این اثر درست از آب درآمده است. مهمترین مطالبات مشترک مردم ما اخلاق است که در فیلم "رسوایی" به آن پرداخت می شود. خوشحالم که این فیلم توانسته با مخاطبان ارتباط برقرار کند.

 

وی افزود: "رسوایی" همان حرف هایی که بالای منبر می زنیم برای ما تصویر کرده است بنابراین فیلم عبور از خط قرمزها نیست. چون حتی در قرآن و قصه حضرت یوسف (ع) نیز خداوند زن شوهردار را در میزانسی با پیامبر قرار داده است. پس خدا هم از خط قرمز عبور کرده است.

 

ده نمکی در پاسخ به این پرسش که تم فیلم چیست، به شوخی گفت: تم چیست من معنی آن را نمی دانم. من در یاد گرفتن اصول سینما هنوز به اینجاها نرسیده ام. البته می دانم تم چیست و شماها را سر کار گذاشته ام.اگر این فیلم با مخاطب ارتباط برقرارکرده و قصه آن درآمده است یعنی کارم را درست انجام داده ام اما اگر من خدای میزانسن هم باشم وقتی فیلمم مخاطب جذب نمی کند فایده ای ندارد. در این فیلم اصلا قصه عشق و عاشقی مطرح نیست و نه قرار است قصه شیخ صنعان باشم نه میوه ممنوعه. بخشی از نگاه های عرفان ستیز مطمئنا این فیلم را نقد خواهد کرد.

 

ده نمکی در ادامه درباره پرسشی مبنی بر اینکه مگر ممیزی برای شما وجود ندارد ، عنوان کرد: به قول مجید سوزوکی فیلم اخراجی ها ساختن این نوع فیلم ها مجوز نمی خواهد، جیگر می خواهد. من بعضی از سکانس های فیلم را در دو مدل متفاوت گرفتم تا اگر مشکلی پیش آمد در فیلم تغییرات دهم.سعی می کنم همه حرف هایم را در فیلم بزنم چون ممکن است نگذارند فیلم بعدی ام را بسازم. این فیلم عزت گذاشتن و تکریم روحانیون است نه زیر سئوال بردن آنها.


وی درباره قضاوت نکردن درباره آدم ها گفت: قضاوت کردن بر اساس شنیده ها و حرف درآوردن برای یکدیگر متاسفانه در کشور ما بسیار وجود دارد. تنها دلیلی که باعث شد نشریه ام را ببندم خواندن این حدیث از حضرت علی (ع) با این مضمون بود که "فاصله حق و باطل یک انگشت است شنیدن و دیدن" بنابراین تصمیم گرفتم که دیگر در مورد مردم قضاوت نکنم.بازیگری در سینما به مثابه بلندگو است در هیات. نمی توان گفت که این بلندگو قبلا در عزا مورد استفاده قرار گرفته است یا عروسی. بازیگر هم همین طور است. بنابراین اکبر عبدی چون بین مردم عامه محبوب است باعث ایجاد همذات پنداری در آنها می شود پس با انتخاب او 50 درصد فیلم حل است. بنابراین اکبر عبدی که بیشتر در نقش های طنز بازی می کند به درستی برای بازی در نقش روحانی انتخاب شده است.

 

از جمله حاشیه های جالب توجه این نشست،حضور جمعیتی پر تعداد در سالن بود به شکلی که خیلی ها ایستاده این فیلم را دیدند.

 

جواد شمقدری معاون امور سینمایی نیز در این جلسه حاضر شده بود. مانیتورهای سالن نیز در ابتدا روشن نشده بودند که با اعتراض اهالی رسانه بعد از مدتی که از نشست گذشت مسئولان سالن مانیتورها را روشن کردند.

 

انتهای پیام/
 

کد خبر 225672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha