«رسوایی» جشنواره فیلم فجر!

فیلم رسوایی به دنبال تقبیح ریا و تزویر می باشد لیکن بهانه ای می شود برای کنار گذاشتن یکی از تاکیدات اساسی دین مبین اسلام یعنی امر به معروف و نهی از منکر. اینکه خواص در جامعه اسلامی ...

خبرگزاری شبستان _ فرهنگ و ادب: دیشب فیلم "رسوایی" ، آخرین ساخته جناب ده نمکی را در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیدم.

فیلم قابل تحسین و قابل تاملی بود. فیلم نامه به شکل قابل حسی، نسبت به سه گانه های اخراجی ها، بهتر شده بود. نقش آفرینی جناب اکبر عبدی به عنوان یک روحانی عارف، بدور از طنز، با ته لهجه ای ترکی، فیلم رو جذاب تر کرده بود البته خانم شاکردوست، تا اواسط فیلم، در نقش خودشان فرو نرفته اند اما رفته رفته هم آهنگ با فیلم، بهتر پیش می رود.

به گفته جناب ده نمکی، این فیلم ادای دینی است به عارف بالله استاد دولابی که در یک سکانس، قاب عکسی از ایشان را نیز به تصویر می کشد و البته نصایح و پند های متعددی که در این فیلم با زبانی صریح و بی پرده از زبان دو شخصیت عارف مسلک آن بیان می گردد، کاملا روان و ساده بیان می شود که همانند بیانات استاد مرحوم دولابی است.

از نکات مثبت این فیلم می توان به آرامشی که در رفتار و بیان حاج یوسف داستان وجود دارد اشاره نمود. این شخصیت با وجود همه تلاطم ها و ناملایمات، خم به ابرو نمی آورد و مصمم و محکم به راه خود ادامه می دهد که بعضا گاهی اغراق آمیز می شود.

برخی از بازیگران نام آشنای سینما، در این فیلم، تنها در یک یا دو صحنه حاضر می شوند که این مساله به ناحق البته، در سینمای امروز ایران مرسوم نیست لیکن کارگردان محترم از آن به زیبایی بهره جسته است.

در کنار تمامی نقاط مثبت و تاثیر گذار فیلم نباید یک نکته را از نظر دور نگاه داشت و آن اینکه اساسا این فیلم به دنبال تقبیح ریا و تزویر می باشد لیکن بهانه ای می شود برای کنار گذاشتن یکی از تاکیدات اساسی دین مبین اسلام یعنی امر به معروف و نهی از منکر. اینکه خواص در جامعه اسلامی، میبایست نسبت به آخرت و عقبای مردم به فکر باشند و عالمان دینی باید خود را مسوول بدانند، درست؛ لیکن از منظر دین، فردی که عملا و علنا در جامعه به گناه مبادرت می ورزد، مستوجب حد است.

دلبری علنی افسانه، برای کارگردان ایجاد تکلیف می کند ولیکن روند داستانی فیلم به گونه ایست که او تغییر موضع داده و اصلاح می شود! حال این مساله مطرح است که اینگونه افراد در پاسخ به این سوال که چرا این رویه را کنار نمی گذارید، می گویند ما هم روزی اصلاح خواهیم شد! و از طرفی موضوع نهی از منکر را در دل عاملین آن به چالش می کشاند چرا که فرد به خود می گوید که شاید برداشت من از رفتار ایشان اشتباه است و بالاخره روزی بر خواهد گشت!

به هرحال ، دیدن این فیلم را برای همه عزیزانی که در حوزه دین، فعالیت می کنند، توصیه می کنم.

 

وبلاگ جلوه جمال

javadebadi.blogfa.com

کد خبر 225585

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha