به گزارش خبرگزاری شبستان، محسن پرویز گفت: برخی نویسندگان تنها رخدادهای پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 را جزو ادبیات انقلاب می دانند، در حالی که تمامی اتفاقاتی که منجر به پیروزی انقلاب و بعد از آن حتی تا به امروز شده است، زیر شاخه ادبیات انقلاب محسوب می شود.
وی با بیان اینکه داستان انقلاب معطوف به ادبیاتی است که موضوع آن خود انقلاب اسلامی است، گفت: نکته ای که در ادبیات انقلاب اسلامی وجود دارد این است که گاهی اوقات حوادث و موضوعات قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با هم مخلوط می شود. ادبیات انقلاب به وضعیت ادبیات 34 ساله پس از انقلاب می پردازد. بنابراین ادبیات انقلاب تمام موضوعات نظیر آن چیزی که منجر به سقوط رژیم شاهنشاهی و پیروزی انقلاب و یا وقایعی که منجر به پیرورزی انقلاب اسلامی شده است را بررسی می کند.
این داستان نویس افزود: عظمت انقلاب و وقایع آن خیلی بزرگ و زیاد است؛ اما نویسندگان در این زمینه کم اثر خلق کرده اند. اگر قرار باشد متوازن وزن انقلاب اسلامی مطلب بنویسیم باید خیلی بیشتر تلاش کنیم. دایره ادبیات انقلاب اسلامی خیلی گسترده است. هنوز سوژه های بکر و دست نخورده ای وجود دارد و نویسندگان سوژه های زیادی برای خلق داستان های فاخر ادبی در زمینه انقلاب ایران دارند.
وی پژوهش نویسندگان درباره انقلاب را در خلق آثار بسیار مفید دانست و گفت: نویسنده با حجم اطلاعات فراوان در بسط و گسترش داستان موفق تر عمل خواهد کرد.
معاون پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه نویسندگان هنوز دِین خودشان را به انقلاب اسلامی ادا نکرده اند، ادامه داد: ما به نسبت آنچه که در سایر بحث ها می نویسیم کمتر به حوزه انقلاب پرداخیه ایم. نویسندگان ما بعضاً برخی مسائل خیلی کم اهمیت را دستاویز قرار می دهند و داستان های بلند و والا برایشان می نویسند؛ ولی در حوزه انقلاب شاید کمتر داستانی نوشته شده باشد و هنوز جای کار در این زمینه خیلی زیاد است.
این داستان نویس و منتقد ادبی با اشاره به برگزاری پنجمین دوره جشنواره انقلاب اظهارداشت: برگزاری جشنواره داستان انقلاب اتفاق مبارکی در زمینه داستان نویسی انقلاب است که ما باید از امیر حسین فردی و مسولان برگزار کننده این جشنواره تشکر کنیم که سبب برگزاری جشنواره داستان انقلاب شده اند.
پرویز با اشاره به حضور خود در اولین دوره جشنواره داستان انقلاب افزود: به سهم خودم توانستم از نخستین دوره جشنواره داستان انقلاب در آن حضور داشته باشم که خوشبختانه این جشنواره در حال حاضر رشد پیدا کرد و اگر این دوره را نیز بگذراند دیگر خدشه ای به این جشنواره وارد نخواهد شد. من با داوری دو دوره از آثار این جشنواره شاهد حضورآثار قابل قبولی در این جشنواره بودم که این نشان از توجه ویژه نویسندگان به موضوع انقلاب اسلامی داشته و دارد.
پرویز با اشاره به اینکه در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی نیازی نیست که آثاری بنویسیم که کشورهای خارجی آن ها را بپسندند، گفت: همین قدر که آثار مرتبط با انقلاب اسلامی امکان ترجمه و توزیع در خارج از کشور داشته باشد، کفایت می کند. بنابراین اگر فضا برای نشر و ترجمه فراهم شود این کتاب ها از سوی مخاطبان خارجی نیز مورد استقبال قرار می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما