به گزارش خبرنگار شبستان، حسین نادری منش معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه بازدید از آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه ظرفیت کارشناسی ارشد سال گذشته 120 هزار نفر بوده است، گفت: امسال با رشد 8 درصدی 130 هزار نفر پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
وی افزود: در شروع دولت دهم ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد 43 هزار نفر بود اما اکنون با توجه به ظرفیت بیش از 120 هزار نفری، پذیرش دانشجو سه برابر شده است.
وی با بیان اینکه وزارت علوم هیچ دانشگاهی را ملزم به افزایش ظرفیت نکرده است، خاطرنشان کرد: دانشگاه ها تقاضای رشته های جدید را دارند و گله مند هستند که چرا ظرفیت ها را افزایش نمی دهیم.
نادری منش با بیان اینکه از شروع دولت دهم 6 میلیون مترمربع ظرفیت زیرساخت داشته ایم، خاطرنشان کرد: این ظرفیت اکنون به 11 میلیون مترمربع رسیده است که این فقط مخصوص بخش دولتی است.
به گفته معاون آموزشی وزیر علوم تعداد اساتید با توجه به فارغ التحصیلان زیاد شده است.
وی با بیان اینکه در برخی از مواقع با مشکل تامین تجهیزات روبرو هستیم، اظهار کرد: البته امیدواریم با شروع نهضت ساخت تجهیزات در داخل این مشکل حل شود.
نادری منش ادامه داد: باید با حفظ کیفیت آموزش عالی پذیرش صورت گیرد و همچنین خروجی علمی دانشگاهها و تعداد مقالات نشان از کیفیت علمی خوب ایران دارد و همین طور کسب رتبه 16 در دنیا مصداق این مساله است.
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه کسب رتبه 16 علمی جهان نشان حفظ کیفیت دانشگاه ها است، اظهار کرد: البته این به این معنا نیست که در همه موارد کیفیت لازم را داریم البته با شرایط مطلوب فاصله داریم و باید وضعیت اقتصادی و فشارهای موجود را هم در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: باید این مشکلات حل شود چرا که دانشجویان باید در داخل کشور تحصیل کنند در غیر اینصورت جذب دانشگاههای خارج از کشور می شوند.
نادری منش با اشاره به مشکلات مالی اکنون اظهار کرد: کیفیت دانشگاهها ما را جزء کشورهای خاص کرده است و براساس ارزیابی های داخلی کیفیت آموزش عالی ما بهتر از دیگر کشورها است.
مرکز ملی آزمون تاسیس شود
نادری منش درباره تجمیع آزمون های مقاطع بالاتر گفت: باید یک مرکز ملی آزمون تاسیس شود چرا که نیاز داریم اما این مساله باید گام به گام پیش رود که دانشگاه آزاد با یک شیب منطقی این اقدام را شروع کرده است و حدس می زنم در مقاطع بالاتر در آینده این تجمیع صورت گیرد.
به محض داشتن ابزار عدالت محورانه آن را به کنکور ترجیح می دهیم
وی با اشاره به حذف کنکور خاطرنشان کرد: به محض اینکه ابزاری داشته باشیم که عدالت محورانه باشد و افراد با استرس و اضطراب کمتری روی صندلی کیفی دانشگاه ها بنشینند حتماً آن را ترجیح می دهیم.
وی افزود: این بدان معنی نیست که هیچ غربالگری وجود نداشته باشد چرا که برای 2000 صندلی برتر یک میلیون رقابت می کنند که 40 هزار نفر رقابتشان جدی است.
نادری منش ادامه داد: این غربالگری باید دقیق باشد چرا که حتی یک صدم نمره جایگاه ها را تغییر می دهد و جایگاه را از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر عوض می کند و بنابراین باید غربالگری شکلش عوض می شود.
وی ادامه داد: باید سوابق تحصیلی ملی باشد تا افراد را تفکیک کند برای کارشناسی ارشد با توجه به اینکه بیش از 800 هزار نفر ثبت نام کرده اند طبیعی است که نیاز به غربالگری داریم.
معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: با توجه به مکانیزم استعداد درخشان و پردیس های خودگردان این تنوع ایجاد شده است و باید غربالگری هم وجود داشته باشد.
آموزش و پرورش هدایت تحصیلی را جدی بگیرد
وی با بیان اینکه حذف کنکور براساس تقاضا صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: غربالگری به این معنا نیست که آزمون یک روزه برگزار شود، اگر بتوانیم براساس سوابق تحصیلی سه سال آخر دبیرستان غربالگری ملی را انجام دهیم خوب است.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید هدایت تحصیلی را جدی تر بگیرد، خاطرنشان کرد: باید افراد در جایگاهی که دوست دارند در صندلی های دانشگاه بنشینند که این امر با هدایت تحصیلی میسر می شود.
نادری منش با بیان اینکه در حال حاضر 10 تا 20 درصد دانشگاه های برتر دارای رقابت هستند،ادامه داد: در برخی از رشته ها به اندازه کافی صندلی داریم و اکنون می توانیم حذف کنکور را انجام دهیم اما در دانشگاههای برتر رقابت شدید است و باید این فرایند طی 5 سال آینده انجام گیرد.
سوابق تحصیلی فعلی برای حذف کنکور کافی نیست
همچنین در ادامه خدایی رییس سازمان سنجش با بیان اینکه طبق تعریف قانون باید سوابق تحصیلی براساس سه سال متوسطه، دانش آموزان صورت گیرد، اظهار کرد: اما اکنون فقط یکسال سوابق تحصیلی وجود دارد و نمی تواند ده درصد برتر ما را تفکیک کند.
وی خاطرنشان کرد: باید زیرساخت درست شود و در نهایت پذیرش براساس میزان تقاضا صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما