تلاش حوزه برای گسترش استانداردهای نشریات حوزوی

حجت الاسلام عماد گفت: این شورا در تلاش است تا استانداردهای لازم برای نشریات حوزوی را روز به روز گسترش دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت‌الاسلام علی عماد (17 بهمن) در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به فعالیت شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی حوزه گفت: اعتبار بخشی ساختارهای دانش و حرکت آنها به سمت استاندارد شدن از ضرورت‌های تولید دانش است که باید به این سمت حرکت کنیم.

 

وی بیان داشت: یک نشریه علمی، یک کتاب، یک مقاله، یک کنفرانس و غیره باید از استانداردهایی برخوردار باشد و از یک حد طبیعی و معقول که کف شاخص ها تعریف می‌شود برخوردار شوند.

 

دبیر شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی حوزه عنوان داشت: در هر جامعه علمی، نهادهایی هستند که متولی وضعیت شناسایی اعتبار سنجی و اعتبار بخشی به سازو کارهای علمی و پ‍ژوهشی هستند که باید با نظارت و دقت در کارها برخورد کنند.

 

حجت‌الاسلام عماد افزود: در مجموعه حوزه های علمیه نهادی به نام شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی، مسئولیت اعتبار بخشی به نشریات علمی، انجمن ها و قطب های علمی، کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره علمی را بر عهده دارد.

 

وی بیان داشت: این شورا بر اساس ضرورت و بر اسناد مصوبه شورای انقلاب فرهنگی، در سال 87 تاسیس شد و بر اساس ماده واحده مقرر شد که رتبه ها و امتیازهای علمی که این شورا اعلام می کند در سطح علمی به عنوان امتیازهای دارای اعتبار قانونی تلقی شود و این شورا را شورای عالی حوزه های علمیه با ترکیبی که خودش مصلحت می داند راه اندازی کند.

 

دبیر شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی حوزه عنوان داشت: اساسنامه این شورا تدوین و به تصویب شورای علمی حوزه ها رسید و گزارش تاسیس به شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اعلام شد.

 

حجت‌الاسلام عماد از فعالیت کمیسیون تخصصی در این شورا خبر داد و گفت: یکی از این کمیسیون‌ها، کمیسیون نشریات علمی است که مسئولیت اعطای رتبه علمی نشریات حوزوی را بر عهده دارد.

 

وی افزود: این نشریات در قالب نشریات علمی و پژوهشی و یا نشریات علمی و ترویجی معرفی می‌شوند و همچنین کمیسیون انجمن‌های علمی و قطلب‌های علمی حوزه مسئولیت اعطای مجوز تاسیس انجمن و قطب علمی را ارائه می کند.

 

دبیر شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی حوزه ابراز داشت: کمسیون نشریات در 29 جلسه که برگزار شده درخواست‌ها را بررسی کرده و تعدادی از نشریات نتوانستد مجوز دریافت کنند و از مجموعه نشریاتی که در خواست دادند 11 نشریه رتبه علمی و پژوهشی و هفت نشریه هم مجوز علمی و ترویجی را دریافت کردند.

 

حجت‌الاسلام عماد بیان داشت: همچنین یکی دیگر از این کمیسیون‌ها، کمیسیون واحدهای پژوهشی شورا است که مسئولیت شناسایی ظرفیت های علمی را بر عهده دارد و موافقت اصولی و قطعی را با تاسیس آن موسسه اعلام می کند.

 

وی افزود: یکی دیگر از کمیسیون‌ها، کمیسیون کرسی های نظریه پردازی نقد و مناظره علمی است که در حقیقت مسئولیت تعیین استانداردهای لازم و فرآیند منطقی یک کرسی و تدوین آیین کرسی حمایت شده و چگونگی نشر کرسی ها و بهره گیری در صحنه علم ملی و بین الملی را بر عهده دارد.


دبیر شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی حوزه افزود: این کمیسیون آخرین کمیسیونی بود که از نظر شکل گیری با تاخر همراه بود و در فاصله تاسیس 26 جلسه را برگزار کرده و مهمترین کار آنها نقد، مناظره و فراهم آوردن آیین نامه ها و دستور العمل ها است که اجرا شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 225336

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha