مسجد کرامت؛ سنگر مبارزه با رژیم پهلوی//روحانیت در صف اول مبارزه با شاه

مردم و روحانیت مشهد در صف اول و خط مقدم جبهه نبرد با شاه خائن قرار داشتند و نقش مهم و حیاتی را در پیشبرد اهداف امام و پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کردند و در آن دوران مسجد کرامت مهمترین پایگاه انقلابیون مشهد بود.

خبرگزاری شبستان - خراسان رضوی: مساجد در طول تاریخ محل گسترش اسلام و مکان رفع مشکلات جامعه اسلامی بوده اند. این پایگاه های خدا بر روی زمین همواره مکانی برای فراگیری علم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بوده و در شرایط امروز نیز مکانی برای مقابله با جنگ نرم دشمن هستند.


مسجد یکی از مکان های کلیدی دوران انقلاب است که بسیاری از دلیر مردان و زنان لبیک گویان به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران برای مقابله با رژیم پهلوی پا به میدان مبارزه گذاشتند.


یکی از مساجد تاثیر گذار و کانون مبارزان انقلابی در سال 1357 در مشهد مسجد کرامت است، این مسجد یکی از مساجد قدیمی و معروف شهر مشهد است که در مرکز شهر مشهد و در فاصله تقریبی کمتراز 500 متر به بارگاه منور رضوی و در چهارراه شهدا(چهارراه نادری) واقع شده است.


مسجد کرامت در دوران انقلاب مرکز و ستاد عملیاتی تظاهرات و راهپیمایی‌های مردم مشهد و سنگر حضور افرادی چون آیت الله خامنه ای، آیت الله واعظ طبسی، آیات عظام نوغانی، مرعشی، شیرازی و شهیدانی چون هاشمى‏نژاد، کامیاب، موسوى قوچانى و اندرزگو بود که در صف مبارزین اصلی انقلاب قرار داشتند و برای پیشبرد اهداف امام راحل و مبارزه با رژیم ستمشاهی شکنجه ها و سختی های فراوانی را به جان خریدند.

 


برای ماندگاری انقلاب باید معیارهای انقلاب اسلامی را در خود تقویت کنیم

در همیمن رابطه حجت الاسلام محمد باقر فرازنه، امام جمعه موقت مشهد و امام جماعت مسجد کرامت در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: برای ماندگاری انقلاب باید معیارهای انقلاب اسلامی را در خود تقویت و برای انتقال آن به نسل های بعدی تلاش کنیم.


رییس دانشگاه علوم اسلام رضوی با اشاره به این مطلب که مسجد کرامت مشهد به عنوان کانون جوشان انقلاب اسلامی در تغییر ذهنیت و باور مردم نسبت به دین و زندگی دینی و اسلامی نقش مهمی را قبل از انقلاب ایفا کرد، اذعان داشت: در آن دوران همواره ساواک و افرادی که انقلاب را قبول نداشتند فعالیتهای مسجد کرامت را زیر نظر می گرفتند.


امام جمعه موقت مشهد بیان داشت: مسجد کرامت متعلق به همه ملت ایران است چرا که این مسجد پایگاه انقلابی رهبر معظم انقلاب اسلامی بود و از آنجا هدایت انقلابیون انجام می شد.


وی تصریح کرد: نخستین جرقه های اصلاح دین و اسلام قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در مشهد در مسجد کرامت زده شد.


مسجد کرامت از مساجد محوری در تاریخ انقلاب اسلامی ایران

بنا بر گزارش شبستان در همین رابطه، حجت الاسلام محمود مرویان حسینی، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: حضور فعالان فرهنگی و خادمان تاریخ انقلاب اسلامی در مسجد کرامت موجب شد تا این مسجد به عنوان مسجد محوری در انقلاب اسلامی ایفای نقش داشته باشد.


وی با بیان اینکه مسجد کرامت از جمله مساجد محوری در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است، اذعان داشت: مساجد کانون های اصلی و پشتوانه انقلاب اسلامی ایران بوده اند چرا که مساجد خواستگاه انقلاب اسلامی و ارزش های اسلامی هستند.

 


مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه شخصیت های اثر گذار در انقلاب اسلامی در مسجد کرامت مشهد حضور داشته اند، افزود: مبارزین انقلابی و تاثیر گذار چون مقام معظم رهبری، آیت الله واعظ طبسی، شهید هاشمی نژاد و شهید کامیاب در مسجد کرامت حضور داشته اند.

 

شهید هاشمی نژاد؛ نقش بارزی در ترویج و تبلیغ انقلاب در مشهد داشت

در همین رابطه مرضیه حدید چی دباغ از بانوان مبارز انقلابی به نقش مشهد در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: مشهد انسان های وارسته ای داشته است که در انقلاب اسلامی ایران ایفای نقش کرده اند.


وی افزود: افرادی مانند شهید هاشمی نژاد، مطهری و یا شهید سعیدی نقش بارزی در ترویج و تبلیغ انقلاب در مشهد داشتند و نسل جوان نیز از آنها الگو می گرفتند.


این بانوی مبارز دوران انقلاب به نقش زنان در دوران انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: زنان انقلابی در طول تاریخ اسلام و هشت سال دفاع مقدس حماسه آفرینی های زیادی داشتند.


وی با بیان اینکه تخریب مسئله ولایت فقیه، اصلی ترین هدف دشمن است، گفت: مهمترین رسالت بانوان انقلابی دشمن شناسی و صیانت از خون شهدا است.


مسجد کرامت پایگاهی مستحکم برای حضور انقلابیون برای مبارزه با رژیم پهلوی

همچنین حسن سلطانی، از راویان انقلاب در خصوص نقش میدان شهدای مشهد در زمان انقلاب گفت: در سال57 میدان شهدا که در آن مجسمه ای از محمدرضا شاه بود، به عنوان قلب تظاهرات انقلاب مشهور بود و اکثر تظاهرات از این مکان انجام می شد.


وی اظهار داشت: مردم از این مکان تظاهرات خود را آغاز می کردند و به سمت چهارراه شهدا و مسجد کرامت می رفتند و معمولا نظامیان شاه در این مکان استقرار داشتند.

 


سلطانی با بیان اینکه مسجد کرامت از جمله مسیرهای انقلابی شهر مشهد بوده است، تصریح کرد: مسجد کرامت به دلیل نزدیکی به حرم مطهر امام رضا(ع) پایگاه مستحکمی برای حضور انقلابیون برای مبارزه با رژیم پهلوی بود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 224998

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha