به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، جلالی، عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و معارف اسلامی عصر روز گذشته (16بهمن) در نشست آسیب شناسی پژوهشهای تاریخ انقلاب اسلامی اظهار کرد: نگاه تحلیلی و جامع نگر در منابع پژوهشی انقلاب اسلامی محدود بوده و این امر در حالی است که به تاریخ شفاهی نیز توجه نمی شود.
وی با اشاره به پژوهش های صورت گرفته در زمینه انقلاب گفت: درجریان پژوهش های انقلاب اسلامی باید همجواری خراسان با کشورهای شوروی، افغانستان و پاکستان و تاثیر تعامل با این مناطق به لحاظ هستی شناسی مدنظر قرار بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین بحث های انقلاب جریان شناسی است چرا که هیچ کدام از وقایع انقلاب مانند نهضت آزادی بدون ریشه نبوده است، گفت: در انقلاب اسلامی دستگاه ها، ادارات، مردم و نهادهای مردمی محورهای کلان بودند که در این راستا نیز نیاز است پژوهشگران واکاوی های مناسبی را انجام دهند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و معارف اسلامی با بیان اینکه متاسفانه در پژوهش های انقلاب اسلامی به جریان شناسی پرداخته نشده است، بیان کرد: بیشتر جنبه های مصداقی انقلاب اسلامی در پژوهش ها نمود یافته و این امر یکی از آسیب های مطالعاتی در این حوزه است.
جلالی تصریح کرد: در جریان انقلاب مشروطه تصمیم گیری هایی در تهران و تبریز روی داد اما در جریان انقلاب شکوهمند اسلامی، مشهد به دلیل وجود علمایی نظیر آیت الله شیرازی یکی از زوایا و کانون های اصلی بود.
وی با اشاره به اسناد انقلاب اسلامی بیان کرد: بخش اعظم اسناد انقلاب اسلامی به تهران انتقال پیدا کرد که اگر آستان قدس رضوی این اسناد را دریافت کند می تواند پژوهش های خوبی در حوزه انقلاب اسلامی انجام دهد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و معارف اسلامی به یادمان های انقلاب اشاره کرد و افزود: این یادمان ها از بین رفته و این امر یکی از دلایلی است که سبب شده در حال حاضر نشر در مورد انقلاب کاهش پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما