به گزارش خبرنگار شبستان، نشست بررسی و نقد فیلم خاک و مرجان ساخته مسعود اطیابی با حضور کارگردان، سید امیر پروین حسینی تهیه کننده فیلم، پاتنه آ تاجبخش نویسنده فیلمنامه و بازیگر فیلم، مستانه مهاجر تدوینگر اثر و افشین علیزاده فیلمبردار فیلم در سالن سعدی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست مسعود اطیابی کارگردان این فیلم گفت: همه چیز در مسیر ساخت این فیلم سخت بود؛ هم شرایط حاکم بر کشور افغانستان و هم دیگر مشکلاتی که پیش رو بود. ولی آنچه که امروز بر پرده دیدید حاصل تحقیقات زیاد تیم سازنده فیلم در افغانستان است.با خواندن فیلمنامه خانم تاجبخش که آقای پروین حسینی در اختیارم گذارده بود و به خاطر نگاه فنی و واقعی به جریاناتی که در افغانستان وجود دارد، قصد کردم این فیلم را بسازم.
اطیابی در پاسخ به سوالی در مورد دلیل ساخت فیلمی با موضوع مشکلات افغانستان گفت: ما در یک آپارتمان هم زندگی می کنیم همسایه مان بر روی زندگی ما تاثیرگذار است بنابراین نمی توانیم توقع داشته باشیم که اوضاع و احوال و شرایط زندگی در کشور همسایه مان یعنی افغانستان بر روی ما تاثیر نگذارد و نخواهیم به شرایط اجتماعی آنها بپردازیم.حتی ریزگردهای عربستان و عراق هم بر زندگی ما تاثیر گذاشته است. چطور می توانیم با این شرایط از برادران افغانی غافل باشیم؟
کارگردان خروس جنگی درباره لزوم خنثی کردن تبلیغات منفی در مورد ایرانیان در شبکه های تلویزیونی افغانستان گفت: بیشتر شبکه های تلویزیونی در افغانستان علیه ایرانی ها فیلم و برنامه تهیه کرده و پخش می کنند به این جهت ما مجبوریم که افکار عمومی افغانستان را در نظر گرفته و برای تغییر این رویه فکر کنیم.ما با افغانی ها نزدیکی فرهنگی داریم و بهتر دیدیم که بر روی این موضوع نیز کار کنیم.
در ادامه سید امیر پروین حسینی تهیه کننده این فیلم از ساخت اثر با کمک و سرمایه شبکه معاونت برون مرزی خبر داد و در مورد هزینه های ساخت این فیلم بدون گفتن هیچ مبلغی گفت: این فیلم با نصف هزینه های ارزانترین فیلم حاضر در جشنواره ساخته شده است.
وی در واکنش به اصرار خبرنگاران برای اعلام عدد هزینه شده این فیلم گفت: این فیلم کمتر از 300 هزار دلار هزینه برداشته است.
حسینی در نهایت با اصرار خبرنگاران با بیان این که دلار را 3000 تومان محاسبه کنید گفت: این فیلم تا کنون 930 میلیون تومان هزینه داشته است.
مستانه مهاجر نیز از تدوین خاص این اثر و در مورد اینکه چرا ریتم تندی برای آن انتخابی کرده توضیحاتی داد.
وی در مورد دو سکانسی که از وی سوال شد، یکی سکانس بزکشی و یکی سکانس ورود شخصیت اول داستان به شهر کابل توضیح داد: شاید این سوال برای همه به وجود بیاید که چرا این دو سکانس را در فیلم جای دادم. این دو سکانس دو سکانس کاملا مستند هستند که به نظر من و کارگردان باید در فیلم حضور می داشتند.
افشین علیزاده نیز در مورد فیلمبرداری این اثر توضیح داد: کار نورپردازی و فیلمبرداری بسیار سخت بود. برخی جاها باید از امکانات عجیب و غریبی استفاده می کردیم. به عنوان مثال در برخی مناطق برق نبود و فضا برای کارگردان بسیار مهم بود به همین خاطر از نور ماشین استفاده کرده و فضاسازی کردیم.
وی دوربین 5D را دوربینی دانست که برای اینگونه کارها مفید و لازم است و گفت: تورج اصلانی همیشه می گوید که برخی فیلمها چریکی هستند. این دوربین به خاطر کوچکی و سبکیش در این موارد مورد استفاده قرار گرفت.
پاتنه آ تاجبخش نویسنده فیلمنامه و بازیگر فیلم در مورد این فیلم گفت: این یک داستان عاشقانه است و تمی عشقی دارد. عشقی که پاره پاره می شود آن هم به خاطر شرایطی که بر افغانستان حاکم می شود.ما مردم کشور افغانستان را به خوبی نمی شناسیم در حالی که آنها شخصیت های بسیار پیچیده تری از آنچه ما فکر می کنیم، دارند.شخصا تعلق خاطر ویژه ای به طبیعت افغانستان دارم. سال به سال این کوهها و طبیعت و غارها بوده اند که در مقابل تجاوزهای زیادی که به این کشور شده است پناهگاه مردم این کشور بوده و هستند.
تاجبخش آدم های این فیلم را کاملا افغانی دانست و از اینکه این فیلم در افغانستان و کابل ساخته شد و شبیه سازی نشده است، بسیار اظهار رضایت کرد و افزود:این فیلم اصلا ربطی به آمریکا و غرب ندارد و فقط در یک نقطه آن هم در یک ایست و بازرسی حضور نیروهای خارجی را می بینیم ولی آقای اطیابی برخی بخش های فیلمنامه را با نظر خود عوض کرد و جای طالبان را با آمریکایی ها عوض کرد که همین امر باعث شد سنخیت داستان در جاهایی به هم بریزد.
پایان پیام/
نظر شما