به گزارش خبرنگار شبستان، نسرین سلطانخواه در مراسم افتتاح پنجمین جشنواره نوآوری و شکوفایی گفت: اختراعات در طول 6 سال گذشته رشد 600 درصدی داشته و 37 هزار اختراع در فاصله سالهای 84 تا 90 ثبت شده است.
وی گفت: این جشنواره در راستای کمک به تجاری سازی نوآوری ها انجام می شود زیرا این بخش تاکنون مورد غفلت قرار گرفته بود نمایشگاه امسال تنها به نشان دادن چند دستاورد اکتفا نمی کند و تلاش اصلی این نمایشگاه هموار کردن راه ارتباط دانشگاه با صنعت و نزدیک کردن اختراعات به تولید است.
سلطانخواه با اشاره به اینکه شرکت کنندگان این جشنواره از اقشار مختلفی هستند، گفت: در این جشنواره تلاش می شود تا جریان نوآوری به بطن جامعه برده شود و در فاصله این چندسال 18 نمایشگاه استانی 16 نمایشگاه منطقه ای و 4 نمایشگاه ملی برپا شده و هفت هزار اختراع در فاصله سال 84 تاکنون در این نمایشگاه ها شرکت کردند که 1300 اختراع تاییدیه علمی گرفته اند.
وی با اشاره به فعال شدن سامانه الکترونیکی ارزیابی علمی اختراعات گفت: در این سامانه 3 هزار اختراع ارزیابی شده و 600 اختراع تاییدیه علمی دریافت کرده اند و این 1900 اختراعی که تاکنون تاییدیه علمی گرفته اند از تسهیلات یک تا پنج میلیونی برای تکمیل اختراع خود و همچنین تسهیلات نظام وظیفه بهره مند شده اند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان تاکنون 33 میلیارد تومان قرارداد فروش حق اختراع یا سرمایه گذاری در طرح های مخترعین را مهیا کرده اند گفت: با هماهنگی بنیاد ملی نخبگان استانی شرایطی فراهم شده که از هر استان 5 طرح برتر به معاونت علمی معرفی شوند تا به 2 نفر از انها که از نظر این معاونت امکان تجاری سازی دارند تسهیلات پرداخت شود.
وی افزود: در بخش نمونه سازی نیز آیین نامه ای را تصویب کرده ایم که بنیاد نخبگان استانی بتواند با حمایت بیشتری برای نمونه سازی طرح ها کمک کنند و یکی از این کارها ارایه تسهیلات بلاعوض برای نمونه سازی است.
وی با اشاره به اینکه قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان به تصویب رسیده است گفت: این قانون در هیئت دولت تصویب شده و معاونت علمی به عنوان مسئول این امر شناخته شده است ما از مخترعین می خواهیم در قالب شرکت های دانش بنیان فعال شده تا بتوانند از امکانات شرکت های دانش بنیان استفاده بیشتری ببرند.
وی در پایان گفت: امیدوارم با بین المللی شدن نمایشگاه امسال بستری فراهم شود تا مخترعین با حس رقابت در عرصه بین المللی طرح های خود را عرضه کنند و با اطلاع از دستاوردهای سایر کشورها برای تکمیل اختراعات خود اقدام کنند.
پایان پیام/
نظر شما