به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، علی نصیریان، داور نخستین جشنواره تئاتر قرآنی برهان و بازیگر مطرح عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون، عصر روز گذشته (15 بهمن) در مراسم اختتامیه این جشنواره در تالار فخرالدین اسعدگرگانی، گفت: یک نمایش بیشتر از یک کتاب قطور به ما آموزش می دهد و هنر است که زندگی را قابل تحمل می کند چرا که زندگی دشواری های خاص خود را دارد.
وی افزود: برگزاری چنین جشنواره هایی در نوع خود بسیار ارزشمند است و فرصتی است تا هنرمندان بتوانند با یکدیگر رقابت کنند و البته درست است که در یک چارچوب خاصی باید کارها ارائه شود و این محدودیت کار را برای ما دشوار می کند اما در کل می تواند آموزنده برای ما باشد.
نصیریان تصریح کرد: در طول سال اتفاقات زیادی در کشور رخ می دهد و چه ایرادی دارد که این چنین جشنواره هایی برای بالا بردن سطح تئاتر برگزار شود.
وی با اشاره به آثار ارائه شده به این جشنواره، ادامه داد: در این جشنواره کارهای خوب و یکدستی ارائه نشد و مشکلات بسیاری به خصوص در حوزه بنیاد کار و متن نمایشنامه ها وجود داشت.
نصیریان با بیان اینکه ما تا به حال تئاتر واقعی نداشتیم، افزود: کارهایی که اغلب در کشور اجرا می شود شبیه خوانی، نقالی و روایت بوده است و نمایش نامه و هنری که بخواهد جذاب و تاثیر گذار باشد وجود نداشته است.
وی اظهار داشت: برای حضور در چنین جشنواره هایی باید سعی کرد با معارف قرآن آشنا شد و به آنها مسلط شوید به طوری که بتوان به راحتی آنها را لمس کرد و آنچه که در جشنواره دیدیم با معارف و قصص قرآنی فاصله زیادی داشت.
بازیگر مطرح سینما و تلویزیون ادامه داد: وقتی ما با معارف قرآنی آشنا می شویم فقط صرف آشنایی نیست بلکه باید سعی کرد تا آنها را در کارهایمان ظهور و بروز دهیم و نظر من این بود که امسال نباید این جشنواره برگزار می شد بلکه باید اول بر روی متن های زیبا و جذاب با کمک کارشناسان مطرح بیشتر کار می شد.
وی اضافه کرد: باید سعی کرد تا این کارها را به مراحل والاتری رساند چرا که با یکی از مسائل بزرگ مسلمانان که قرآن است در این جشنواره سر و کار داریم.
نصیریان با اشاره به امر تمرین در نمایش، گفت: در این نمایش ها کار تمرین بسیار نادیده گرفته شده بود و باید این امر را ارزشمند دانست چرا که تمرین بخشی از هنر است و از اهمیت بالایی برخوردار است و در واقع تمرین و ممارست در بیان و شناخت ریتم درونی کاراکتر و ضربان نمایش نقش اساسی را ایفا می کند.
وی افزود: فکر نکنید که هنر یک استعداد و جوهره خلاقیت انسانی است بلکه اگر می خواهیم به هنر والا دست پیدا کنیم باید تمرین و ممارست زیادی داشته باشیم و در بسیاری از این گروه ها مشاهده کردیم که هنوز بیان درست به کار برده نمی شود.
نصیریان گفت: در واقع در این جشنواره کار فاخری که بتوان به آن امتیاز داد و به عنوان برتر شناخته شود وجود نداشت و آنچه که دیده می شد بسیار معمولی بود و البته از لحاظ متن بسیار ضعیف نشان دادند.
وی ادامه داد: نمایش باید ساختاری داشته باشد که مفهوم و اصل قصه را به مخاطب برساند و باید سعی کنیم تا هنرمان را با عشق و علاقه انجام دهیم تا بتوانی به جایی برسیم.
پایان پیام/
نظر شما