صحن بهارستان بوی تسویه‌حساب شخصی می‌داد

استیضاح شیخ الاسلامی در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفت که به عرصه ای برای جدال احمدی نژاد و لاریجانی تبدیل شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، طبق اعلام قبلی هیئت‌رییسه مجلس استیضاح شیخ‌الاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دستور جلسه علنی امروز مجلس بود.

رییس‌جمهور رأس ساعت 8 و 40 دقیقه و به اتفاق کابینه یعنی وزرای دولت و همچنین معاون اول و معاون پارلمانی خود و همچنین میرتاج‌الدینی در جلسه حضور یافت.

پس از حضور رییس‌جمهور، جلسه با صحبت‌های نمایندگانی که طرح استیضاح را امضا کرده بودند، ادامه یافت.

نخستین نماینده‌ای که در موافقت با استیضاح سخن گفت احمد توکلی نماینده تهران و پس از وی علی مطهری نماینده تهران، موسوی لارگانی نماینده فلاورجان، حسین‌زاده نماینده نقده و اشنویه، نوری قزلچه نماینده بستان‌آباد، حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم نماینده تهران و قسیم عثمانی نماینده بوکان بودند.

پس از سخنان موافقان استیضاح، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی سخنان خود را مطرح کرد و از جمله مسایلی که مورد تأکید وی بود این بود که بنده به لحاظ بهداشتی و شخصی صندلی‌ای را خریداری کردم که هر جا می‌روم آن را با خود می‌برم و نگران صندلی خود نیستم.

وی با اشاره به اتهاماتی که نمایندگان امروز به سعید مرتضوی زدند، گفت: این اتهامات ثابت نشده است و حکمی برای وی صادر نشده است.

وی که مخاطب سخنان‌اش علی مطهری نماینده تهران بود، گفت: شما چرا آرزو می‌کنید که آقای مرتضوی تبرئه شود.

وی اضافه کرد: برخی به بنده می‌گویند از رییس‌جمهور حرف‌شنوی دارم برای این است که ایشان فردی باصداقت است و با بالا و پایین دنیا کاری ندارد.

شیخ‌الاسلامی بر این موضوع که از استیضاح خود نگران نیست تأکید داشت و گفت: عرصه خدمت در این کشور برای من فراخ است و من هیچ نگرانی‌ای ندارم.

در دفاع از شیخ‌الاسلامی، جانی عباسپور، نماینده بویین‌زهرا سخن گفت و بر این موضوع تأکید کرد که استیضاح رأی نمی‌آورد و همین سخن وی باعث دودو گفتن نمایندگان شد.

وی ادامه داد: دوستان حادثه کهریزک را برای مرتضوی به عنوان یک اتهام مطرح می‌کنند، درست است ما این حادثه را محکوم می‌کنیم اما فعلا عوامل فتنه‌ای که باعث بروز حادثه کهریزک هستند در جامعه آزاد می‌گردند.

همچنین، حجت‌الاسلام حسینیان، نماینده تهران نیز در دفاع از شیخ‌الاسلامی سخن گفت و تأکید کرد: جرم مرتضوی مقابله با فتنه و مقابله با فساد است و حق‌اش چنین چیزی نیست که مجلس چنین اتهاماتی را به وی وارد می‌کند.

پس از سخنان حسینیان، رییس‌ مجلس جلسه را رأس ساعت 12 به پایان برد و اعلام کرد که مجلس برای تنفس رأس ساعت 14 تشکیل جلسه می‌دهد.
پس از تشکیل جلسه مجلس رأس ساعت 16 و 15 دقیقه رییس‌جمهور که از صبح در جلسه حضور داشت بر روی صندلی خود نشسته بود و سخنان نمایندگان را گوش می‌داد.

جعفرزاده، نماینده رشت که سخنان جالبی را با نطق خاص‌اش در موافقت با استیضاح بیان می‌کرد مورد تشویق و احسنت احسنت گفتن نمایندگان قرار گرفت و جالب اینجاست که مجلس در هنگام نطق وی در سکوت کاملی بسر می‌‌برد.

جعفرزاده در ادامه گفت: یک بیت شعر در این رابطه می‌خوانم که البته این برای خواننده فراری لس آنجلسی نیست.

متن شعر جعفرزاده نیز این بود که در سر عقل می‌باید بی‌کلاهی عار نیست.

این شعر وی نیز مورد تشویق نمایندگان قرار گرفت.

مسعود پزشکیان نیز از دیگر نمایندگانی بود که در موافقت با استیضاح شیخ‌الاسلامی سخن گفت و تأکید کرد که مشکلی با شیخ‌الاسلامی و حتی مرتضوی ندارد و در دوران وزارت‌اش در وزارت بهداشت با مرتضوی نیز همکاری‌هایی داشته است. وی مشکل را سوء مدیریت عنوان کرد.

پزشکیان که بیشتر انتقادات‌اش به شخص رییس‌جمهور بود مطالبی را در این رابطه مطرح کرد که این سخنان وی باعث شد که لاریجانی به وی بگوید آقای پزشکیان در موضوع صحبت کنید.

همچنین، نمایندگان حامی دولت نیز با بالابردن کتابچه آیین‌نامه داخلی مجلس و قانون اساسی خواستار دادن اخطار و تذکر شدند که لاریجانی مانع از کار آنها شد.

در ادامه و پس از این سخنان، شیخ‌الاسلامی سخنان خود را در بخش دوم قرائت کرد و مجددا نیز انتقاداتی را که مجلس و نمایندگان در تهمت به مرتضوی زده‌اند، مطرح کرد.

وی حتی در سخنان خود بر این موضوع تأکید کرد که کارنامه کاری‌اش بسیار موفق است و به کار خود چسبیده است.

وی همچنین بیان کرد: تعدادی از نمایندگان استیضاح‌کننده از وی خواسته‌اند که فلان مدیرکل را عوض کند تا امضایشان را پس بگیرد اما وی اعتنایی به این موضوع نکرده است.

این سخنان وی باعث شد احمد توکلی نماینده تهران، نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه، بهروز نعمتی نماینده اسدآباد، قسیم عثمانی نماینده بوکان، الیاس نادران نماینده تهران و حجت‌الاسلام موسوی لارگانی نماینده فلاورجان به سخنان وی واکنش نشان دهند تا جایی که بهروز نعمتی نماینده اسدآباد گفت: بهتر است آقای وزیر نام این نمایندگان را مطرح کند تا باعث تشویش اذهان عمومی نشود.

رییس‌جمهور پس از سخنان موافقان و مخالفان استیضاح و همچنین سخنان وزیر سخنان خود را مطرح کردند و در ادامه مباحث مطرح‌شده اشاره‌ای به اصل 138 قانون اساسی داشت و به این موضوع که رییس‌ مجلس قصد دارد علاوه بر حاکم‌بودن در مجلس بر دولت نیز حاکم شود انتقاداتی را مطرح کرد.

وی در ادامه سخنان خود و در دفاع از وزیر کار گفت: بنده نواری دارم که قصد دارم آن را پخش کنم اما دوستان به من می‌گویند نگو نگو، من مانده‌ام که وقتی می‌خواهم بگویم می‌گویند نگو و وقتی نمی‌خواهم بگویم می‌گویند بگو.

لاریجانی خطاب به وی گفت: اگر چیزی را لازم می‌دانید بگویید، نگذارید چیزی باقی بماند.

احمدی‌نژاد این موضوع را مطرح کرد که مسایلی پشت صحنه‌ها می‌گذرد که نه نمایندگان از آن اطلاع دارند و نه دولتیان.

این سخنان احمدی‌نژاد باعث واکنش سریع جمع کثیری از نمایندگان نسبت به وی شد تا جایی که تعدادی از نمایندگان با فریادهای بلند مراتب اعتراض خود را به وی نشان دادند.

انصاری نماینده آبادان و پیرمؤذن نماینده اردبیل از جمله نمایندگانی بودند که این واکنش‌ها را به احمدی‌نژاد داشتند.

احمدی‌نژاد در ادامه با دادن این نوار به اتاق فرمان گفت: این نوار ملاقات فردی به نام فاضل لاریجانی با آقای مرتضوی است که فقط من قسمت نرمی از آن را قصد دارم پخش کنم و همه آن را به رییس مجلس می‌دهم.

این سخنان احمدی‌نژاد باعث شد که احمد توکلی نماینده تهران نیز نسبت به وی واکنش نشان دهد.

نمایندگان با تجمع‌های چندین نفره و برخی نیز مات و مبهوت بر روی صندلی‌های خود نشسته و نظاره‌گر این موضوع بودند.

فیلم که از مانیتورهای مجلس پخش شد تصویری بود از فردی که به گفته رییس‌جمهور فاضل لاریجانی بود با سعید مرتضوی که صوت آن قابل تفهیم برای مخاطب نبود و به همین دلیل رییس‌جمهور پس از پایان فیلم خود متن فیلم را قرائت کرد و گفت: سیستم صوتی اینجا تطابقی با هم ندارد.

سالک، نماینده اصفهان در واکنش به این رفتار احمدی‌نژاد نزد وی رفت و گویا انتقادی را به وی داشت که احمدی‌نژاد در تریبون اعلام کرد آقای سالک به من می‌گوید چرا این فیلم را پخش کردم، من بنا به درخواست رییس مجلس آن را پخش کردم.

لاریجانی خطاب به احمدی‌نژاد گفت: شما گفتید فیلمی دارید ما نیز گفتیم پخش کنید زیرا در جامعه از این حرف‌ها زیاد زده می‌شود، اگر راجع به بستگان بنده است بگذارید حرف‌ها زده شود.

احمدی‌نژاد پس از پایان این سخنان جایگاه را ترک کرد و لاریجانی خطاب به وی گفت: آقای احمدی‌نژاد خواهش می‌کنم تشریف داشته باشید و سخنان من را گوش کنید زیرا شما در جلسه‌ای که آمدید از وزیر خود دفاع کنید مطالب دیگری را مطرح کردید و اتهاماتی را به بنده زدید و بنده طبق آیین‌نامه حق دفاع از خود را دارم و حتی دو برابر نطق شما برای دفاع از خودم زمان دارم.

وی گفت: آقای احمدی‌نژاد شما می‌گویید مجلس می‌خواهد دولت به بن‌بست برسد من می‌گویم در کشوری که ولایت فقیه وجود دارد بن‌بستی نیست.

وی تأکید کرد: من اطلاعات زیادی از بستگان شما دارم ولی صلاح نمی‌دانم کشور را متشنج کنم و آیا این اقدام شما یک اقدام توطئه‌آمیز علیه رییس قوه مقننه نیست؟

وی ادامه داد: یکی از بستگان من را به دفتر مرتضوی دعوت می‌کنید و بعد از وی فیلم می‌گیرید، من نمی‌دانم دستگاه‌ها در ریاست‌جمهوری چگونه است ما که در مجلس فیلمی نمی‌گیریم، پس قطعا در این زمینه برنامه‌ای داشتید که این فیلم را بگیرید و یک روز آن را علنی کنید، نفس این کار شما مافیایی و توطئه‌آمیز نیست؟ آیا این اخلاق است و این در سطح رییس‌جمهور یک کشور است که مرتب دیگران را تهدید کند؟

لاریجانی گفت: بنده با برادرم هیچ ارتباطی ندارم و خواهش می‌کنم آقای فرهنگی متن تماسی را که با برادر من گرفته‌اند در اینجا بیان کنند.

محمدحسین فرهنگی، عضو هیئت‌رییسه مجلس نیز با قرائت متن این تماس گفت: آقای فاضل لاریجانی در حال حاضر رییس دانشگاه آزاد آمل و مشاور رییس دانشگاه پیام نور است و سمت دیگری ندارد که بنده با وی ظهر تماس گرفتم و وی گفت مدت‌ها آقای مرتضوی پیگیر ملاقات با بنده بود و بعد از چندین بار بنده حضور یافتم و عمده آن نشست را آقای مرتضوی صحبت کرد و گفت به خانواده لاریجانی ارادت خاصی دارد و خواستار تعیین ملاقاتی با رییس قوه قضاییه یعنی آیت‌الله آملی لاریجانی بود که در نهایت نیز آیت‌الله آملی لاریجانی بعد از جلسه‌ای که بنده با وی صحبت کردم این ملاقات را نپذیرفتند.

لاریجانی همچنین در ادامه گفت: حتی خود آقای مرتضوی در چندین جلسه خواستار ملاقات حضوری با بنده شد و آقای جهانگیرزاده شما در این رابطه توضیح دهید.

جهانگیرزاده نیز در این رابطه گفت: آقای مرتضوی دو بار پی‌گیر ملاقات حضوری با آقای لاریجانی شدند که آقای لاریجانی نیز گفت چون اصل بر این است که قانون اجرا شود من نمی‌پذیرم.

لاریجانی ادامه داد: من می‌دانستم آقای مرتضوی برای این قصد ملاقات دارد که در مورد استیضاح با من لابی کند.

وی خطاب به احمدی‌نژاد گفت: من این رفتار شما را صداقت نمی‌دانم.

در طول ارایه سخنان لاریجانی، نمایندگان احسنت احسنت گویان از وی حمایت می‌کردند.

لاریجانی حتی در این موضوع یادآور شد: خوب بود آقای احمدی‌نژاد من نیز جلسه‌ای را که با برادر شما آقای داود احمدی‌نژاد داشتم و وی در این جلسه مطالبی را راجع به بستگان و نزدیکان شما و ارتباط آنها با منافقان و فساد مالی مطرح کردند، مطرح می‌کردم و از آن فیلم می‌گرفتم، آیا این خوب بود؟

پس از پایان سخنان لاریجانی، احمدی‌نژاد از جای خود برخاست و قصد دادن توضیحاتی را داشت که لاریجانی خطاب به وی گفت: شما به من تهمت زدید و من جواب شما را دادم و اجازه نمی‌دهم سخن بگویید زیرا شما در یک جلسه علنی شئونات جمهوری اسلامی ایران را رعایت نکردید.

احمدی‌نژاد با حالت قهر و با تیم دولت و بدون بدرقه نمایندگان از صحن علنی خارج شد.

در طول سخنان احمدی‌نژاد و پخش فیلم و همچنین سخنان لاریجانی تعدادی از نمایندگان قصد دادن تذکراتی را داشتند و با صدای بلند مطالبی را بیان کردند که از سوی کاظم جلالی رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، مقتدایی نماینده اصفهان، احمدرضا دستغیب نماینده شیراز، سیدشریف حسینی نماینده اهواز با وساطت اینها سر جای خود می‌نشستند.

پس از خروج رییس‌جمهور، کارت‌ها توزیع شد و در نهایت مجلس رأی اعتماد خود از وزیر کار، تعاون و رفاه را پس گرفت و وزیر با رأی مجلس برکنار شد.

پس از رأی مجلس نمایندگان الله اکبر گویان نزد لاریجانی رفتند و لاریجانی نیز از خدمات شیخ‌الاسلامی و همچنین نمایندگان تشکر و قدردانی کرد.

گفتنی است، در طول صحبت‌های رییس‌جمهور نمایندگان قصد تذکر داشتند که رییس‌جمهور خطاب به آنها گفت بنده 4 ساعت و نیم صحبت‌های شما را گوش دادم پس تأمل کنید و شما نیز صحبت‌های مرا گوش کنید.

پایان پیام/

 

کد خبر 224278

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha