به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز 15 بهمن در پاسخ به سخنان رییس جمهور در صحن علنی مجلس گفت: تشکر می کنم از تحمل آقایان و رییس جمهور که تمام حرفها را زدند گفتند نواری دارم که این هم ژستی است و بقیه مطالب را از روی نوار قرائت کردند.
وی افزود: بحث ایشان راجع به تنظیم رابطه قوا بود که این رابطه به هم نخورده است این سلیقه شماست که یک جایی نظر شورا را قبول ندارید شما اتهاماتی به من وارد کرده اید و بیش از حق خود باز صحبت کرده اید.
لاریجانی اظهار کرد: این جلسه جلسه استیضاح بود اما شما اتهاماتی را به من گفته اید گفتید قانون را ابلاغ نمی کنید من باید تشخیص دهم که خلاف قانون است اگر قانون تصویب می شود و شورای نگهبان هم ان را تایید می کندرییس جمهور موظف به ابلاغ آن است.
وی ادامه داد: برخی مسائل سیاسی و فشارها نشان می دهد که شما افرادی را به عنوان یاران خود انتخاب کرده اید که نمی گذارید به پرونده های انها رسیدگی شود اما ما اگر نزدیکترین فرد هم باشد می گوییم به پرونده او رسیدگی شود اشکال همین هاست. گفتید که در کشور بن بست وجود دارد در کشوری که ولایت فقیه است بن بست نیست.
وی اظهار کرد: در بسیاری موارد شما به رهبری اعتراض کردید و رهبری موضوع را به هیئت حل اختلاف ارجاع داد و بعد از ابلاغ رای این هیئت باز شما اعتراض کردید پس بن بستی وجود ندارد.
لاریجانی افزود: براساس اصل 138 قانون اساسی که تصویب شد شما تمکین نکردید در قانون گفته شده است که اگر دولت رعایت نکرد باید ان را لغو کنیم؟ یکی باید این موضوع را حل کند شورا نظر می دهد شما باید تمکین کنید شما نامه به رهبری دادید که اصل 138 خلاف قانون است و رهبری به هیئت حل اختلاف داد و رهبری این موضوع را به شما ابلاغ کرد دیگر چرا تکرار می کنید اگر از ولایت تمکین می کنید ولایت بن بست را حل کرد چرا تمکین نمی کنید؟
رییس مجلس شورای اسلامی خطاب به رییس جمهور گفت: شما گفتید دیوان عدالت باید تمکین کند قبل از تمامی این حرفها در مورد دیوان عدالت و سازمان تامین اگر قبل از سال 88 موضوع مطرح می شد حق داشتید اما سال 88 قانون تصویب شد بند الف این قانون می گوید: سازمان تامین اجتماعی زیرمجموعه سازمان رفاه و تامین اجتماعی است و وزیر پاسخگوست شما این سازمان را زیرنظر معاون اول بردید که خلاف قانون است. اگر قوانین را نمی دانید بپرسید.
لاریجانی اظهار کرد: فرمودید دیوان محاسبات چرا دادگاه دارد دیوان محاسبات دادگاه ندارد قوه قضاییه در آن شعبه دارد و این قانون است و شورای نگهبان هم تایید کرده است.
وی خطاب به رییس جمهور با بیان اینکه شما باید به عنوان رییس جمهور نظامات حاکم بر کشور را قبول کنید، اظهار کرد: قانون محاسبات گفته یک شعبه دادگاه و دادستانی و دادسرا در این دیوان باشد دادگاه برای خیلی ها حکم می گذارد نمی توان گفت: اعلام حکم دخالت است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: رییس مجلس وظایف روشنی دارد و موظف است اگر مصوبات مجلس خلاف قانون یا روح قانون باشد تشخیص بدهد و نظر خود را اعلام کند. این موارد چه ربطی به آقای مرتضوی داشت.
رییس مجلس اظهار کرد: مصوبه ای که شما و سازمان رفاه را زیرنظر معاونت قرار دهد خلاف قانون است شما در این جلسه تهمت های زیادی را به من اعلام کردید که ربطی به استیضاح نداشت اگر مرو قانون را رعایت می کردم نباید اجازه می دادم شما صحبت کنید. ابتدای جلسه بحث استیضاح بود بنده از ابتدا گفتم که مخالف استیضاح هستم تا اصطحکاکی میان دولت و مجلس ایجاد نشود.
لاریجانی ادامه داد: من به نمایندگان گفتم که وزیر کار را دعوت کنند تا استیضاح مطرح نشود و نمایندگان نیز جلسه ای گذاشتند و گفتند که وزیر کار قبول کرده تا مرتضوی را عوض کند بعد از این کار وزیر محترم علی الظاهر این کار را انجام داد و روز بعد بعد از کنار گذاشتن از این سازمان شما این سازمان را زیرنظر معاونت اول بردید و وزیر هم گفتند که ما کاری نمی توانیم بکنیم طبق قانون این کار با صراحت قانون مخالف است.
لاریجانی اظهار کرد: راحت تر این بود که مرتضوی را به کار دیگری بگمارید تا خلاف قانون نباشد و ما نیز از نمایندگان بخواهیم که استیضاح را پس بگیرند.
لاریجانی اظهار کرد: امروز ساعت 7 جناب فروزنده معاون پارلمانی رییس جمهور گفتند که پیغام فوری از رییس جمهور برای بنده دارم و می خواهند صحبت کنند و بنده نیز گفتم بیایند و اجازه بدهید تا صحبتشان مطرح شد من گفتم آقای مظفر دخالت کردند ولی کاری بیشتر از این پیش نرفت آقای فروزنده گفتند اگر احمدی نژاد به مجلس بیاید این مسائل حل نمی شود و نواری دارند که از بستگان شما پخش می کند.
لاریجانی اظهار کرد: بنده گفتم نمی دانم که این نوار چیست از هر کسی از بستگان است برای من فرقی ندارد نوار را می بینم و پاسخ ایشان را می دهم اما بنده نگفتم که از اطرافیان ایشان چیزهایی می دانم و صلاح نمی بینم که مثل ایشان بگویم آیا این نوع طرح موضوع باجگیری نیست.
وی اظهار کرد: مجلس جایگاه حفظ قانون را دارد بنده بین خود و خدای خود مشکلی ندارم و از هر کس از بستگان خود مشکلی می بینید بگویید.
وی ادامه داد: آقای مرتضوی از بستگان من دعوت کرده تا در دفتر ایشان حضور یابم و در آن دفتر از این ملاقات فیلم گرفته شده است آیا این نوع برخورد توطئه آمیز نیست شما برنامه علنی برای این موضوع داشته اید خود این کار توطئه آمیز نیست. ایا این اخلاق و کار در سطح رییس جمهور است؟
لاریجانی تاکید کرد: رییس جمهوری که در مورد استیضاح مجلس را تهدید کند رییس جمهور است مشکلات کشور اینهاست. ما در کشور خیلی از این مشکلات داریم.
لاریجانی خطاب به فرهنگی نماینده مجلس در مورد ارتباط تلفنی با فاضل لنکرانی رییس دانشگاه آزاد آمل و مشاور رییس دانشگاه پیام نور از او خواست تا متن گفتگوی خود را با فاضل لاریجانی بیان کند و فرهنگی گفت: که آقای فاضل لاریجانی گفته اند که مدتها بود که آقای مرتضوی پیگیر ملاقات بودند و در ضمن این ملاقات جناب مرتضوی ارادت مفصلی را خدمت خانواده لاریجانی اظهار کردند و درخواست دیدار با رییس قوه قضاییه را کردند و البته مطالبی را علیه قاضی پرونده عنوان کردند و از این جلسه فیلمبرداری کردند که البته آقای فاضل لاریجانی موضوع ملاقات را با رییس قوه مطرح کرد و وی این موضوع را نپذیرفت.
جهانگیرزاده نماینده مجلس با اشاره به درخواست دوبار وقت تلفنی و دوبار وقت حضوری از رییس مجلس برای آقای مرتضوی گفت: آقای مرتضوی چندبار از بنده وقت خواستند و بنده این موضوع را به رییس مجلس گفتم و رییس مجلس گفتند که چون می دانم این موضوع برای ماندن مرتضوی و این دیدار در این رابطه است ان را نمی پذیرم.
لاریجانی ادامه داد: من صداقت نمی دانم این رفتارها و بداخلاقی ها بلای جان کشور شده است فرض کنید از بستگان من خطاکار بوده اند اگر مثل جلسه داوود احمدی نژاد با بنده صحبتهایی را راجع به ارتباط جریان فرقه انحرافی و ارتباط با جریان منافقین و ارتباط با خارج از کشور بنده نیز صحبت هایی را مطرح کردم خوب بود با این همه مشکلاتی که اطرافیان رییس جمهور و داشتن پرونده دارند همچنان شما مانع رسیدگی می شوید این خلاف حق است.
لاریجانی ادامه داد: چه فایده ای دارد مرتب از عدالت حرف بزنید و کیان جامعه را به فساد بکشانید خوب شد شما مرتب می گویید بگم بگم و گفتید و مردم شخصیت شما را بهتر شناختند.
لاریجانی خطاب به رییس جمهور گفت: اگر به مسلمانی اتهامی بزنید که افترا باشد خداوند می گوید خود را برای جنگ با او آماده کنید این حدیث قدسی است امیدوارم خداوند همه ما را هدایت کند. تا وقتی در مسند بزرگ می نشینیم عدالت را رعایت کنید و رعایت عدالت به لفظ نباشد بلکه عدالت به رای و عمل باشد.
پایان پیام/
نظر شما