چتر جشنواره فجر از 17 بهمن تا 7 اسفند بر سر شاعران گشوده می شود

حمیدی زمان برگزاری جشنواره شعر فجر را از 17 تا 7 اسفند اعلام کرد و گفت: در این دوره شاعرانی از لهستان، رمانی، روسیه، اندونزی، ترکیه، هندوستان، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، سوریه و ... میهمان ایران خواهند شد.

 

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر ظهر امروز یکشنبه 15 بهمن در تالار شورای فرهنگ عمومی کشور با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رضا حمیدی دبیر هفتمین دوره و محمدعلی بهمنی رئیس شورای علمی برگزار شد.


در این مراسم رضا حمیدی، دبیر جشنواره شعر فجر به ارایه آماری پرداخت و گفت: هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر از 17 بهمن در خارک کلید زده می‌شود و پس از آن طی روزهای 18 و 19 بهمن در جزیره ابوموسی و قشم برنامه‌ها دنبال می شود.


وی افزود: همچنین از 23 بهمن ماه به ترتیب در استان‌های گلستان سپس قزوین، دانشگاه زاهدان، استان کرمان، همدان، اردبیل، خراسان رضوی و فارس شاهد برگزاری برنامه‌هایی خواهیم بود و پس از اتمام مناطق هفت‌گانه طی 2 روز در تهران و در دانشگاه علامه طباطبایی و الزهرا همچنین دانشگاه ادبیات تهران مرکز و 2 فرهنگسرای ایوان شمس و فردوس برنامه‌ها ادامه می‌یابد تا 7 اسفند که آیین افتتاحیه در تالار وحدت برپا می‌شود.

 

حمیدی به کشورهای حاضر در جشنواره شعر فجر اشاره و خاطر نشان کرد: لهستان، رمانی، روسیه، اندونزی، ترکیه، هندوستان، افغانستان، پاکستان، ازبکستان، تاجیکستان، سوریه و قرقیزستان از کشورهای حاضر در دور هفتم جشنواره شعر فجر هستند البته برخی از کشورهای اروپایی نیز درخواست‌هایی مبنی بر حضور داشتند اما به دلیل برگزاری همایش شاعران ایران و جهان به صورت دو سالانه در جشنواره امسال تنها از شاعران پارسی‌گوی دعوت کرده‌ایم.

 

دبیر این دوره از جشنواره آماری ارائه و گفت: در هفتمین دوره از جشنواره شعر فجر 2 هزار و 37 اثر واصل شد که در بخش کلاسیک و سنتی 729 اثر، در بخش نیمایی و سپید 546 اثر، سرود و ترانه 186 اثر، کودک و نوجوان 137 اثر، نقد و پژوهش 122 اثر و همچنین در بخش ویژه پیامبر اعظم شاهد حضور 317 اثر بوده‌ایم ضمن اینکه تعداد شرکت‌کنندگان زن 39.5درصد و مرد 60.5 درصد بوده است. این آمار نشان دهنده این است که جشنواره شعر فجر جای خود را باز کرده.

 

حمیدی در ادامه با اشاره به تجلیل‌های صورت گرفته در جشنواره اظهار داشت: امسال از حامیان شعر، انجمن‌ها و کانون‌هایی که فعالیت بسیاری دارند؛ بهترین ناشر در حوزه ادبیات و شعر بهترین پژوهشگر و بهترین سایت و وبلاگ در فضای مجازی که بیشترین اهتمام را به شعر داشته و مخاطبان فراوان دارند همچنین از یکی از برنامه‌های صدا و سیما که باعث رشد جایگاه شعر بوده تجلیل خواهد شد البته فرم نظرسنجی انتخاب برترین شاعر مردمی طی 10 سال اخیر آماده و از این هفته نظرسنجی‌ها تا پایان بهمن ادامه خواهد داشت.


در ادامه این مراسم سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت. وی در پاسخ به سئوالی درباره بودجه شعر فجر امسال عنوان کرد: معمولاً هزینه‌ها را اعلام نمی کنیم چون باید جشنواره برگزار شود تا ببینیم در پایان چقدر هزینه در برداشته اما همواره قول حمایت داده‌ایم ولی امسال به دلیل شرایط اقتصادی صرفه‌جویی را مبنای کار خود کرده‌ایم اما همه هزینه‌ها برعهده ما نبوده و مشارکت استان‌ها را هم داریم از این رو در نهایت باید ببینیم چه میزان هزینه صرف شده است.

 

وی درپاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر برگزاری جشنواره داستان فجر گفت: این موضوع به تازگی مطرح شده که کار ارزشمندی است و باید خود داستان‌نویسان و فعالان این حوزه پیشنهادات خود را مطرح کنند تا ما هم اقدام کنیم، البته بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان ارتباطات خوب با نویسندگان دارد از نظر ما این کار مثبت و خوب است و از آن استقبال می‌کنیم البته باید توجه ویژه‌ای به داستان داشته‌ایم چرا که در قالب جایزه جلال آل‌احمد و پروین اعتصامی بخش ویژه‌ای اختصاص به ادبیات دارد اما آن جوایز نیز منافاتی با آغاز به کار جشنواره داستان فجر ندارد.

 

حسینی در این مراسم در پاسخ به سئوالی درباره انتخاب شاعر برتر نیز عنوان کرد: قطعا انتشار آثار در اولویت‌های ما قرار دارد از این رو امسال دشواری‌هایی را شاهد بودیم این موضوع روی سایر بخش‌ها نیز تأثیر گذار بود اما آنچه درباره جشنواره فجر وعده داده‌ایم عملیاتی خواهد شد مگر اینکه خود دوستان پیگیری نکنند اما بحث انتخاب شاعر برتر تنها مربوط به افرادی بوده که در قید حیات هستند.

 

محمد علی بهمنی نیز در این جشنواره به ارایه سخنانی درباره ملاک داوری های جشنواره پرداخت و گفت: ملاک‌های داوری عبارتند از شناخت و رعایت موسیقی‌های شعر، هندسه و ساختار شعر، تازگی مضمون و تناسب آن با فرم و محتوا و توجه و بهره‌مندی از سه عنصر خیال، حافظه و اندیشه؛ شخصاً باور دارم وقتی از شعر صحبت می‌کنیم نمی‌توان جدا از شاخص های فوق شعر خوب را ارزیابی کرد. 

 

گفتنی است در پایان این نشست پوستر هفتمین جشنواره بین المللی شعر فجر، طرح صادق جمالی رونمایی شد.


پایان پیام/

کد خبر 224245

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha