سالانه 900 بیمار مبتلا به سرطان در قزوین شناسایی می شوند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین گفت: براساس آخرین آمارها به طور متوسط سالانه حدود 900 نفر بیمار مبتلا به سرطان در قزوین شناسایی می شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید سعید اسکویی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین ظهر امروز(15 بهمن) در نشست خبری بیان کرد: از هشتم تا پانزدهم بهمن ماه به نام هفته ملی مبارزه با بیماری سرطان نامگذاری شده است.
 

وی ادامه داد: شاید تصور شود که سرطان یک بیماری بسیار سخت و همراه با درد و رنج است، ولی با پیشرفت هایی که امروز صورت گرفته است، می توان کاری کرد که افراد به سرطان مبتلا نشوند و اگر سرطان نیز مبتلا شدند، این بیماری به سرعت تشخیص و حتی در بسیاری موارد درمان شود.
 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین اضافه کرد: براساس آخرین آمارها به طور متوسط سالانه حدود 900 نفر بیمار مبتلا به سرطان در قزوین شناسایی می شوند که بررسی های صورت گرفته حاکی از این است که در سال 89، 936 بیمار مبتلا به سرطان در استان قزوین داشته ایم که از این تعداد 402 نفر خانم و 561 نفر آقا هستند.
 

وی عنوان کرد: در میان انواع سرطان ها شایع ترین سرطان ها شامل سرطان پوست٬ معده٬ سینه٬ کلروکتال (روده بزرگ و دستگاه گوارش)٬ پروستات٬ مری٬ مثانه و غیره می شوند که در این میان میزان سرطان در آقایان و خانم ها متفاوت است.
 

اسکویی افزود: در خانم ها سرطان پوست٬ سینه٬ کلروکتال٬ معده٬ مری٬ تخمدان٬ دستگاه خون ساز و تیروئید و در آقایان سرطان پوست٬ معده٬ پروستات٬ کلروکتال٬ مثانه٬ معده٬ مری و خون ساز شایع ترین نوع سرطان است.
 

وی اعلام کرد: در حال حاضر ابتلا به بیماری سرطان در حال افزایش است که بخشی از این افزایش مربوط به شناسایی علت فوت افراد است چراکه پیش از این علت فوت برخی افراد مشخص نبود ولی در حال حاضر با دستگاه های پیشرفته موجود در استان می توان این تشخیص را انجام داد به طوری که در استان قزوین دستگاه ماموگرافی دیجیتال موجود است که سرطان های بسیار کوچک را نیز می توان پیش بینی کرد.
 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین اعلام کرد: موضوع دیگری که منجر به رشد بیماری های سرطانی شده است٬ کاهش مرگ و میر در اثر سایر بیماری ها است در حقیقت مرگ بر اثر بیماری قلبی و عروقی، تصادفات و سوانح در استان قزوین کاهش پیدا کرده است که این امر منجر به افزایش سهم سرطان در مرگ و میر استان شده است.
 

وی یادآور شد: شیوه زندگی مردم، نوع تغذیه و چاقی در بروز سرطان موثر است و می تواند از عوامل ابتلا به سرطان به حساب آید.
 

اسکویی خاطرنشان کرد: در حال حاضر امید به زندگی در استان قزوین افزایش یافته است به طوری که از سال 1357 تاکنون سن امید به زندگی از 57 سال به 74 سال در خانم ها و 72 سال در آقایان رسیده است.
 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان قزوین با اشاره به عوامل موثر در جلوگیری از بروز سرطان اظهار کرد: وضعیت تغذیه در ابتلا به بیماری های سرطان نقش زیادی دارد به طوری که 30 درصد از سرطان ها با تغذیه افراد مرتبط است و یکی از دلایل ایجاد سرطان، آزاد شدن الکترون و رادیکال های آزاد در نتیجه سوخت و ساز مواد زائد است که این امر می تواند به غشاء سلول ها آسیب برساند و در نهایت سلول را سرطانی کند.
 

وی تصریح کرد: تغذیه همچون عامل ژنتیک٬ نوع زندگی٬ چاقی٬ ارث٬ عدم رعایت بهداشت٬ کم تحرکی وغیره از دیگر عواملی هستند که در بروز بیماری سرطان در افراد موثر هستند که در حوزه تغذیه توصیه ما این است روزانه هر فرد حداقل 450 گرم میوه مصرف کند البته مصرف میوه باید به صورت میوه خام باشد به این معنا که مصرف آب میوه نمی تواند جایگزینی برای خود میوه باشد.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 224241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha