به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفتمین جشنواره بینالمللی شعر فجر که امروز یکشنبه 15 بهمن در ساختمان شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: شعر نیاز به حمایت جدی دارد بنابراین باید در هیاهوی جشنوارههای مختلف به شعر که ثروت اصیل ماست توجه بیشتری صورت گیرد.
وی ادامه داد: در داوریهای امسال محمدعلی بهمنی به عنوان رییس شورای علمی داوری جشنواره انتخاب شده است و در روز سهشنبه 17 بهمن جشنواره به صورت رسمی در خارک آغاز به کار میکند.
وی ادامه داد: بعد از آن ما در کشور محافل شعری مختلفی خواهیم داشت و جزیره خارک به عنوان مکان افتتاحیه جشنواره از این رو انتخاب شده است که در طول جنگ تحمیلی نقش تعیینکنندهای داشته است.
سیدمحمد حسینی در ادامه عنوان کرد: همچنین برنامههایی در جزیره قشم و ابوموسی و در هفت استان گلستان، قزوین، اردبیل، کرمان، همدان، خراسان رضوی برگزار میشود که این هفت استان به طور کلی کل کشور را پوشش میدهند.
وی درباره اهداف برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: حمایت از گونههای شعری و مضامین ادبی، شناسایی جوانان، تعامل ادیبان، شناسایی شاعران پارسیگوی جهان و انجمنهای ادبی شعری فعال در کشور از اهداف مورد توجه است.
عالیترین مقام مسئول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حضور پیشکسوتان در این جشنواره چشمگیر است، عنوان کرد: امسال جشنواره به هفتمین منزل خود رسیده است و قرار است که به این مناسبت برنامهها طوری طراحی شود تا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه امسال جشنواره دارای بخش ویژه پیامبر اعظم میباشد، اضافه کرد: نمایشگاهی نیز با همین موضوع دایر است که به پیامبر اعظم (ص) اختصاص داده است و به همت شاعران آثاری در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است. امسال همچنین فرصت شعرخوانی با هماهنگی دانشگاهها افزوده شده و از طرفی نیز ما در روز جمعه 6 بهمن نیز در تهران و دیگر شهرستانها مراسم شعرخوانی داشتیم.
وزیر ارشاد اظهار کرد: همچنین در هر استانی که جشنواره در آن برگزار میشود قرار است در هفت مدرسه برنامههای شعرخوانی متعددی به مناسبت هفتمین دوره جشنواره گذاشته شود، از طرف دیگر برنامههایی طراحی شده است که از افراد پیشکسوت تقدیر میشود.
سیدمحمد حسینی خاطرنشان کرد: کتابهایی در جشنواره شعر فجر بررسی شده که مربوط به دو سال اخیر است و یکی دیگر از کارهایی که به تأثیرگذاری جشنواره میافزاید انتخاب شاعر مردمی است که با این شاعر در اختیار گذاشتن پرسشنامههایی در اختیار افراد مختلف در جشنواره معرفی خواهد شد و البته دیدگاهها و نظرات مردم در این معرفی دخالت مستقیم دارد.
وی با بیان اینکه کتاب جشنواره نیز آماده و منتشر میشود، تأکید کرد: در معرفی شاعران صاحبنام این کتاب بسیار مؤثر است، از طرفی دیگر نیز در جشنواره فعالیتهای جانبی شامل عکس شاعران، دستخط شاعران، زندگینامه شاعران در نمایشگاه شعر به معرض دید عموم گذاشته میشود.
تجلیل از خلیل عمرانی و شاهرخ عمرانی
وزیر فرهنگ در ادامه سخنان خود یادآور شد: در مراسم افتتاحیه از مرحوم خلیل عمرانی و شاهرخ اورامی به عنوان شاعران انقلاب نیز تجلیل خواهد شد.
وی به انتخاب داوران مناسب برای جشنواره اشاره کرد و گفت: انتخاب داوران امسال متفاوتتر از سالهای گذشته صورت گرفته است و ما از داوران زبده که مقبولیت کافی داشته باشند برای داوری در این جشنواره استفاده کردهایم.
وی از ارسال 2037 اثر به دبیرخانه جشنواره خبر داد و گفت: این تعداد آثار در مقایسه با سال گذشته که حدود 1451 شاعر بودند رشد مناسبی بوده است. همچنین شرکتکنندگان زن جشنواره نیز به 5/39 افزایش یافته است.
وزیر ارشاد از تقاضای 27 کشور برای حضور در جشنواره شعر خبر داد و گفت: از این تعداد تنها 15 کشور پذیرفته شدهاند که کارتهای آنها نیز ارسال شده است.
وی گفت: امسال اهتمام ویژهای به بحث زبان و ادبیات فارسی صورت گرفته و به خاطر اهمیت این موضوع هفتهای نبوده است که یک برنامه شعری نداشته باشیم و امیدواریم این حرکت همچنان تداوم داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما