اعزام  بانوان حوزوی به عمره همچنان در هاله ای از ابهام!

امسال با توجه به تغییر میزان سهمیه ها و تقلیل بیش از حد آن به 600 نفر، امکان اعزام متمرکز بانوان حوزوی عمره گزار وجود ندارد .نحوه اعزام ها نیز با توجه به عدم گفتگو و هماهنگی از سوی سازمان حج همچنان مبهم است.

حجت الاسلام محمدتقی قندی، معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران کشور و عضو ستاد عمره حوزویان در رابطه با وضعیت عمره مفرده بانوان حوزوی در سال جاری به خبرنگار شبستان گفت: مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران کشور و ستاد عمره بانوان حوزوی انتظار دارد که هر سال نسبت به سال پیش در برنامه اعزام متمرکز بانوان حوزوی، شاهد رشدفرهنگی و تاثیرگذاری معنوی بیشتر بر عمره گزاران باشد که متاسفانه این موضوع امسال محقق نشد.

وی افزود: سال گذشته با توجه به میزان سهمیه اختصاص یافته به حوزه های علمیه، امکان اعزام بانوان حوزوی به صورت متمرکز و با اهداف ارزشمند مشخص و از پیش تعیین شده وجود داشت و در همین راستا دستیابی به رشد معنوی و بارآموزشی بیشتر همراه با دستاوردهای عظیم فرهنگی به جهت زمینه سازی برای عمره گزاران و ایجاد آمادگی برای این سفر معنوی هم پیش از سفر و هم پس از آن، پیش بینی می شد. اما در سال جاری با توجه به تغییر میزان سهمیه ها و تقلیل بیش از حد آن به 600 نفر، امکان اعزام متمرکز عمره گزاران فراهم نیست.

امکان اعزام طلاب و بانوان حوزوی به شکل متمرکز وجود ندارد

حجت الاسلام قندی با اشاره عدم همکاری و هماهنگی از سوی سازمان حج و زیارت کشور در خصوص اعزام بانوان حوزوی به عمره تصریح کرد: عدم همکاری سازمان حج و فراهم نکردن امکان گفتگو و تبادل نظر در رابطه با بررسی نحوه اعزام کاروانهای حوزوی از سویی و پراکندگی مدارس و مراکز آموزش عالی حوزوی در نقاط مختلف کشور از سوی دیگر موجب شد که امسال امکان اعزام طلاب و بانوان حوزوی به شکل متمرکز و در قالب کاروانهای خاص حوزوی برای ما وجود نداشته باشد.

عضو ستاد عمره حوزویان یادآور شد: امسال احتمالا تنها 2 کاروان به شکل اختصاصی برای طلبه های خواهر درنظر گرفته می شود و سهمیه سایر متقاضیان که برای عمره ثبت نام کرده و در مراسم قرعه کشی اسامی آنها اعلام شده بود، در اختیار خودشان قرار می گیرد تا با مراجعه به کاروانها ثبت نام کرده و به عمره مشرف شوند.

 معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور با بیان این که نحوه اعزام ها با توجه به عدم گفتگو و هماهنگی از سوی سازمان حج همچنان مبهم است گفت: پیش بینی ما آنست که اعزام 2 کاروان بانوان حوزوی از ایستگاه پروازی تهران انجام شود اما با توجه به وجود ابهام در موضوع و این که آیا سازمان حج، پروازی را به این دو کاروان اختصاص می دهد یا نه و اساسا این که آیا اعزام این افراد از قم خواهد بود یا تهران، نحوه اعزام خواهران همچنان مبهم است.

برترین ها و نخبگان حوزه در اولویت هستند
حجت الاسلام قندی افزود: ستاد عمره طلاب موظف است به گونه ای عمل کند که تعهدات مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در رابطه با اعزام عمره گزاران عملی شود به همین جهت در سال جاری تعداد کاروانهای اختصاصی طلاب را تقلیل داده ضمن این که تعداد عمره گزاران نیز تقلیل جدی داشته است.
وی خاطرنشان کرد: افراد 2 کاروان اعزامی با توجه به محدودیت های سنی برای اعزام بانوان در صورتی که سنی بالای 45 سال داشته باشند به تنهایی و اگر کمتر از 45 سال داشته باشند به همراه همسران خود اعزام می شوند. بخشی نیز مطابق با قوانین سازمان حج همراه با فرزند پسر خود اعزام خواهند شد.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خواهران در توضیح نوع اولویت بندی در اختصاص سهمیه به طلاب گفت: هر ساله بخشی از سهمیه عمره طلاب به برترین ها و فعالان حوزه از اساتید و طلاب اختصاص پیدا می کرد که در سال جاری نیز با اولویت بندی که برای اعطای سهمیه ها وجود دارد، برترین ها و نخبگان حوزه در اولویت های اول هستند. 
 کاروان بانوان حوزوی اردیهشت ماه به این سفر معنوی اعزام می شود
حجت الاسلام قندی افزود: بانوان حوزوی در سالهای گذشته با توجه به پشتیبانی سازمان حج برای اعطای تسهیلات و همکاری بانک ها، از این تسهیلات بهره مند می شدند اما امسال هنوز امکان استفاده از این تسهیلات فراهم نشده و مرکز مدیریت تلاش می کند تا از طریق رایزنی با دیگر مجموعه ها این موضوع را پیگیری کند اما تاکنون در رابطه با اعطای تسهیلات بانکی یا دریافت کمک هزینه، قولی به عمره گزاران داداه نشده است.

وی زمان اعزام کاروان های متمرکز طلاب را نیمه دوم اردیبهشت ماه سال 92 اعلام کرد و گفت: افرادی که قرار است به صورت آزاد و با کاروانهای عمومی به عمره مشرف شوند، برای آنها معرفی نامه صادر می شود و هر زمان که مایل باشند به کاروانها مراجعه کرده و ثبت نام می کنند. اما دو کاروان متمرکز ما در نیمه دوم اردیهشت از 14 تا 18 این ماه به این سفر معنوی اعزام خواهند شد.

هیچ یک از توافقات از سوی سازمان حج عملی نشد

حجت الاسلام قندی در رابطه با پیگیری این موضوع از سازمان حج و اقدامات انجام شده از سوی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران کشور تصریح کرد:ما پیش از فرا رسیدن ایام عمره، تلاش کردیم که پیگیر این موضوع با سازمان حج باشیم اما متاسفانه هیچ شرایط سازمانی مناسبی برای این هماهنگی وجود نداشت و از طرف سازمان نیز هیچ همکاری انجام نشد. البته در جلسه ای که میان مسئولان سازمان و ستاد عمره طلاب برگزار شد، توافقاتی صورت گرفت اما هیچ یک از این توافقات از سوی سازمان حج عملی نشد و پس از آن نیز هیچ گونه همکاری برای مذاکره صورت نگرفت.

معاون فرهنگی حوزه علیمه خواهران با اشاره به این که دو سال پیش از طرف شخص رییس جمهور، تعداد قابل ملاحظه ای به سهمیه دانشجویان در عمره افزوده شد، تصریح کرد: این افزایش سهمیه بیانگر آنست که این اعزام ها، آثار و برکات فرهنگی مثبتی به دنبال داشته است. بنابراین توقع آن بود که اگر قرار است تغییری در عمره حوزویان نسبت به سالهای گذشته صورت گیرد، حداقل با مسئولان حوزه نیز مذاکره شده و وضعیت و شرایط سابق و شرایط جدید مورد بررسی قرار می گرفت. چرا که اعزام طلاب در سالهای گذشته، زیر نظر رییس سازمان و با نظارت و اشراف نماینده ولی فقیه در سازمان حج انجام می شد و برنامه ای کارشناسی شده و با اهداف معین و مشخص بود.

وی افزود: موضوع اصل اعطای سهمیه و برنامه های موجود در این زمینه باید بررسی می شد اما برای نفی این کار اساسا هیچگونه گفتگویی حداقل با مرکز مدیریت حوزه خواهران انجام نشد. البته سازمان حج، نسبت به دانشگاه و عمره دانشجویی، بخشی از تعهدات خود را عملی کرد یعنی با توجه به شرایط حاکم و تقلیل کل اعزامها، نهایتا در سهمیه دانشگاه ها نیز تقلیل ایجاد شد، اما در خصوص حوزه ها این اتفاق نیفتاد.
پایان پیام/
 

کد خبر 224201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha