به گزارش خبرنگار شبستان، نسرین سلطان خواه در نشست خبری صبح امروز گفت: پنجمین جشنواره بین المللی نوآوری و شکوفایی فجر انقلاب اسلامی همراه با نمایشگاه بزرگ تجاری سازی اختراعات و نوآوریها فردا در محل مصلی برگزار می شود.
وی گفت: یکی از برنامه های علمی و فناوری ستاد دهه فجر در راستای تجاری سازی اختراعات و نوآوری هاست و یکی از ویژگی هایی که ان را متمایز می نماید پرداختن به بخشی از جریان نوآوری است که پیش از این به آن توجهی نشده بود.
سلطانخواه جشنواره های کشور را عمدتاً حول محور علمی و فناوری و مراکز علمی و تخصصی دانست و گفت: باید بدانیم اختراع و نوآوری موضوعی است که گستره عظیمی از مخاطبین را پوشش می دهد و محور بنیادین آن اختراع و نوآوری است. این جشنواره به بخش های مختلف پرورش یک ایده تا اختراع می پردازد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: ارایه مدال و معرفی برترین ها پایان کار جشنواره ما نیست بلکه هدف اصلی ما توسعه استعداد ملی برای رسیدن به اقتصاد پیشرو و طی مسیر خلاقیت نوآوری به سمت اقتصاد استعدادمحور است که برای آن باید به خلق ایده های جدید و نوآوری توجه شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان اختراع و نوآوری را تجلی خلاقیت و ابداع دانست و گفت: قبلاً به اختراعات در حد ثبت آنها در اداره مالکیت صنعتی توجه می شد اما برنامه ای برای طی مسیر تجاری سازی و رسیدن به محصول وجود نداشت و ما برای اینکه مخترعان را در این زمینه هدایت کنیم از همه سازمان ها برای حمایت از مخترعین پیشقدم تر بودیم.
وی در ادامه از سامانه ثبت اطلاعات مخترعین خبر داد و گفت: در این سامانه براساس سه نکته تکراری نبودن اختراع، علمی بودن آن و داشتن قابلیت تولید از مخترعین ثبت نام می شود و در رده های مختلف سطوح 1 تا 3 به آنها تسهیلات پرداخت می شود.
سلطانخواه درباره نحوه پرداخت این تسهیلات گفت: به اختراعات سطح 3 که در واقع ورود مخترعین به جرگه استفاده کنندگان از تسهیلات بنیاد است و به تازگی اختراعشان را ارایه داده اند از 1 تا 5 میلیون تومان برای تکمیل طرح ارایه می شود؛ اختراعات سطح 2 اختراعاتی هستند که تجاری سازی شده اند و مخترعی که بتواند 2 اختراع خود را تجاری سازی کند تا 20 میلیون تومان وام دریافت می کند مخترعین سطح 1 نیز کسانی هستند که اختراعات در سطح بین المللی ثبت و تجاری سازی شده است که 30 میلیون وام دریافت می کنند.
وی بابیان اینکه بنیاد ملی نخبگان با راه اندازی جشنواره های استانی، گستره حضور برای همگان را فراهم کرده و فرصت برای ارایه دستاوردها و اختراعات تمام نخبگان کشوری فراهم آورده است، گفت: تاکنون از طریق سامانه و جشنواره استانی و ملی نوآوری و شکوفایی نزدیک به 10 هزار اختراع داوری شده اند و 190 اختراع مورد تایید قرار گرفته اند که از تسهیلات اولیه بنیاد بهره مند گشته اند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از بخش اختراعات تجاری شده در پنجمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و شکوفایی خبر داد و گفت: این بخش برای کسانی است که تسهیلات بنیاد را دریافت کرده و قرار است با تجاری سازی محصول به بازار راه یابند ما نیز برای ساده تر کردن مسیر آنها دالان تسهیل کنندگان را در نمایشگاه برگزار کرده ایم که در آن کارگزاران مشاوران حقوقی سرمایه گذاران خصوصی و دولتی حضور دارند.
سلطانخواه با اشاره به اینکه در سال 90 تنها در مدت 4 روز نمایشگاه 4 میلیارد تومان قرارداد مشارکت یا حق خرید اختراع منعقد شده گفت: این برنامه در تمام مدت سال ادامه دارد و کسانی که نیاز به اختراعات این مخترعین دارند یا مخترعینی که می خواهند آثارشان را ارایه دهند می توانند از این امکان در بنیاد استفاده کنند.
وی افزود: تاکنون 33 میلیارد تومان قرارداد در مدت 5 سال نمایشگاه منعقد شده است.
وی در ادامه از ابلاغ آیین نامه حمایت از شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: طی 2 ماه گذشته و پس از ابلاغ آیین نامه حمایت از شرکت های دانش بنیان کارگروه تشخیص با حضور نمایندگان صندوق شکوفایی و نوآوری نمایندگان وزارتخانه های بهداشت، علوم تحقیقات و فناوری، دفاع، صنعت تجارت و معدن به همراه معاونت علمی تشکیل شده و تاکنون 7 جلسه برگزار کرده است و برای هماهنگی بین دستگاه های عضو تلاش هایی صورت گرفته که به زودی نهایی شدن معیارها فراخوان عمومی آن اعلام خواهد شد.
وی در پایان گفت: آنچه در جشنواره ارایه می کنیم عصاره تلاش یکساله بنیاد ملی نخبگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مخترعین است.
پایان پیام/
نظر شما