پنجمین جشنواره تجسمی فجر رسما در موزه هنرهای معاصر آغاز شد

پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با رونمایی از کتاب چهارمین دوره جشنواره تجسمی فجر و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد شامگاه شنبه 14 بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز به کار ‌کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم آغاز به کار پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر باحضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید شاه آبادی، معاون امور هنری  و جمعی از مسوولان فرهنگی و هنری و هنرمندان کشور در سینما تک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

 

 

 هنرهای تجسمی همانند فیلم و تئاتر نیازمند اهتمام ویژه هستند

 

 

سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر به مرحله رشد و پویایی رسیده است، گفت: این جشنواره جریان و حرکت هنرهای تجسمی کشور را رقم می‌زند و به آن سمت و سو می‌دهد. خوشبختانه امسال تلاشها و زحمات خوبی درجهت هرچه باشکوهتر برگزار شدن این جشنواره بعمل آمده است.

 

وی حضور چشمگیر اهالی هنر و هنرمندان به همراه ارسال تعداد بی نظیر آثار در زمینه های مختلف تجسمی به این جشنواره در بخش های داخلی و بین المللی را نشان اقبال خوب این رویداد هنری در کشور دانست که سال به سال شاهد رشد و پویایی در آن هستیم.

 

حسینی تاکید کرد: همانطور که به هنر سینما، تئاتر و موسیقی اهمیت داده می شود باید به هنرهای تجسمی نیز اهتمام ویژه ای شود.

 

به گفته وی اگر سینما از غرب آمده، افتخار ایرانیان این است که از چند هزار سال پیش با هنرهای مختلف به ویژه تجسمی آشنا بوده و هنرمندان فراوان و صاحب نامی را در تاریخ این هنر داشته است که همگان به آنها افتخار می کنند.

 

حسینی اضافه کرد: هنرهای تجسمی هنر اصیل ایرانیان است که هنرمندان این مرز و بوم همواره با آن عجین بوده اند و آثار متنوع، چشمگیر و قابل توجه ای را نیز به جامعه ارائه کرده اند.

 

عضو کابینه دولت دهم به بخش های مختلف و متنوع این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر اشاره و حضور هنرمندان از 54 کشورجهان در این جشنواره را نشانگر اقبال این رویداد مهم هنری در عرصه بین المللی عنوان کرد.

 

حسینی در ادامه با تاکید بر تمایز جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با دوسالانه‌ها گفت: روند و جریان هنر دنیا و دستاوردهای روز هنری و جایگاه هنرمندان ما در این جریان جهانی می‌تواند در بی ینال های هنری ارائه شود، اما جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر باید متناسب با انقلاب اسلامی باشد و به جریان هنرهای تجسمی جهت بدهد.

 

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه سخنان خود به بخش های خوشنویسی آیات قرآن، احادیث، وحی، اشعار و ادبیات فارسی و عربی، موضوع عدالت، موضوع پیامبر اعظم و نمایشگاه جانبی با موضوع پیامبر (ص) اشاره و بر ارائه موضوعات مرتبط با مفاهیم و ارزشهای انقلاب اسلامی و تولید و ارائه آثار جدید در این موضوعات تاکید کرد.

 

حسینی همچنین به برپایی نمایشگاه اعظم (ص) در حاشیه این جشنواره اشاره و آنرا کار ارزشمندی دانست که برای همگان ملموس و قابل درک است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به توهین و جسارت به ساحت نبی اکرم(ص) از سوی آمریکا، غرب و رژیم صهیونیستی با استفاده از ابزار هنری اشاره و از هنرمندان خواست با استفاده از ابزار هنر چهره نورانی، معارف و آموزه های اسلامی، جایگاه و شخصیت پیامبر رحمت (ص) را به جهانیان معرفی و تبیین کنند.
 

 جشنواره هنرهی تجسمی  برای هنرمندان مسلمان می تواند الگو ایجاد کند

 

اصغر امیرنیا سرپرست دفتر امور تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  با بیان اینکه جشنواره تجسمی امسال پدیده‌ای برای ترویج هنرهای ایرانی - اسلامی است، گفت: این جشنواره می تواند برای هنرمند ایرانی مسلمان الگویی خاص ایجاد کند. موضوعی شدن جشنواره باعث شده که این جشنواره با دوسالانه ها فرق کند و جشنواره تجسمی فجر که به واقع جشنواره جشنواره‌هاست تفاوتش با سایر برنامه‌ها همین جا هویدا می شود.

 

به گفته سرپرست دفتر امور تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  پیامبر اعظم نوری بر این جشنواره تابانده‌اند و هنرمندان برای برکت گرفتن از این نور باید در جشنواره‌ای شرکت کنند که در پاسخ به معاندان اسلام جایگاهی ویژه دارد.
 

نفوذ جشنواره و هنرهای تجسمی به اقصی نقاط کشور


سید عباس میرهاشمی، دبیر کل پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر نیز در این مراسم با تقدیر از محمود شالویی که از نخستین دوره برگزاری جشنوره هنرهای تجسمی در استمرار این حرکت فرهنگی تلاش کرده است،اظهار داشت: پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در 9 رشته عملی نقاشی، عکس، پوستر، نگارگری، سفال و سرامیک، مجسمه سازی، کاریکاتور، تصویرسازی، خوشنویسی و دو رشته مکمل یعنی مقالات و فیلم مستند هنرهای تجسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

 

وی افزود: در رشته عملی بیش از 11 هزار و 500 اثر به دبیرخانه رسید و در رشته های مکمل یعنی مقالات و فیلم های مستند تجسمی بیش از 160 اثر دریافت شد که فیلم های مستند و مقالات در دست بررسی و ارزیابی است که جدول نشر و پخش آنها به اطلاع خواهد رسید.

 

میرهاشمی خاطر نشان کرد: در رشته‌های عملی پس از بررسی و انتخاب آثار 663 اثر به بخش رقابتی راه پیدا کردند. آثار راه یافته به بخش رقابتی رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه‌سازی، تصویرسازی و کاریکاتور پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در موزه امام علی (ع) و نمایشگاه آثار رقابتی رشته‌های عکاسی، پوستر و سفال و سرامیک در فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.

 

وی بیان کرد: بخش ویژه این دوره از جشنواره به موضوع پیامبر اعظم (ص) اختصاص دارد و دراین بخش 125 اثر سفارشی از فعالان و پیشکسوتان رشته های مختلف به نمایش درآمده که به یقین این آثار اندوخته ای بزرگ برای گنجینه های هنری کشور است.

 

به گفته میر هاشمی بخش ویژه در گالری های چندگانه موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درآمده است و گالری شماره 2 موزه هنرهای معاصر به منظور نکوداشت استاد محمود جوادی پور که طی دوره های گذشته عضو گروه داوری بودند و ریاست افتخاری جشنواره را بر عهده داشتند به گزیده ای از آثار این هنرمند اختصاص یافته است.

وی به تفاوت این دوره با دوره های قبلی جشنواره تجسمی فجر اشاره کرد و گفت: بررسی و تحلیل آمار جشنواره طی این دوره مشخص می کند که بیشترین آثار از سوی هنرمندان دارای تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد به دبیرخانه ارسال شده است و آثار رسیده به دبیرخانه دوره اول جشنواره فجر 65 درصد از سوی هنرمندان پایتخت و 35 درصد از هنرمندان دیگر استان ها بوده است در حالی که در دوره پنجم 65 درصد آثار از هنرمندان استان ها و 35درصد از هنرمندان تهران بوده است که این بیانگر گسترش و نفوذ جشنواره و هنرهای تجسمی در اقصی نقاط کشور است.
 

در این مراسم همچنین نماهنگی از زندگی و فعالیت‌های زنده یاد محمود جوادی‌پور و فعالیت‌های چهار دوره پیشین این جشنواره برای حاضران پخش شد و سپس کتاب جشنواره چهارم با حضور حسینی ‌، شاه آبادی‌، شالویٍی،‌ میرهاشمی،‌ محمدعلی رجبی‌ و امیرنیا رونمایی شد.

 

پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر 14 بهمن تا 12 اسفند ماه در تهران و 11 استان برگزار می شود.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 224019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha