به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، نشست مشترک مسئولان گردشگری و نیز متولیان سفرهای زیارتی استان خراسان شمالی و دستگاه ها و اتحادیه های ذی ربط با نمایندگانی از موسسات و شرکت های گردشگری و اتحادیه صنفی مربوطه در کابل مرکز حکومت افغانستان، امروز (14 بهمن) در محل تالار عمارت مفخم بجنورد برگزار شد.
مهدی عسگر زاده، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در این جلسه با عنوان اینکه در جلسه مشترک که با حضور سفیر افغانستان در ایران با رییس سازمان گردشگری کشور و نیز معاون رئیس جمهور در 25 دی ماه 91 درتهران با هدف افزایش جذب هر چه بیشتر گردشگر برگزار شد، گفت: زمینه سازی برای گردشگران و زائران افغانی به عتبات عالیات از طریق استان هایی مانند خراسان شمالی و ایجاد تعامل بین دو کشور مطرح شد و به عنوان یک مصوبه در تحقق سهمیه گردشگر این استان مورد تصویب قرار گرفت.
وی سهمیه جذب گردشگر استان برای سال 91 را 40 هزار و 434 نفر عنوان کرد و گفت: در تعامل با کشور های همسایه به ویژه کشورهای مسلمان به عنوان رویکردی مهم مورد توجه قرار گرفت.
وی با عنوان اینکه استان خراسان شمالی استانی مهمان نواز است اما در بحث گردشگری غریب است، خبر داد: در صددیم تا انجمن صنفی دفتر سیاحتی در استان سفعال شود و با برگزاری چنین جلسات و نشست هایی در جذب توریست و وافزایش سطح این حوزه گام برداریم.
جواد شاد، مدیرکل حج و زیارت خراسان شمالی در این جلسه در خصوص ایجاد زمینه های ارتباطی و روادیدی با شرکت ها و موسسات سیاحتی و زیارتی کشور افغانستان و اعزام زائر به عتبات عالیات از طریق خاک این استان اعلام آمادگی کرد.
وی برای ارتقاء این امر از آموزش کارگزاران و نیز راه اندازی سامانه جذب توریست در این استان خبر داد. و از نمایندگان کشور افغانستان حاضر دراین جلسه خواست تا اطلاعات گردشگران و فعالیت هایی که قصد انجام آن را دارند را به صورت مکتوب ارئه کنند تا ضمن تعامل ئو رسیدگی بیشتردر این سامانه ثبت شود.
میرزا علی ترابی، رئیس اتحادیه توریسم کابل نیز در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه مشترک، استان خراسان شمالی و مرکز این استان را به دلیل بین المللی شدن فرودگاه آن برای سفرهای زیارتی به خصوص به عتبات عالیات مورد توجه قرار داد و با بروز کمترین مشکل دانست.
وی توسعه فرهنگی و هم چنین گردشگری را هدف اصلی این اقدام عنوان کرد و خواست تا دست اندرکاران و مسئولان ایرانی در این بخش به ویژه دراین استان تسهیلات ویژه ای در اختیار گردشگران و زائران افغانی قائل شوند.
وی یکی از مشکلات در این بخش را برخورد ناشایست با زائران افغانی و صدور در مدت زمان طولانی و یا عدم صدور موافقتنامه امنیتی از سوی کشور عراق عنوان کرد و خواست تا این مهم نیز در این رابطه مورد توجه قرار گیرد.
علی اصغر حکیمی، دیگر نماینده افغانی و عضو هیئت رییسه اتحادیه توریسم کابل نیز در این جلسه از فعالیت 700 موسسه و شرکت گردشگری اهل تسنن و 120 شرکت گردشگری و زیارتی تشیع در این کشور خبر داد و این جلسه و این اتفاق را باعث جذب گردشگر به ایران و معرفی اقصی نقاط ایران اسلامی به زائران و گردشگران افغانی نیز برشمرد.
وی زمینه آموزش تورهای زیارتی و سیاحتی برای معرفی جاذبه های گردشگری ایران و معرفی به زائران و سیاحتگران افغانی را خواستار شد و افزود: خیلی از کسانی که از افغانستان پیش از این و از طریق ایران به عتبات نائل شدند، در واقع کور آمدند و کور رفتند که لازم است بارایزنی های فرهنگی این موارد بیشتر معرفی شود.
نماینده فرودگاه بین المللی بجنورد نیز در این جلسه برای پروازهای برون مرزی و انتقال زائران افغانی به عتبات عالیات اعلام آمادگی کرد و این مهم را منوط به مجوز داشتن و قانونی بودن شرکت مربوطه دانست.
پایان پیام/
نظر شما