به گزارش خبرنگار شبستان، صبح امروز حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی شاهرودی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله محلاتی و روز روحانیت و دفاع مقدس با حضور در یک نشست خبری ضمن رونمایی از تولیدات فرهنگی این نمایندگی به سوالات خبرنگاران هم پاسخ گفت.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید محلاتی و جمعی از نخبگان همراه ایشان که در اول اسفند 64 در حمله هواپیماهای دشمن عراقی به هواپیمای حامل آنها به شهادت رسیدند گفت: سپاه پاسداران یکی از مهمترین و حساسترین نهادهای انقلاب بوده که دارای یک تفاوت ماهوی با دیگر نیروهای مسلح موجود در کشور دارد فلسفه وجودی و تشکیل سایر نیروهای مسلح در کشور حفظ تمامیت ارضی کشور در مقابل تجاوزها و تعرضات خارجی و برقراری نظم و امنیت در کشور است اما تفاوت ماهوی سپاه علاوه بر آن وظایف در دو وظیفه پاسداری از انقلاب و دستاوردهای آن نهفته است.
حجت الاسلام سعیدی با بیان اینکه به خاطر همین تفاوت ماهوی بود که از همان ابتدا حضرت امام (ره) تصمیم گرفتند یک نماینده ویژه در این سازمان داشته باشند افزود: این موضوع برایند خاصی را طی کرد به گونه ای که شهید محلاتی با دو دوره تصدی مسئولیت نمایندگی مقام معظم رهبری از همان دوران شکل گیری سپاه و نیز شکل گیری حوزه نمایندگی ولی فقیه در آن به عنوان نماینده ایشان بودند .
وی با بیان اینکه ایشان یک شخصیت خستگی ناپذیر قبل از انقلاب بودند گفت: شهید محلاتی همراه فداییان اسلام و در کنار آیت الله کاشانی به مبارزه پرداخت و در انقلاب هم از همراهان امام بود که یک لحظه هم از ایشان جدا نشد.
وی با بیان اینکه آیت الله محلاتی عاشق امام و سپاه بود از رد دعوت تشرف به حج توسط ایشان گفته و افزود: ایشان دعوت برای تشرف به حج نپذیرفتند و حج خود را جبهه ها دانسته و جبهه جنگ را به انجام اعمال حج ترجیح دادند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با بیان اینکه شکل گیری این حوزه مرهون تلاشهای شهید محلاتی بود به تشریح وظایف و عملکردهای این نمایندگی پرداخته و گفت: ایجاد بصیرت در جهت هدایت سیاسی سپاه، تحکیم ولایت مداری، عمق بخشی، افزایش معنویت، گسترش بصیرت در میان پاسداران و خانواده های آنان نقش ویژه و قاطعی داشتند.
وی با بیان اینکه در طول دوران پس از انقلاب نزدیکترین نهاد به مقام معظم رهبری در همه مراحل سپاه بوده است گفت: در همین فتنه اخیر 88 هم چه قبل از وقوع فتنه و چه حین آن و چه پس از آن هوشمندترین ابتکارها را سپاه به خرج داده و با اتخاذ فعالترین نقش و شفاف ترین موضع در کنار رهبری ایستاده است.
حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی با بیان اینکه آنچه که ما از سپاه می بینیم همان چیزی است که قانون برای آن پیش بینی کرده است گفت: چه در جنگ سخت و چه جنگ تحمیلی و چه در جنگ نیمه سخت و آشوبهای محلی و چه در جنگ نرم که امروزه با آن مواجه ایم سپاه به وظایف مسلح خود عمل کرده و با حضور خود به ایفای نقش فعال پرداخته است.
وی در پاسخ به سوالی با این مضمون که ریشه حوادث و فتنه 25 بهمن را در کجا می بینید، گفت: ریشه فتنه را در یک عقبه گذشته می توان دید. فتنه 88 اولین فتنه نبوده و آخرین آن هم نخواهد بود.
وی افزود: ما از ابتدای انقلاب تاکنون چندین فتنه را پشت سر گذاشته ایم که اولین آنها فتنه جریان نهضت آزادی و جبهه ملی در اوایل انقلاب بود فتنه بنی صدر و اطرافیان وی به عنوان فتنه بعدی و بیت منتظری فتنه عصر اصلاح طلبان و فتنه 88 هم همگی به هم ارتباط داشتند که تقریباً کاملترین آنها همین فتنه 88 بود.
وی در توصیف این فتنه گفت: فتنه 88 ترکیبی از حضور سکولارها، سلطنت طلبان و منافقین و ارتجاع عرب بود که به نوعی چپ ترین چپ ها و راست ترین راستها در کنار هم و رویاروی نظام ایستادند.
نماینده ولی فقیه در سپاه افزود: ریشه همه این فتنه ها تبادل گفتمان امام و رهبری در برابر گفتمان های دیگر است.
وی در ادامه با بیان اینکه در یکصد سال اخیر ما با چهار گفتمان روبرو بوده ایم گفت: گفتمان لیبرال غربی به عنوان نخستین آنها که معتقد به غربی شدن از مغز سر تا نوک انگشت پا بود دومین گفتمان لیبرال ملی گرایی بود که نهضت آزادی و جبهه ملی سردمدار آن بوده و در جهان عرب و ترکیه تحت عنوان پان عربیزم و پان ترکیزم و پان ایرانیزم خود را نشان داده است.
حجت الاسلام سعیدی، چپ مارکسیستی را به عنوان سومین گفتمان رودر روی گفتمان دینی دانسته و گفت: بازگشت به اسلام و معنویت که روحانیت و علما نماینده این گفتمان بودند که با کمال تاسف سه گفتمان نخست گفتمان غالب به خصوص در محافل دانشگاهی بوده است.
وی با بیان اینکه تلاش انقلاب و امام بازگشت به دین بود،گفت: بعد از انقلاب تصور بر این بود که این گفتمان ها از عرصه خارج خواهند شد اما با کمال تاسف چنین اتفاقی نیافتاد و ما در مراحل مختلف شاهد رویارویی و بالانس با گفتمان دینی امام و حتی پیش افتادن آنها در سطح مدیریت کلان کشور بودیم.
وی افزود: در حالیکه دفاع از فلسطین ایستادگی در برابر آمریکا و مبارزه با مستکبران از آرمانها و اهداف واقعی ماست اما متاسفانه عده ای به این امور تنها نگاه ابزاری دارند.
نماینده ولی فقیه در سپاه ادامه داد: هم مردم باید گفتمان امام و رهبری را بشناسند و هم در انتخاب مدیران و مسئولان در همه سطوح باید دقت کنند که کسانی را برگزینند که این گفتمان ها را به خوبی بشناسد و به آنها معتقد و عمل کنند.
وی در ادامه و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آینده تحولات منطقه و تاثیر انقلاب اسلامی بر این حوادث را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: یکی از آثار انقلاب بیداری اسلامی بود که این بیداری اسلامی هم برایند متفاوتی را طی کرد به گونه ای که در برخی از کشورها همچون لبنان از همان ابتدای انقلاب شاهد تاثیرگذاری عمیق و سریع و در برخی از کشورها همچون ترکیه و سودان با کمی تاخیر تاثیرات خود را بر جای گذاشت.
وی ادامه داد: امروزه هم آثار بیداری اسلامی را در کشورهای دیگری همچون مصر، لیبی، تونس، بحرین و یمن شاهد هستیم که همگی تحت تاثیر حضرت امام و مقام معظم رهبری و نیز اندیشه های سیدحسن نصرالله هستند.
وی به مصاحبه ای از روزنامه القدس العربی اشاره کرده و گفت: در این مصاحبه که در قهوه خانه های قاهره و در ایام جنگ 33 روزه لبنان با اسراییل انجام شده بود مردم همگی با تمجید از سیدحسن نصرالله معتقد بودند که وی کاری را انجام داد که هیچکدام از رهبران آنها نتوانست انجام دهد.
حجت الاسلام سعیدی ابراز داشت: تاثیر همین تفکر را بر روی جوانان مصری شاهد بودیم به گونه ای که آنها می گفتند اگر یک گروه لبنانی توانست در برابر ارتش پنجم دنیا بایستد و آن را شکست دهد پس چرا ما نتوانیم و با توجه به تاثیرپذیری شدید حزب الله از انقلاب ایران می توانیم انقلاب مصر را هم برگرفته از انقلاب اسلامی ایران بدانیم.
وی همچنین اضافه کرد: خطبه عربی مقام معظم رهبری در میدان التحریر مصر هفت بار از بلندگوها پخش شد و الگویی که آنها دارند دقیقاً الگوی انقلاب اسلامی در ایران است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به فقدان رهبری در این جنبش ها آینده آنها را چگونه ارزیابی می کنید گفت: متاسفانه مشکل این تحولات در دو عنصر فقدان رهبری و نیز تجارب آمریکا و اروپا طی 32 سال اخیر پس از انقلاب ایران برای مواجهه با این گونه شرایط و کاستن از عمق خسارتهاست.
وی افزود: غربیها طی این 32 سال به تجارب زیادی دست یافته و پیش بینی های متعددی کرده اند که برای جلوگیری از ضررها مرحله به مرحله در تمام کشورها برنامه ریزی و شخصیت سازی کرده اند به گونه ای که در مصر گزینه اول آنها حفظ مبارک بود با شکست آن به دنبال حفظ عمر سلیمان بودند و با شکست آن به دنبال تقویت و سلطه شورای ارتش هستند و اگر این هم شکست بخورد آنها پیش بینی یک دولت لیبرال را کرده اند که حداقل بسیار بهتر از تشکیل شورای انقلاب اسلامی در ایران است که به تسویه و اخراج تمام وابستگان رژیم گذشته پرداخت.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با بیان اینکه مقاومت مردم و ایجاد اعتلا بین گروه های مردمی و انقلابی می تواند جایگزین خلاء رهبری در این کشورها شود گفت: هر چه مردم بیشتر مقاومت کنند عقب نشینی دشمنان و وابستگان به رژیم های گذشته و آمریکا بیشتر خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود سپاه در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است گفت: با توجه به اینکه 98 درصد مردم ما مسلمان بوده اند و خواهان بازگشت به دین بودند .
حجت الاسلام سعیدی ابراز داشت: ما پتانسیل بسیار خوبی هم در مکتب دینی و هم مردم خود برای پذیرش آموزه های این مکتب داریم و با توجه به اینکه جنگ امروز هم جنگ فکری و فرهنگی است و کل کشور هم در معرض این تهاجم قرار دارند بنابراین مهمترین مساله ما عمق بخشی معرفت است بدین معنا که تقویت و تعمیق بصیرت شناساندن حربه های دشمن در عرصه های براندازی ،معرفی فتنه گران و عناصری که در سایه امن برای تداوم فتنه تلاش می کنند کمک شایانی به واکسینه کردن مردم در مقابل فتنه ها و تهاجمات فرهنگی خواهد بود.
وی با اشاره به فتنه 88 افزایش میزان درک مردم از خطرات جبهه دشمن و ایجاد آمادگی در سپاه و نیروهای مسلح را از تجارب و برکات این فتنه دانسته و افزود: با توجه به اینکه ما عمق بخشی و بصیرت افزایی را از همان سال 80 شروع کرده بودیم و این حوادث کمترین ریزش و شاید بدون هیچ گونه ریزشی به ادامه فعالیت پرداختیم.
وی همچنین ادامه داد: ما سالیانه با استفاده از 12 هزار هادی سیاسی بین 50 تا 100 هزار جلسه برای تعمیق بصیرت آگاهی و هوشیاری در کتاب و بین بسیجیان و خانواده های آنان در سراسر کشور برگزار می کنیم.
وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم جامعه را به روز کنیم باید در همه دستگاه ها این بصیرت را افزایش دهیم.
نماینده ولی فقیه در سپاه در پاسخ به این سوال که واکنش سپاه به فتنه گران چیست گفت: در برخورد به عوامل فتنه دستگاه های متعددی دخیل هستند و تنها سپاه مسئول نیست و نمی تواند به تنهایی اقدام کند. و باید یک اقدام ملی در این رابطه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه یک حقیقت تلخ در برخورد با عوامل فتنه وجود دارد گفت: دو عامل مانع از برخورد و دستگیری سران فتنه شده است اول: عدم توجه برخی از مردم به ذهنیت و عملکرد فتنه گران که این موضوع پس از انتخابات و با حوادثی که اتفاق افتاد به مرور برای آن کسانی که با نیت سالم آمده و به اینها رای داده بودند پرده ها کنار رفته و حقیقت آشکار شد اما دومین عامل که همچنان باقی است زمینه حمایت برخی از خواص از عوامل فتنه است.
وی ادامه داد: شاید این حرفها را برای نخستین بار کسی بیان می کند اما اگر ما عوامل فتنه را دستگیر و به آنها برخورد فیزیکی نماییم برخی از خواص پشت پرده ممکن است در حمایت از این فتنه گران اقداماتی را انجام داده و به مقابله با آن برخیزند. و همین باعث ایجاد آشوب و قائله ای جدید برای کشور شود که در حال حاضر به هیچ عنوان به صلاح کشور نیست چه اینکه رسانه ها هم دنبال چنین قائله ای می گردند تا افکار عمومی جهان را متوجه چنین مساله ای کنند و ما هم به هیچ عنوان نمی خواهیم چنین اتفاقی برای نظام و کشور رخ دهد مضاف بر اینکه خود این عوامل فتنه در حال حاضر مطرود و منزوی هستند و حتی جرات خروج از منازل خود را ندارند.
حجت الاسلام سعیدی در پایان گفت: مردم باید بدانند و بشناسند کسانی را که متاسفانه همچنان از این سران فتنه به صورت غیرمستقیم حمایت می کنند و ممکن است در شرایط بعدی با موضع گیری های خود و قائله های جدیدی را بر علیه نظام ایجاد کنند.
گفتنی است در پایان این نشست خبری از یک اثر تولیدی حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه که حاوی دیدگاه های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ، نظام فرهنگی و تولیدات فرهنگی بود،رونمایی شد که در برگیرنده بیانات و رهنمودهای ایشان در حوزه های هنری و فرهنگی بود و به همت معاونت روابط عمومی حوزه نمایندگی ولی فقیه جمع آوری و منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما