قاطبه نمایش های تئاتر فجر زائیده‌ی مائده‌های این سرزمینی است

حسینی گفت: آمار‌ها درشماره‌ها بدین اماره ها اشاره دارد که از یکصدوسی اثر حاضر در این جشنواره یکصد و بیست پنج اثر، زائیده‌ی مائده‌های این سرزمینی است؛ هشتاد اثر از ام‌القرای علوی و پنجاه نمایش از سراسرکشور.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این مراسم ،نشان دولتی درجه یک فرهنگ و هنر از سوی رئیس جمهور کشورمان به عزت الله انتظامی و داوود رشیدی اهدا شد و سه هنرمند دیگر به دلیل کسالت نتوانستند در این مراسم حضور یابند.

همچنین در این مراسم به بخش های برگزیده عکس، پوستر ، نمایش رادیویی ، نمایش خیابانی ، مسابقه بین المللی ، مسابقه ایران و مناطق ، جوایزی اهدا و از سه هنرمند پیشکسوت محمد استادمحمد، بهروز بقایی و ثریا شیرازی تقدیر شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی متن کامل سخنان سید محمد حسینی در این مراسم به شرح زیر است:

 

 

«هوالخالق»

صحنه از پـرتو عشق تــو منـوربـاشد آتش جـذبه چنان است که محشرباشد

هرکه زیبایی ایـن صحنه گرفتش، عمری ساکن کــوی دل صـادق دلبــر باشد

گفت محشر کنم ایـن صفحه به یاری شما گفتم این قصه خـودش مظهر محشر باشد

آنچـه تصویــرخیال من وامثال من است پیش اهل نظـر ای دوست مصــور باشد

آن مسیری که خط عشق کشیده است ورویم تــا بــه مقصــود، رد پای پیمبر باشد

 

صحنه گردانی حال، صحنه آرایی روح، صحنه‌پردازی شوق، همه در دست خداست! هنر اما، گوشه‌ی چشم و عنایت به شماست. هنر از مرتبه‌ای، هنر از جایهگی ، هنر ازمنبع الهام به دل‌های مصفا و کرامت پیماست.

هنر! گم گشته‌ی دل‌های نجیب و شیداست در سویدای هنر، ذوق سوداگری‌اش با سر اندیشه گر و با دل دانا پیداست. هنر آن شوق عروج است که در غایت اندیشه‌ی ماست. هنر! آری زیباست و خداوند که خود خالق زیبائیهاست، بی‌نهایت زیباست و هنرمند به میزان تلاش، کسب هرقدر از آن زیبایی، قد اندیشه و طبعش رعناست، پیش اهل نظر، شانش والاست! و تئاتر که حسی‌ترین هنر روزگار ماست، قطعه‌ای از غم وشادی، درد و بهجت آدمیان است که بازیگر، نه با عرق جبین که با عشقی نازنین و ذوقی آذرین برای انتقال آن، همه‌ی وجودش را عرضه می‌کند.

هنرمند تئاترگویی مدیوم است، روح کلمات را به روح نمایش تبدیل می‌کندتا با روح مخاطب درآمیزد و دُرد سحر هنر را در کام نگاه بیننده بریزد تا سرمست از آن دیدن‌ها اندیشه‌ها بارورشود.

امام بزرگوارمان فرمود: «تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده‌ی اسلام ناب محمدی صلی ا...علیه و آله وسلم، اسلام ائمه‌ی هدی علیهم السلام، اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه ‌خوردگان تاریخ تلخ و شرم‌آور و محرومیت‌ها، باشد»و نیز تاکید فرمود: "هنر در مدرسه‌ی عشق نشان دهنده‌ی نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی است. هنر در عرفان اسلامی ترسیم روشن عدالت و شرافت و انصاف، و تجسم تلخ کامی گرسنگان مغضوب قدرت و پول است". و اگر امروز با پدیده‌ی روزافزون حرکت و خیزش اسلامی و به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب بیداری اسلامی مواجه هستیم بی‌تردید از تلاش و سعی و باور هنرمندان دلسوز و دلسوخته‌یِ جهان اسلام در سه دهه‌ی گذشته، تاثیری به هراندازه، گرفته است. هنر آنگاه که از یک حقیقت سخن بگوید تاثیری نامیرا خواهد داشت و طبعا بر مخاطب اثری ماندگار خواهد گذاشت. سیطره‌‌ی تبلیغات غرب به استیلای فرهنگی آنان در چند سده‌ی گذشته، خصوصا در قرآن بیستم انجامید، لیکن این سده آغاز تقابل رسمی فرهنگ ‌ها و رسوایی نیرنگ‌ها و غیرت آهنگ‌ها و صیروره‌ی سلامت پی‌رنگ‌هاست. البته این تقابل و رویارویی از نگاه نظام سلطه است و‌گرنه از منظر فرهنگ غنی و اصیل ما تعامل وتبادل فرهنگی پایه و اساس است و این ملتها هستند که در سیری منطقی و عقلانی آگاهانه مسیر سرنوشت خود را رقم می‌زنند

امروز اگر غنی‌ترین رمان‌های دنیا از ادبیات این سرزمین وام می‌گیرد، به سعدی، حافظ، فردوسی، خیام و عطار احترام می‌گذارد، به مولانا سلام می‌کند و از قصه‌هایش پیام می‌گیرد، چرا نباید ادبیات نمایشی، به میراث بی‌قیاسِ مردان حقیقت‌جو و مسلمانان خدایی‌خو بیشتر تکیه کند؟! آمار‌ها درشماره‌ها بدین امارها اشاره دارد که از یکصدوسی اثر نمایشی حاضر در این جشنواره یکصد و بیست پنج اثر، زائیده‌ی مائده‌های این سرزمینی است ! هشتاد اثر از ام‌القرای علوی و پنجاه نمایش از سراسرکشور!

 

پایان پیام/

کد خبر 223103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha