شمقدری:سینمای امروز شاهد تجدید حیات معنویت است

رییس سازمان سینمایی در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر گفت:سینمای امروز شاهد تجدید حیات معنویت است و علیرغم اهانت به اسلام و پیامبر اعظم همگان به تحقق وعده الهی راسخ‌تر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم آغازین سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، امشب در تالار وحدت تهران برگزار شد.

 

افتتاحیه‌ جشنواره با مراسم "کوچه انقلاب" در حیاط تالار وحدت همراه بود و جمع کثیری از هنرمندان و اهالی سینمای ایران و مهمانان خارجی جشنواره با استقبال محمدرضا عباسیان دبیر جشنواره و مسعود احمدیان مدیر برنامه‌ریزی جشنواره وارد سالن مراسم آغازین جشنواره شدند.

 

این مراسم با نیم ساعت تأخیر آغاز شد، پس از پخش سرود ملی ایران و تلاوت آیاتی از قرآن کریم، با اجرای محمد سلوکی آغاز شد. پخش نماهنگی از لحظات ماندگار سینمای ایران و شادباش لحظه‌ تحویل سال سینمای ایران آغازگر برنامه افتتاحیه بود.

 

در مراسم امروز یک صندلی خالی از بین صندلی‌های تالار وحدت به یاد مسعود بهنام به چشم می‌خورد و دسته‌گلی بر آن گذاشته شده بود.

 

در افتتاحیه جشنواره سی و یکم فیلم فجر محمدرضا عباسیان دبیر جشنواره متنی را درباره این دوره جشنواره و احوالات سینما قرائت کرد. او گفت: قرار بر مبارکی ایامی است که مردمانش تاج شاهی به زمین افکند و دل در گرو انقلاب اسلامی دارند. سی‌مین جشنواره فجر اجماع هفت هنر است و من که روزگاری کودک انقلاب‌ بودم در میانسالی دبیرش شدم. پوست‌اندازی زیبایی است. من در ایام جشنواره به اندازه عمرم گفتم و نوشتم انقلاب هوشیارمان کرد که آمار و شمارگان کم می‌آورند در مقابل فجر هنر. هرچه کردیم به اندازه قد بلند انقلاب و سینمای ایران کم است. بلندی قد انقلاب کوچکی ما را می‌نماید. امیدوارم در اختتامیه حرفی برای گفتن داشته باشیم.

 

سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد و جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی از سخنرانان این مراسم بودند.

 

وزیر ارشاد در این مراسم گفت: سینمای بعد از انقلاب هرچند کوشیده به سمت ابتذال نرود، اما برخی هم در این میان تلاش کردند آن را به سمت انفعال پیش ببرند که هنرمندان نباید بگذارند چنین اتفاقی بیفتد. امروز سینماگر رسالتی دارد که صدبار مسئولانه‌تر از گذشته است و اگر به رنج و به خون چهره، هنرمند است که تن به آسودگی نیاساید. سینما کلید پیشرفت کشور است و خانه بی‌در امنیت خود را از دست می‌دهد. نباید به هرکس اجازه ورود به آن بدهیم و سینماگر باید از کلید معرفت و هنر خود به خوبی محافظت کند. انتخاب مسئولان این بخش نیز با همین دیدگاه صورت گرفته است. سینمای امروز شاهد تجدید حیات معنویت است و علی رغم اهانت به اسلام و پیامبر اعظم همگان به تحقق وعده الهی راسخ‌تر می‌شوند. هنرمند مصالح خود را منطبق با مصلحت حق می‌انگارد. سی‌و یکمین جشنواره فیلم مفجر با تمایزی محسوس نسبت به سال‌های گذشته از نقد سالم اجتماعی، دفاع مقدس و حضور چشم‌گیر فیلم اولی‌ها و استقبال بین الملی به چراغ راهنما مجهز شده است.

 

جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی نیز گفت: سی‌ و چهارمین دهه فجر را متقارن با میلاد پیامبر اکرم (ص) آغاز می‌کنیم و اولین سال پس از سه دهه سینما را پشت‌سر می‌گذاریم باید برای آینده و رسیدن به افق بلند سینمای ایران پایه‌گذاری کنیم فارغ از افت‌وخیزها، چالش‌ها و رویش‌ها را ارزیابی می‌کنیم. سینمای ایران سه ویژگی مهم دارد، پدیده قابل اعتنا و شگفت‌انگیزی است که در عرصه داخلی و خارجی جایگاه مؤثری دارد. ظرفیت فکری و محتوایی و مهارت‌های سرشاری در اختیار سینما است. ایران پیشرفته در پرتو آسمانی برای حضور در رقابت‌های جهانی به شدت محتاج سینمای پیشرو و مؤثر و کارآمد است.

 

شمقدری در ادامه اظهار داشت: شناخت موقعیت و ظرفیت موجود، نحوه طراحی بدون تعصب با آن روبه‌رو شویم. اهتمام و جدیت مدیریت کنونی بر جهان محدود کردن فرهنگ‌ها و تمدن‌های مستقل است که از جمله ایران اسلامی و کشورهای منطقه در معرض تهاجم هستند. رئیس سازمان سینمایی گفت: دانش بصری و استفاده از فناوری باعث شده دیگر نتوان با بن‌مایه ضعیف هنری مخاطب را جذب کرد و نکته سوم اینکه سینما اهمیت خاصی دارد به جای انکار باید آن را شناخت و روش درست آن را آموخت. سرگرمی ماهیت اصلی سینما است و نیاز به جذب اعتبار و پول دارد. سینما اثرگذار است و باید راه آینده آن را مهندسی کرد. اختلافات صنفی، اجرایی و بحران‌هایی که یاد می‌شوند ناشی از ضعف‌های عدم توجه به ماهیت سینما است.

به گفته شمقدری؛ جشنواره آغاز فصل جدید از سینما است حضور چهار نسل حاوی پیام‌هایی است نسل چهارم زنگ خطری را برای همه رقبایی که در سینما حضور دارند به صدا درمی‌آورد. نسل دوم و سوم سینماگران در جستجوی مسیرهای طی نشده و در حسرت راههای نرفته و جبران آن هستند. در ادامه تلاش‌های نسل او نشان می‌دهد سینما بی‌رحم است و فناوری و اطلاعات آن مهارشدنی نیست باید در کنار تجربه‌ها اصول و قواعد را رعایت کرد و به آن احترام گذاشت. در هفته‌های اخیر اعلام می‌شود به جشنواره فرصتی برای همدلی است امیدواریم این انتظار با مدیریت و دبیر جشنواره عملی شود ایشان مؤظف شدند در مشی جشنواره اجرای برنامه‌ها و انتخاب‌ها همدلی را رعایت کنند. سیمرغ بلورین بعد از سه دهه قاب‌نشینی از سطح عبور کرد و در فضا بالا گشود امیدواریم سینمای ایران نیز در فضای بیکران احساس و عاطفه اوج بگیرد.

در این مراسم نماهنگی به مناسبت میلاد پیامبر اکرم (ص) برای حاضران پخش شد.

پخش نماهنگی با حال و هوای جشنواره با صدای ناصر طهماسب، نماهنگی از پشت صحنه برپایی جشنواره، اجرای موسیقی گروه وصل یار، نماهنگی درباره فیلم‌های اول فیلمسازان در جشنواره امسال از بخش‌های دیگر افتتاحیه جشنواره سی و یکم فیلم فجر بود.

سیمرغ بلورین بهترین عکس فیلم به امید صالحی عکاس فیلم روزهای زندگی اهدا شد. او این سیمرغ را از دستان وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی و محمد احمدی دریافت کرد.

 

سیمرغ بلورین بهترین آنونس به نگار آذربایجانی و فرشته طائر‌پور برای فیلم «آینه‌های روبه‌رو» رسید که طائرپور سیمرغ‌ خود را به خاطر توجهی که در شهر به سینمای ایران دارد، به شهردار تهران تقدیم کرد

 

او در بخشی از سخنانش جای همه غایبان سینما مثل زنده یاد مسعود بهنام و رخشان بنی اعتماد را خالی کرد.

 

در این مراسم، جواد شمقدری و محمدرضا عباسیان از علی عطشانی برای اولین فیلم سه بعدی سینمای ایران (آقای الف) تقدیر کردند و سه طراح قدیمی سردر سینماها (سیروس شقاقی، منوچهر قاضی‌زاده و شیرافکن) مورد تقدیر قرار گرفتند. عطشانی پس از دریافت جایزه خود عنوان کرد که خوشحال است که جواد شمقدری را امروز پس از مدت‌ها از نزدیک دیده است.

 

در ادامه پس از پخش نماهنگی درباره مسعود بهنام صداگذار تازه درگذشته سینمای ایران، بخش بزرگداشت‌ها آغاز شد.

 

در این بخش، قبل از حضور هر یک از چهره‌های سینمایی روی سن، نماهنگی درباره آنها روی پرده تالار وحدت رفت.

 

برای اولین بزرگداشت فجر سی و یکم، نادر طالب‌زاده و یوسفعلی میرشکاک روی صحنه حاضر شدند . در ابتدا یوسفعلی میرشکاک گفت: سیدمرتضی آوینی را شناختم زمانی که به دعوت ایشان برای دیدن فیلم «برلین زیر بال فرشتگان» دعوت شدیم و معتقدم من تقدیر من ناامید را به گونه‌ای رقم زدند که در این سرزمین بمانم و سنگی که به دوش دارم بر زمین ننهم. در آن زمان من دو فرشته را پیش رویم دیدم که از آن دو فرشته، سید مرتضی آوینی در فکه به آسمان رفت و طالب‌زاده ماند و کمترین فضیلیتش ساخت فیلم مستند است.

 

نادر طالب‌زاده هم گفت: چقدر جای مرتضی خالی است ای کاش در دوران حیاتش از او تقدیر می‌شد من لیاقت این کلمات را ندارم خوشحالم با یوسفعلی میرشکاک در این مراسم حاضر شدم و از همه کسانی که ما را شایسته این تقدیر دانستند تشکر می‌کنم.

 

در ادامه مراسم و در دومین بزرگداشت، جهانگیر الماسی به همراه فرامرز قریبیان روی صحنه حاضر شدند و الماسی پس از دریافت تقدیرنامه بیان کرد: سینمای ایران سینمای نجیب و بالنده‌ای است من از اساتیدم آقای مشایخی، قریبیان و دیگر دوستان سینما را آموختم هیچگاه فراموش نمی‌کنم وقتی برای اولین‌بار برای ایفای نقش در سینمای بدلی به شمال کشور سفر کردم در ویلای محل اقامت گروه تنها یک نفر حضور داشت و به گرمی از من پذیرایی کرد من بزرگی و احترام را از ایشان آموختم. فرامرز قریبیان بزرگواری و فروتنی در مقابل جوانی چون من نشان دادند.

 

 

فرامرز قریبیان در ادامه گفت:‌ من کار مهمی انجام ندادم روحیه و کاراکترم این است باید اینطور باشم و آقای الماسی را نمی‌شناختم اما وظیفه‌ام بود که از ایشان به گرمی استقبال کنم 

 

 پس از آن مهری شیرازی و مریلا زارعی برای ادامه بزرگداشت‌ها به روی سن آمدند و محمد سلوکی؛ مجری از نیکی کریمی خواست تا برای اهدای دیپلم افتخار به مریلا زارعی کمک کند.

 

 

زارعی قبل از آن که دیپلم افتخار را به مهری شیرازی اهدا کند گفت: شب عزیزی است دلیل حضورم در عرصه سینمای ایران طراحان چهره‌پرداز و چیره دست بوده‌اند که تداوم حضورم را باعث شدند. مهین نویدی مرا به سینما معرفی کرد و با دستان پرمهر بانوی مهربان وی در عرصه سینما تمام این لحظات را سپری کردم و افتخار داشتم در 7 کار سینمایی با مهری شیرازی همکاری کنم ایشان انرژی مثبتی در همه کارها به من می‌داد و با آرامش مرا روانه جلوی دوربین می‌کرد.

 

او  گفت: برای این چیره‌دستی و استادی قصد دارم زانو بزنم دست استاد را ببوسم و دیپلم افتخار را تقدیم ایشان کنم. در ادامه مریلا زارعی  زانو زده دست مهری شیرازی را بوسید و دیپلم افتخار را هدیه کرد

 

مهری شیرازی پس از دریافت تقدیر نامه خود گفت: از تمام کسانی که مرا شایسته تقدیر دانستند سپاسگزاری می‌کنم.

 

 

در آخرین بخش بزرگداشتها،"جمشید مشایخی" بازیگر با سابقه سینمای ایران به تنهایی روی سن حاضر شد و محمد سلوکی از بازیگران خواست برای اهدای دیپلم افتخار ایشان به روی صحنه بیایند.

 

 امین حیایی، رضا ناجی، پویا امینی و محمد متوسلانی، همچنین محمدرضا عباسیان و جواد شمقدری و احمد میرعلایی روی سن آمدند. مشایخی با تشویق مکرر حضار مواجه شد و گفت اولین بار است که یک شاگرد مورد تشویق بزرگان قرار می‌گیرد افتخار می‌کنم همیشه شاگرد هستم و بیتی از حافظ را تقدیم می‌کنم.

 

 مشایخی با تشویق مکرر حضار و به همراه رضا ناجی صحنه را ترک کرد.

 

این مراسم با اجرای یک گروه موسیقی پایان یافت و در پایان به رسم همیشگی و در شب آغاز دهه مبارک فجر، آتش بازی در محوطه تالار وحدت برپا شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 222853

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha