آیت الله سبحانی علامه مجلسی و شیخ مفید زمان ما است

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به جامعیت علمی آیت الله سبحانی بیان داشت: ایشان علامه مجلسی، شیخ مفید و سید مرتضی عصر ما است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری شب گذشته(9 بهمن) در مراسم نکوداشت شخصیت قرآنی آیت‌الله سبحانی که همزمان با اختتامیه هجدهمین المپیاد بین‌المللی قرآن و حدیث جامعه المصطفی العالمیه در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی‌(ره) قم برگزار شد، اظهار داشت: آیت‌الله سبحانی فقیهی برجسته، متکلم، مفسر، مورخ، رجالی، شخصیتی جامع المعقول و المنقول و مایه افتخار حوزه های علمیه هستند.


وی با اشاره به آیه " یا ایها الناس قد جائتکم موعظه من ربکم و شفاء لما فی الصدور و هدی و رحمه للمومنین"(57 یونس) بیان داشت: نخستین نقش قرآن موعظه بودن است، اگر انسان تحت تاثیر موعظه قرآن قرار گیرد زنگار از دلش ربوده می شود، نقش دوم قرآن شفا بخشی است؛ و سوم رحمت برای کسانی که زنگار از دلشان ربوده شده و در مسیر هدایت قرار می گیرند؛ کسی که هدایت یابد، مشمول رحمت پروردگار خواهد شد.


قرآن نقش هدایتگری در جامعه دارد
آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: در رابطه با قرآن نباید به تلاوت و علم روایت بسنده کرد، قرآن نقش هدایت گری را در جامعه ایفا می کند.


عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که 75 ملیّت در هجدهمین المپیاد قرآن و حدیث شرکت کرده اند خاطرنشان کرد: این گستردگی در میان افراد شرکت کننده از ویژگی های برتر این المپیاد و در راستای حدیثی از امام صادق(ع) است که قریب به این مضمون می فرماید" قرآن مختص زمان و افراد خاصی نیست و برای هر جامعه و زمانی طراوت، تازه گی و زیبایی دارد".

وی عنوان کرد: حضرت آیت‌الله سبحانی با نوشتن تفاسیر ارزشمندی به شکل ترتیبی، موضوعی، سوره به سوره، آیه به آیه و آیات مشکله این کلام نورانی امیرالمومنین‌(ع) را که فرموده است؛"قرآن را به نطق درآورید" متجلی کرده و تحقق بخشیده است.


عالمان دینی را باید از روی قرآن بشناسیم
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: قرآن کتابی است که پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) را می توان از روی آن شناخت، منبع شناخت و معرفت به نبی اکرم(ع) و آل الله(ع) است و عالمان و عارفان دینی را نیز باید از روی این کتاب مبین بشناسیم.


آیت الله سبحانی عالمی ذولفنون است / دچار حجاب معاصرت شده ایم
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه گفت: در این مراسم از شخصیتی تجلیل می شود که بدون تعارف می توان گفت ذولفنون است، ما چنین شخصیت هایی داریم، اما گاهی سراغ دیگران را می گیریم، ما دچار حجاب معاصرت شده ایم و نمی توانیم چهره های برجسته خود را ببینیم.


نایب رئیس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به تولید بیش از 100 اثر علمی توسط آیت الله سبحانی بیان کرد: ایشان در17 سالگی در عرصه منطق، بدیع و معانی کتاب می نویسد و در سن 28 سالگی یک دوره اصول حضرت امام خمینی(ره) را به زبان عربی به تقریر در می آورد که مورد تجلیل امام راحل قرار می گیرد.


وی یادآور شد: آیت الله سبحانی شاگر بزرگان و اعاظمی همچون آیت الله بروجردی، آیت الله حجت کوه کمره ای و آیت الله طباطبایی بوده و در جایگاه مرجعیت هستند، ایشان از 40 سال قبل که بنده تازه وارد حوزه شدم از شخصیت های طراز اول حوزه بودند.


مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان این که آیت الله سبحانی عالمی چند بُعدی و در تاریخ نیز استاد برجسته ای هستند اظهار داشت: وقتی کتاب فروغ ابدیت ایشان منتشر شد تحول و فضای جدیدی در حوزه شکل گرفت.


آیت الله سبحانی علامه مجلسی و شیخ مفید زمان ماست
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به جامعیت علمی آیت الله سبحانی بیان داشت: ایشان علامه مجلسی، شیخ مفید و سید مرتضی عصر ما ست.


وی تصریح کرد: آیت الله سبحانی در مجموعه علوم اسلامی احساس نیاز کرده و کتاب های فراوانی نوشته اند، در مباحث کلامی و فلسفی صاحب نظر هستند و مباحث جدید فلسفی را عالمانه بررسی و نقد کرده اند، در ادبیات عرب، در حوزه حکومت اسلامی و سیاست، فلسفه دین و علوم اجتماعی نیز آگاهانه وارد شده اند.


عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: از دیگر ویژگی های برجسته آیت الله سبحانی بروز بودن ایشان در مسائل مهم و رویدادهای جهان اسلام است.


آیت الله سبحانی مظهر نظم است
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه خاطرنشان کرد: اگر کسی بخواهد آیت الله سبحانی را معرفی کند باید بگوید آیت الله سبحانی مظهر نظم است، یک الگوی موفق برای درس فقه، اخلاق فردی و اجتماعی است، الگوی استقامت در تالیف و تحقیق است و آثار ایشون هم از نظر محتوایی و هم از نظر مهارتی در رتبه بالایی قرار دارد.


وی ابراز داشت: آیت الله سبحانی همواره پشتیبان نظام اسلامی بوده و در اکثر بیانیه هایی که در زمان انقلاب توسط جامعه مدرسین منتشر می شد امضای ایشان مشاهده می شود.


آیت الله حسینی بوشهری گفت: ساده زیستی و بی تلکف بودن زندگی آیت الله سبحانی نیز از دیگر ویژگی های برجسته این عالم و فقیه بزرگ است.

 

پایان پیام/

کد خبر 222234

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha