به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، در مراسم اختتامیه این جشنواره که شامگاه گذشته( 9 بهمن) در مجتمع فدک اردبیل برگزار شد، نادر سقا مسئول خبرگزاری شبستان نمایندگی استان اردبیل به همراه رسول ناصرآزاد از نشریه پیام اردبیل و شهرام محمدی از نشریه اندیشه اردبیل به عنوان رسانههای برتر در حوزه ترویج فرهنگ نماز انتخاب شده و تجلیل شدند.
همچنین منتخبان اولین جشنواره ملی شعر قرآنی به زبان ترکی در چهار بخش معرفی شدند که در بخش اصلی و با موضوعیت انسان در قرآن اشعاری به سبک کلاسیک غلامرضا یحیوی، ملیحه خیری و مهین کریمی به ترتیب اول تا سوم شدند.
در بخش اصلی این جشنواره نیز که با محوریت انسان در قرآن و در سبک سپید و نیمایی شعر آذری برگزار شد، هیئت داوران هیچ یک از آثار را حائز رتبه اول معرفی نکرد و سولماز صادقزاده از اردبیل و زهرا محیطی از خلخال به عنوان نفرات دوم و سوم برگزیده شدند.
اما در بخش ویژه این جشنواره با موضوع قرآن و بیداری اسلامی عارف ساسانی از مراغه در جایگاه اول قرار گرفت و وحید خلعت از میاندوآب و پرناز شهابی از خلخال به ترتیب در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
همچنین در بخش ویژه قرآن کتاب بیداری اسلامی به سبک شعر آذری سپید و نیمایی نیز پیام جهانگیری مقام اول را به دست آورد و در بخش کودک و نوجوان نیز سارا میرزایی از خلخال اول شد و سجاد عزیزی از اردبیل در جایگاه دوم قرار گرفت و با اهدای لوح سپاس و هدایایی از آنها تجلیل شد.
در ادامه این مراسم منصور شرفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل هدف اصلی از برگزاری این جشنواره را گسترش فرهنگ منور قرآنی، زمینهسازی برای توسعه همهجانبه مفاهیم و معانی متعالی قرآن کریم به عنوان کتاب انسانساز اعلام کرد.
شرفی با بیان اینکه این جشنواره با مشارکت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و به صورت منطقهای برگزار شده است، افزود: در استانهای دیگر نیز با محوریت زبانهای محلی چنین جشنوارههایی برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با تاکید بر این که قرآن کریم میتواند ارزشمندترین بستر و سوژه در خلق آثار متعالی باشد که در این زمینه باید روز به روز هنرمندان را با چنین مفاهیم متعالی آشنا کرد، اضافه کرد: این جشنوارهها در 22 عنوان و رشته در 22 استان کشور برگزار شده که اردبیل به دلیل پیشینه تاریخی و چهره تأثیرگذاری که در توجه به مسایل معنوی و ارزشی دارد، میزبان استانهای شمالغرب کشوراست.
شرفی گفت: 62 اثر از شاعران آذری زبان به اولین جشنواره ملی شعر قرآنی به زبان آذری با عنوان ترنم وحی ارسال شده که از بین آنها منتخبان معرفی شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه تمام شهرهای این استان به این جشنواره آثاری را ارسال کرده بودند که بیشترین این آثار مربوط به شاعران خلخالی بود، ادامه داد: هیئت داوران از بین آثار ارسال شده با دقت و بررسی همهجانبه 13 اثر را به عنوان آثار برتر انتخاب کرده و به عنوان برترین آثار جشنواره معرفی کردند.
این مسئول در پایان سخنان خود به پیوستگی شعر و شاعر با خصایص اخلاقی و معنوی و حقیقت ناب حقیقتجویی اشاره کرد و تصریح کرد: جشنواره قرآنی که با محوریت زبان آذری برگزار میشود در حقیقت هنرمندان و شاعران ما را بر آن داشته تا زیباترین آثار را خلق و برای به نظم کشیدن بهترین مفاهیم از جان و دل مایه بگذارند.
پایان پیام/
نظر شما